|

12 Dev Adam'dan biri olamadı onlara rakip oldu!

Bir dönem Fenerbahçe Ülker forması giyen Anton Ozan Odabaşı, Sarı-Lacivertliler'de ve A Milli Takım'da şans bulamayınca annesinin ülkesi Finlandiya'ya gitti ve burada Milli Takım'a girdi. Genç oyuncu yazın Dünya Kupası'nda Türkiye'ye rakip olacak.

Dha
00:00 - 21/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:01 - 21/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
12 Dev Adam'dan biri olamadı onlara rakip oldu!
12 Dev Adam'dan biri olamadı onlara rakip oldu!

2012-2013 yıllarında Fenerbahçe Ülker genç takımında oynayan Ozan Anton Odabaşı, Zeljko Obradovic göreve gelmesiyle Türkiye'den ayrılmıştı. Obradovic'in kadroya almadığı Anton Finlandiya'ya dönerek birinci ligde Tapiolan Honka takımı ile anlaştı. 2,06 boyunda olan 1995 doğumlu Anton Ozan Odabaşı, önce Finlandiya U-20 Takımı'na Seçildi. Çok başarılı bir sezon geçiren Türk asıllı basketçi 2014 FIBA Dünya Kupası Finlandiya A-Milli basketbol takımı hazırlık kampına davet edildi.

Türkiye'de ve A-Milli takımında oynamayı çok istediğini belirten Anton, "Tekrar Türkiye'ye dönersem yine İstanbul takımlarında oynamak isterim,"dedi Annesi Finlandiyalı, babası Türk olan Odabaşı, "Ne talihsizliktir ki ben oynamayı en çok istediğim Milli takıma rakip oldum. Artık Finlandiya milli takımı için ter dökeceğim. Türkiye'de kalmayı çok istememe rağmen ayrılmak zorunda kaldım. Kimseye kırgın değilim. Babamın en çok istediği Türkiye A-Milli Takımı'nda oynayamadım ama annemin istediği Finlandiya A-Milli Takım'da oynayacağım. Bu bende biraz burukluk yaratsa da yapacak bir şey yok" diye konuştu

'Yeni Mesut Özil'ler yaratacaklar'

Baba Adnan Odabaşı ise "Anton'un Türkiye'de kalmasını çok isterdim" diyerek şu açıklamada bulundu: "Anton, Zeljko Obradovic göreve gelince genç takımdan A takım seçmelerine çağrıldı. Obradovic, 'beğendim' demesine rağmen 'A takıma alsam da yedek kalacak bu nedenle gitsin' dedi. Anton da eski takımına döndü ve çok başarılı bir sezon geçirdi. Önce U-20 ardından A-Milli takıma çağırıldı. Aslında çok mutlu olduk ama benim en çok istediğim Türkiye A Milli Takımı'mıza çağrılmasıydı. Hiçbir kimsenin ilgilenmemesine çok üzüldüm. Simdiye kadar Türkiye milli takımından hiç bir teklif gelmedi, ne yazık ki yeni Mesut Özil'leri yaratacaklar" dedi.

Öte yandan 30 Ağustos-14 Eylül tarihlerindeki Dünya Kupası grup maçlarında Finlandiya, ABD, Türkiye, Yeni Zelanda, Ukrayna, Dominik Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek.

10 yıl önce