|

2 Carlos ediyor

Sarı-kırmızılı takım transferde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi solladı. Sarı-lacivertliler, Roberto Carlos'a yılda 4 milyon 200 bin euro verirken, Cim Bom yıldız oyuncunun vatandaşı 28 yaşındaki oyuncu Cassio de Souza Soares Lincoln'e neredeyse iki katı para ödeyecek.

Savaş Çorlu
00:00 - 25/06/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:02 - 25/06/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
2 Carlos ediyor
2 Carlos ediyor

Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp'ın transferini çok istediği ve olmassa olmaz şartı koyduğu Lincoln transferinin perde arkası aralandı. Sarı-kırmızılı ekip tarafından Alman Bundesliga'yı ikinci olarak bitiren Schalke 04'den tansfer edilen Cassio de Souza Soares Lincoln'e Türk futbol tarihine geçecek rekor bir ücret ödeneceği ortaya çıktı. Almanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Bild'e tatilde olduğu memleketi Brezilya'dan telefonla röportaj veren Lincoln için gazetede yer alan haberde yılda brüt olarak 7 milyon euro kazanacağı belirtildi. Fenerbahçe transferi bütün dünyaya flaş haber şeklinde duyurulan Real Madrid'ten transferi Roberto Carlos'a 3 yıllık kontrat imzalatıp sezon başına net 4.2 milyon euroya anlaşmıştı. Bild'de yer alan bu habere göre, G.Saray Lincoln için, F.Bahçe'nin Roberto Carlos'a ödeyeceği yıllık ücretten 2.8 milyon euro daha fazla ödemede bulunacak.


'UTANACAK DEĞİLİM'

Bild'deki haberde Lincoln için uzun pazarlıklar yaptığı Shalke 04'de 4.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek olan Galatasaray ile 2011 yılına kadar sözleşme yaptığı vurgulanan 28 yaşındaki Brezilyalı yıldız oyuncu “Galatasaray ile iyi bir anlaşmaya imza attım. Bu kadar büyük bir parayı aldığım için hiç utanacak değilim” açıklamalarını yaptı. Lincoln, Almanya'da saygınlığıyla bilinen gazeteye şunları söyledi: “Sonuçta G.Saray gibi UEFA ve Süper Kupa'yı müzesine götürmüş iyi bir kulüple böyle iyi bir anlaşma yapmak her futbolcunun hedefidir. Dört yıl sonra benim kariyerim de sona erer. Ben de futbolu belki G.Saray'da bırakabilirim. Bundan dolayı da çok mutlu olurum. Futbolu bırakacağım zamana kadar maddi durumumu da iyi ayarlamam lazım. Bu hep menajerim Roger Wittmann ile üzerinde durduğumuz en önemli konuların başında gelmiştir. G.Saray'a gelerek bunu sağladım.”


'Günah keçisi hep ben oldum'

Üç yıl boyunca Schalke'de çok güzel günleri olduğunu ifade eden Lincoln, “Schalke'nin günah keçisi hep ben oldum. Taraftarların zaman zaman ıslıklı protestoları beni çok kırdı” dedi. Brezilyalı yıldız, “Özellikle şampiyonluğu kaçırmamız nedeniyle teknik direktörümüz Mirko Slomka'nın beni eleştirmesi bardağı taşıran son damla oldu. Bunda diğer takım arkadaşlarım gibi tabiki benim de suçum yok değil. Ancak antrenör de bu yenilgiye dahildir” sözleriyle tepkisini dile getirdi.


Türkler de Brezilyalılar gibi fanatik

Brezilyalı yıldız oyuncu Bild gazetesine verdiği röportajda Galatasaray'a transferine çok sevindiğini söyledi. Lincoln “Türkler de aynı Brezilyalılar gibi. Taraftarları da yine bizdeki gibi fanatik. Galatasaray'a gitmekle iyi bir seçim yaptığına inanıyorum” diye konuştu



Kral dairesinde kalacak
Havalimanında izdiham yaşanacak

G.Saraylı taraftarlar bu akşam İstanbul'da olacak yeni transferleri Brezilyalı Lincoln'ü karşılamak için Atatürk Havalanı'nda muhteşem bir gösteriye hazırlanıyor. Lincoln'ü havalimanının kapısında davul zurna eşliğinde karşılayacak taraftarlar, yıldız futbolcuya oteline kadar konvayla eşlik edecek.


İmza törenine havadan inecek

Geceyi Polat Otel'de kral dairesinde geçirecek Lincoln, yarın basın önünde sözleşme imzalayacak. F.Bahçe'nin Roberto Carlos'a yaptığı imza töreninden esinlenen yöneticiler, 10 numaralı formayı giyecek Brezilyalı yıldızı helikopterle tesislere indirmeyi planlıyor. İmza törenine taraftarlar da alınacak.


Önce boğazda tur sonra adada yemek

Brezilyalı yıldız imzanın ardından yönetimin kendisine önereceği 3 adet villayı gezerek ikamet edeceği evi belirleyecek. Daha sonra başkan Özhan Canaydın ve yöneticilerle yapılacak boğaz gezisi sonrası Galatasaray Adası'nda yemek yiyecek yıldız futbolcu çarşamba akşamı ilk idmanına çıkacak.




17 yıl önce