|

10 numara Kampl

Sarı-lacivertli kulübün listesinde Avusturya''nın Salzburg takımında forma giyen Belçikalı oyuncu ile Saint Etienne''de oynayan Mevlüt Erdinç ve Tottenhamlı Cristian Eriksen bulunuyor

.
00:00 - 23/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:33 - 23/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
10 numara Kampl
10 numara Kampl

Sezon sonunda yabancı oyuncu kuralı nedeniyle Milos Krasiç, Miroslav Stoch, Samuel Holmen ve Michel Kadlec gibi oyuncularla yollarını ayırması beklenen Fenerbahçe, önümüzdeki sezon kadroya takviye yapmayı planladığı oyuncularla ilgili girişimlere başladı. Devre arasında transfer yapmayan sarı-lacivertliler, sezon sonunda az ama takımın ihtiyacına göre transfer yapacak. Fenerbahçe yönetimi, teknik direktör Ersun Yanal''ın raporu doğrultusunda bir yerli golcü ve bir de orta sahaya transfer yapacak. Orta sahaya yapılacak oyuncu 10 numara özelliği taşıyacak. Bu mevkilerin dışında da çalışmalarını sürdüren 2-3 ismi daha kadrosuna katarak transferi noktalayacak. Orta saha için İngiltere''nin Tottenham takımının Danimarkalı orta saha oyuncusu Christian Eriksen ile Avusturya''nın Red Bull Salzburg kulübünde forma giyen Belçikalı futbolcu Kevin Kampl ilk sırada yer alıyor. Forvet transferi için Fransa''nın Saint Etienne ekibinde oynayan Mevlüt Erdinç alternatifsiz tek isim. Sarı-lacivertli yönetimin transfer listesinde Gençlerbirliği''nden Jimmy Durmaz da yer alıyor.

Dünyada bir ilk

Fenerbahçe, Süper Lig''de pazar günü Çaykur Rizespor karşısında şampiyonluğunu ilan ederse, seyircisiz maç cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk taraftarların izleyeceği mücadelede bir ilk yaşanacak. Türkiye Futbol Federasyonu''nun seyircisiz maç cezaları için 2011-2012 sezonunda Kadıköy''de başlattığı projede, dünyada ilk kez sadece kadınlar ve 12 yaş altı çocuklarla dolu tribünlerde şampiyonluk kutlaması yapılacak. Beşiktaş derbisindeki beraberliğin ardından, şampiyonluğu 31. haftada Çaykur Rizespor ile iç sahada yapacağı maça bırakan sarı-lacivertli takım, Kadıköy''de 9 yıl sonra şampiyonluk coşkusu yaşama fırsatı buldu. Şükrü Saracoğlu Stadı''nda 2004-2005 sezonunun 33. haftasında Galatasaray karşısında aldığı 1-0''lık galibiyetle, bitime 1 maç kala şampiyonluğu garantileyen Fenerbahçe, daha sonraki iki şampiyonluğu dış sahalardaki maçlarda elde etti. 2006-2007 sezonunda cezası nedeniyle Trabzonspor ile İzmir''de yaptığı maçta bitime iki hafta kala şampiyonluğu garantileyen sarı-lacivertliler, son olarak 2010-2011 sezonunda ise Sivas''ta şampiyon olmuştu.

Alves defansa duvar ördü

Fenerbahçe''nin Portekizli defans oyuncusu Bruno Alves ilginç bir istatistiğe imza attı. Sarı-lacivertli takımda bu sezon Süper Lig''de 23 maçta forma giyen Portekizli defans oyuncusu 1245 kez topla buluşurken, rakiplerine henüz ikili mücadelelerde top kaptırmadı. Yıldız oyuncu, 18 kez ise iki mücadelede rakiplerinden top çaldı.

Emenike ve Webo''ya uyarı

Sarı-lacivertli yönetimi ve teknik heyeti, özel hayatlarına dikkat etmedikleri gerekçesiyle Emenike ve Webo''ya sert uyarılarda bulundu. Gökhan Töre''nin yaralandığı olayda barda oldukları öğrenilen iki futbolcu uyarılırken, özel yaşantısına dikkat etmemeleri durumunda ağır yaptırımlar uygulanabileceği konusunda dikkatleri çekildi.

Sow''un çifte heyecanı

F.Bahçe''nin Senegalli golcüsü Moussa Sow, Çaykur Rizespor maçında sarı-lacivertli formayla 100. maçına çıkacak ve dalya diyecek. Sow, 100. kez formasını giyeceği Rizespor maçında sarı-lacivertli forma ile ilk kez şampiyonluğu kutlamanın sevincini de yaşamak istiyor. Senegalli golcü, sarı-lacivertli takımda çok mutlu olduğunu tekrarlayarak, ''Uzun yıllar Fenerbahçe''de oynamak istiyorum. Burada çok mutluyum. Türkiye''de kendimi evimde gibi hissediyorum'' dedi. Sow, geride kalan 2 sezonda sarı-lacivertli formayla 69 Süper Lig, 8 Türkiye Kupası, 2 Süper Kupa ve 20 Avrupa maçına çıkarak 99 resmi müsabakayı geride bıraktı. Senegalli golcü sarı-lacivertli forma altında 99 maçta 41 gol kaydederken, Fransa''daki gol ortalamasını geçmeye çok az kaldı.


10 yıl önce