|

Alemin sonu ceza

Beşiktaş kulüp binasında dün hareketli saatler yaşandı. Sabah erkenden kulübe giden Başkan Fikret Orman, önce futbol komitesiyle ardından yönetim kuruluyla bir araya geldi; olaya karışanlara para cezası verilmesi kararlaştırıldı

Süleyman Hatısaru
00:00 - 23/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:29 - 23/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Alemin sonu ceza
Alemin sonu ceza

Beşiktaş''ta dünün gündemi Gökhan Töre ve beraberindekilerin gece gezmesinde yaşadığı vukuattı. İstanbul Şişli''de bir şahsın kız arkadaşına laf atılmasıyla başlayan, olayla ilgili olmadığı açıklansa da çıkan silahlı kavgada omzundan yararlanan Gökhan Töre ile birlikte beraberindekilerin karıştığı olayın faturası ağır oldu. Beşiktaş yönetimi, Gökhan Töre ile birlikte gece kulübünde olan Almeida, Fernandes, Motta, Dany, Kerim Frei ve Veli''ye disiplinsiz davranışları nedeniyle yıllık ücretlerinin yüzde 15''i kadar para cezası vermeyi kararlaştırdı. Kulüp Medya İletişim Departmanı Sorumlusu Can İpekçi''nin de görevden alınacağı kaydedildi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dün sabah erken saatlerde kulüp binasına giderken üzerinden çok geçmeden Gökhan Töre olayıyla ilgili bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, yönetici Ahmet Kavalcı ve Futbol Direktörü Önder Özen de katıldı.

Önder Özen: Kulübe zarar veren karşılığını alır

Zirvede derbi maçı sonrasında ve ertesi gün idmanın olduğu bir gecede futbolcuların eğlenmeye gitmesinin yanlış olduğu fikri çıkarken geceye katılanlara FIFA talimatlarında da olduğu gibi aldıkları ücretin yüzde 15''lik kısmı kadar ceza verilmesi kararlaştırıldı. Başkan Orman, futbol komitesiyle yaptığı toplantının ardından yönetimle de bir toplantı gerçekleştirdi; o toplantıda da kadro dışı yerine para cezası verilmesi ortak karar oldu.

Yapılan toplantı sonrası kulüp binası çıkışında açıklamalarda bulunan Futbol Direktörü Önder Özen, ''Disiplin yönetmeliğinde uygun ceza maddeleri var. Raporumuzu verdik. Yönetimle birlikte değerlendirmemizi yaptık. Beşiktaş''ın kurumsal prestijine zarar veren bütün eylemler karşılığını alır. Bu herkes için geçerlidir'' dedi.

Töre bugün taburcu oluyor

Gece kulübünde yaşanan kavga sonrası silahla yaralanan, omzuna isabet eden kurşun nedeniyle önceki gün ameliyat olan Gökhan Töre, bugün taburcu olacak. Dünü hastanede dinlenerek ve müşade altında tutularak geçiren yıldız futbolcunun durumunun daha iyiye gittiği öğrenildi. Bu hafta sonu forma giyemeyecek Töre''nin gelecek hafta idmana çıkması bekleniyor.

Çebi: Fikrimiz değişmez

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Gökhan Töre''nin karıştığı olayın oyuncunun bonservisini alma fikirlerini değiştirmeyeceğini söyledi.

Başkan Orman''dan Önder Özen''e görev

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yaşanan bu olay sonrası Futbol Direktörü Önder Özen''e daha çok görev yükledi. Futbol komitesi ile yaptığı toplantıda Özen''den futbol takımıyla daha çok ilgilenmesini isteyen Orman, futbolcularla daha yakın temas kurmasını, adeta gölge gibi takip etmesi emrini verdi.

1- Tüm oyuncuların tesis dışındaki halleri dahi takip edilecek

Önder Özen''den takımla daha ilgili olmasını isteyen Başkan Orman, takımla sürekli iletişim kurmasını, idman dışındaki saatlerde nerede olduklarını takip etmesini, uygunsuz hallerde uyarılarda bulunmasını istedi.

2- Maç sonrası eve gitmeleri sağlanacak

Futbolcuların derbiden sonra ertesi gün izinli olmamalarına rağmen geç saatlere kadar eğlenmelerine bir hayli sinirlenen Başkan Fikret Orman, özellikle karşılaşmalardan sonra futbolcuların evlerinde olması gerektiği konusunda ciddi uyarılarda bulundu. Beşiktaş Başkanı, kesinlikle taviz verilmemesini talep etti.

3- Bekar oyuncular tesislerde kalacak

Başkan Orman, ligde kalan 4 haftada özellikle bekar futbolcuların günlerinin çoğunu tesislerde geçirmesini, gece de tesislerde kalmasını istedi.

Bir musibet bin nasihatten iyidir

Siyah-beyazlı yönetimin toplantısında yer alan isimlerden A takımdan sorumlu yönetici Ahmet Kavalcı, futbolcuların yaşanan olaydan iyi bir ders çıkardığına inandığını söyledi. ''Bir musibet, bin nasihatten iyidir'' diyen Kavalcı, ''Orada olan veya olmayan tüm oyuncular kendilerine mutlaka bir takım dersler çıkaracaklardır. Kalan 4 haftada her futbolcu, hedeflere ulaşmak adına elinden gelenin fazlasını yapacaktır'' ifadelerini kullandı.

Bilic: Ben bütün uyarıları yaptım

Beşiktaş yönetimi, futbol komitesi dışın- da teknik direktör Slaven Bilic''ten de rapor istedi. Futbol komitesiyle bir toplantı da yapan Hırvat teknik adam, yaşanan olayla ilgili ''Derbi sonrası hepsini aradım. Futbolculardan 4 hafta sabretmelerini, kendilerine dikkat etmelerini istedim'' diyerek uyarı konusunda elinden geleni yaptığına işaret etti.


10 yıl önce