|

'Allah yabancı hocalara kolaylık versin'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Topuk Yaylası''nda devam eden kamp çalışmalarını değerlendirdi. Tecrübeli çalıştırıcı geçen sezonki performanslarını tekrarlamaları gerektiğini söyledi. Yanal, Türkiye'de teknik direktörlüğün özellikle de yabancılar için çok zor olduğunu söyledi.

İha
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 17:22 - 25/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
'Allah yabancı hocalara kolaylık versin'
'Allah yabancı hocalara kolaylık versin'

Fenerbahçe yeni sezon hazırlıklarını, Düzce''de bulunan Topuk Yaylası''ndaki kamp çalışmalarıyla sürdürdü. Takımını yeni sezona hazırlamak için oyuncularıyla sıkı bir kamp dönemi hazırlayan teknik direktör Ersun Yanal, antrenman bitiminde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yanal düzenlediği basın toplantısında, kamptaki çalışmalar ve oyuncuların performansı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"BÜYÜK HEDEFİMİZ OLAN 4. YILDIZI TAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Sarı-Lacivertli takımın teknik patronu Ersun Yanal yeni sezona iddialı hazırlandıklarını dile getirerek, ''Yeni sezon hazırlıklarına yarın yapacağımız maç ile kısa bir ara vereceğiz. Daha sonra maçlarla devam edeceğiz. Burada yapılan çalışmalarda her hangi bir problem yaşamamamız bizi sevindirdi. Oyuncuların katılımı tamdı. Milli takımlardaki oyuncular hazır geldi. Uzun aradan sonra halen oyuncular hazır gelmesi bize fazla iş düşürmedi. Kaldığımız yerden, büyük hedefimiz olan dördüncü yıldızı takmak için iyi bir başlangıç yaptık. Bu sene de bu iyi takım bıraktığı yerden devam edecek'' dedi.

"DIEGO YILLARIN FENERBAHÇELİSİ GİBİ"

Kamp çalışmaları hakkında değerlendirme yapan Ersun Yanal, yeni transfer Diego''nun takıma çabuk uyum sağladığını ifade etti. Yanal, ''Burada yaptığımız çalışmalar geçen yıl bıraktığımız yerden devam edecek olan takım oyunu ile ilgiliydi. Hazır olduğumuz için bu çalışmalar çok rahat oldu. Bize katılan bir oyuncu vardı. Diego yabancılık çekmedi daha önce tanıdığı arkadaşları vardı. Bizim oynadığımız oyunun ona oturacağı bir şablon var. Oda sanki bizimle uzun yıllar birlikteymiş gibi hareket ediyor. Oyuncuların hazır gelmesi kaldığımız yerden devam etmek için önemliydi.''

"TRANSFER DEDİKODULARI YALAN"

Fenerbahçe ile ilgili basında yer alan transfer haberlerini yalanlayan tecrübeli teknik adam, ''Bu sezon yaptığımız istatistiklerin çok daha ötesine geçebileceğimiz bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Yaptığımız performansın daha iyisini yapmak zorundayız. Medyada çıkan transfer ile ilgili söylemler yalan. Bizim takımımız içinde çıkan diyalogların hepsi gerçek dışı. Hedefimiz olan dördüncü yıldızı takmak için her şey hazır. Burası Antalya sonrası kamp yerleri için önemli bir potansiyele sahip'' açıklamasını yaptı.

"DIEGO OLUMLU KATKI YAPTI"

Yanal, Diego''nun gelişinin takım üzerinde olumlu bir etki oluşturduğunu belirterek, ''Diego''nun performansı takım içinde her zaman ilk üçte yer alıyor. Bunu yapmasaydı uzun süre Avrupa''da oynayamazdı. Her iki yönünü de iyi oynuyor.''

"KUYT BİZE ENERJİ VERİYOR"

Kuyt''ın Dünya Kupası performansını çok beğendiğini söyleyen Yanal, ''Hepimiz mutlu olduk. Karakterli bir mücadele ortaya koyduğunda ihtiyaç halinde her yerde oynayabileceğini gördük. Bize katkısı çok fazla. Oynadığı mevkiden çok hücum ve savunmayı beraber yapması bize enerji veriyor. Rehavet olmayacağını düşünüyorum. Bizim takım olarak ve birey olarak rakamlarımız var ve bunu yapanların daha iyisini yapacaklarını düşünüyorum. Oyuncularımız daha karakterli.''

"YABANCI TEKNİK DİREKTÖRLER İÇİN TÜRKİYE ZOR YER"

Türkiye''de yabancı teknik direktörlerin çalışmakta zorluk çektiğini belirten Yanal, ''Bizim en büyük avantajımız arkamızda duran çok büyük bir kitle. Kolay değil Türkiye''de çalışmak, öğrenmeleri gerekecek. Onlar için hayırlı olur ama umarım biz şampiyon oluruz. Ben buralı olduğum halde birinci senemde yabancılık çektim. Allah onlara kolaylık versin'' sözlerini sarf etti.

ŞAMPİYONLUK HARİCİNDE SONUÇ KABULLENEMEZ

Lig başladıktan sonra her şeyin daha belli olacağını vurgulayan Yanal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Lig başladıktan sonra her şeyin daha belli olur. Şampiyonluk iddiası olan takımlarla dışarıda oynayıp daha sonra içeride oynamamız bizim için bir avantaj. Bizim ne yapacağımız önemli. Fenerbahçe''de sorumlulukların hiç bir zaman azalmaz. Şampiyon olduk. Bunun altında bir sonuç kabul edilmeyecektir. Tekrar şampiyon olmamız gerekiyor. Performansımızı artırmamız gerekiyor bende oyuncularımdan bunu istiyorum. Bunu kaygısını duyuyoruz ama kaygı her zaman olmalı hayatımızın bir parçası. Oyuncuların bu derece hazır gelmeleri bir ilk. Bundan dolayı çok mutlu oldum.''

İSVİÇRE KARARINA DEĞİL SAHA İÇİNE BAKIYORUZ

Yanal, tek konsantre oldukları yerin saha içi olduğunu vurgulayarak, ''Oluşacak durumlara da hazırlıklıyız. Avrupa''ya katılım durumu olduğunda oynayacak gücümüz var. Benim için mutluluk Fenerbahçe''de olmaktır. Şu anda en büyük mutluluk burada oynuyor olmaktır. Burada olduğumuz için ayrıcalıklı insanlarız'' şeklinde konuştu.

DENEYİM TECRÜBE VE GÜCÜ BURADA YAŞADIM

Fenerbahçe'nin zirvede olan bir takım olduğunu dile getiren sarı-lacivertli takımın hocası, ''Bu olgunluğu bir takım bizde bu yönde bir sonuç aldık. Şampiyonluk isteyerek hak ederek aldığı bir şampiyonluk. Fenerbahçe bunları normalleştirmiş bende bunun içinde olarak bunu normal karşılamayı öğrendim. Deneyim, tecrübe ve gücü burada yaşamış oldum. Çavre kurduğum ilişkileri kar sayıyorum. Bu deneyimler bir sonraki yapacaklarımızı ün gücünü oluşturuyor'' dedi.

SALİH''İN KAZANMASI ÇOK DAHA ÖNEMLİ

Roma'ya transfer olan Salih hakkında da görüşlerini söyleyen Yanal, ''Salih için ve Fenerbahçe için iyi oldu. Salih de çok istedi. Roma gibi bir kulüpte oynayacak. Salih''in burada süre alması konusunda ön belirleme yapamam ama orada umarım fazla süre alır. Salih çok istedi bu transferi. Bu transferle Türk futbolu kazanır, Fenerbahçe ekonomik olarak kazanır ama Salih''in kazanılması benim için çok daha önemli'' ifadelerini kullandı.

TÜRK FUTBOLU CANER''LE İYİ BİR OYUNCU KAZANDI

Caner'in yeni sezonda daha iyi olacağını vurgulayan Ersun Yanal sözlerini şöyle tamamladı:

''Caner bu sene daha farklı olacak çünkü bir kimlik kazandı. Caner sol kanat savunma oyuncusu asisti, şutu, frikiği olan bir oyuncu. Ve bence Türk futbolu çok iyi bir oyuncu kazandı. Caner''in önünde dört beş kontrat var ve bence çok iyi yerlere gelecektir.''

10 yıl önce