|

Almeida imzaya hazır

İlk yarıdaki Galatasaray derbisinde yaşananların kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Almedia, Beşiktaş gibi üst düzey bir kulübün sık sık hoca değiştirmemesi ve uzun yıllar Slaven Bilic'le devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı

.
00:00 - 15/01/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:19 - 15/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Almeida imzaya hazır
Almeida imzaya hazır

Beşiktaş'ın başarılı golcüsü Hugo Almeida, Antalya kampında çarpıcı açıklamalar yaptı. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek Portekizli futbolcu, 'Yönetimle yenileme görüşmeleri devam ediyor. Henüz bir noktaya gelemedik, önümüzdeki tarihlerde belli olacak. İleriye dönük veya Dünya Kupası sonrasında karar vermek gibi bir düşüncem yok. Burada mutluyum ve kalmak istiyorum ama henüz kesin bir şey yok' ifadelerini kullandı. Almeida, tekrar oynanması kararı alınan Kasımpaşa maçında yaşanan olaylarla ilgili olarak da 'Tekrar oynanması kararı mutluluk verici. Bu maçı kazanarak 3 puanla ayrılmak istiyoruz' değerlendirmesinde bulundu. Almeida, ilk yarıdaki olaylı Galatasaray derbisinde yaşananların kendilerini kötü etkilediğini dile getirdi.

ATTIĞIM GOLLER SAYILSIN

İlk yarıdaki performansını değerlendiren Portekizli oyuncu, 'İlk yarıda sayılmayan gollerim vardı, geçerli sayılmasını istiyorum' dedi. Almeida, gol sevincini bıyık burarak göstermesinin hatırlatılması üzerine de futbolcular arasında şakayla karışık olsa da imaj değişikliği yapılabildiğini, bıyık bırakmasının da böyle bir şey olduğunu ifade etti. Teknik direktörlerin yıldız futbolcuları yönetmekte zorluk çektiği yönünde bir inanış olduğunun sorulması üzerine de Beşiktaşlı oyuncu, 'Büyük oyuncuları yönetmek her zaman daha kolaydır. Ne istediklerini çok daha iyi bilir ve her şeyi daha bilinçli yaparlar. Ben teknik direktör olsaydım büyük oyuncularla çalışmayı tercih ederdim' dedi. Almeida, Beşiktaş gibi üst düzey bir kulübün sık sık teknik direktör değiştirmemesi gerektiğinin altını çizerken Slaven Bilic ile uzun yıllar devam edilmesinin fayda sağlayacağını kaydetti.

RONALDO ÖDÜLÜ HAK ETTİ

Cristiano Ronaldo'nun aldığı FIFA Ballon d'Or (Altın Top) Ödülü ile ilgili görüşleri de sorulan Portekizli yıldız, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Bence hak etti. Geçtiğimiz senelerde de hak ettiği olmuş ama kazanamamıştı. Ronaldo'yu kendini beğenmişlikle suçladılar ve önemli insanlardan birçok eleştiri aldı. Bazen kasıntı gibi durabilir ama bu tamamen onun kazanma arzusunun yüksekliğine bağlı. Böyle olmadığını da ödülü alırken gösterdi.'

Lescott için ısrarcıyız

Beşiktaş, Futbol A Takımı Sorumlu Yöneticisi Ahmet Kavalcı devre arasında yapılması planlanan transferler, Almeida ve Fernandes'in durumlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Stoper mevkiine mutlaka bir oyuncunun alınacağını ve Lescott için Manchaster City'nin tutumunun netleşmesini beklediklerini söyleyen Kavalcı, 'Lescott'ta ısrarcıyız. Manchester City'den gelecek haberi bekliyoruz' yorumunu yaptı. Ahmet Kavalcı, sözleşmeleri sezon sonunda bitecek Almeida ve Fernandes'te değişen bir durum olmadığını kaydetti. Beaşiktaş yöneticisi, 'Hem Fernandes hem de Almeida'ya daha önce yaptığımız son görüşmemizdeki teklifimiz geçerli. Onlar da bize karşı teklif vermişlerdi. Değişen bir şey yok ama şu anki şartlar devam ederse bu görüşmeler sezon sonuna kalacak gibi görünüyor. Ama bizim sunduğumuz şartları kabul ederlerse de hemen yeni sözleşme imzalanabilir' dedi.

Yıldız değil stat

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, adidas ile sponsorluk sözleşmesinin uzatılması için düzenlenen törende şu andaki önceliklerinin yeni stadı yapmak olduğunu belirtti. 'En önemli sorunumuz stat' diyerek bu konuya dikkat çeken Orman, 'Bir stadımız bile yok. Rakiplerimiz statlardan gelir elde ederken, biz cebimizden harcıyoruz' dedi. Gerçekleşmeyen Ronaldinho transferine de değinen Fikret Orman 'Dünya çapında çok önemli bir oyuncu. Biz elimizden gelen gayreti gösterdik. Ronahdinho'ya sıcak bakmamızın tek sebebi, sporsorlarımızdan Kalde'nin Ronaldinho'yu reklam yüzü olarak kullanabileceğini ve maliyetin önemli kısmını karşılayabileceğini söylemesiydi. Ama transfer olmadı. Üzgünüm' değerlendirmesini yaptı. Orman takımda 25 yıldız olduğunu da vurgulayarak 'Bundan sonraki hedefimiz şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi' diye konuştu.

25 milyon dolarlık işbirliği

Beşiktaş Kulübü ile adidas, bir süre önce yeniledikleri sponsorluk sözleşmesiyle ilgili dün basın toplantısı düzenledi. Siyah-beyazlı kulüp, adidas ile 2014-15 sezonundan başlamak üzere 5 yıllığına 24 milyon 250 bin dolar tutarında bir sözleşme imzaladı.

Beşiktaş'ta çift idman 3 eksik!

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Beşiktaş'ın dün çift idman yaptı. İdmanlara karın kasındaki iltihaplanma nedeniyle ağrıları bulunan Hugo Almeida katılmazken, çalışmalarını salonda sürdürdü. B.Dortmund maçında geçirdiği sakatlık sonrası MR'ı çekilen ve adalesinde zorlanma tespit edilen Necip Uysal'ın ise kamp süresince idmanlara çıkamayacağı açıklandı. Sağ dizinde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle atroskopi yapılacağı açıklanan Sivok'un bugün operasyon geçireceği bildirildi.

2. RAKİP KORE EKİBİ

Beşiktaş, Antalya kampındaki 2. maçına bugün çıkıyor. Siyah-beyazlılar bugün saat 18.00'de Güney Kore ekiplerinden Gyeongnam ile otelin sahasında hazırlık maçı yapacak. Taraftara kapalı maç BJK TV'den naklen yayınlanacak.

Öğrencilere Kartal pençesi

Siyah-beyazlı takımın dünkü idmanını, Aspendos Belkıs İlköğretim Okulu öğrencileri ziyaret etti. Takımdan ayrı kaleci antrenörü tarafından çalıştırılan kalecilerin yanına giden yaklaşık 20 öğrenci, kalecilerle kısa süre saha içinde top oynadı. Miniklere Kartal hareketi yapan Tolga Zengin, kendisinin de kaleci olduğunu söyleyen bir öğrenciye eldivenlerini hediye etti.


10 yıl önce