|

Alves: Galatasaray çok çalışmalı!

Fenerbahçeli Bruno Alves ligin ilk yarısında 8 puan fark yaptıkları ezeli rakipleri Galatasaray'ın kendilerini yakalayabilmeleri için daha fazla çalışmaları gerektiğini söyledi.

Aa
00:00 - 15/01/2014 Çarşamba
Güncelleme: 18:11 - 15/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Alves: Galatasaray çok çalışmalı!
Alves: Galatasaray çok çalışmalı!

Yeni sezon hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Fenerbahçe'nin Portekizli stoperi Bruno Alves dün basın mensuplarının karşısına çıkarken ilginç açıklamalara imza attı.

"Kariyerimde oynadığım bütün takımlarda şampiyonluk yaşadım. Bunun için Türkiye'deyim" diyen Portekizli oyuncu, ligin ilk yarısında 8 puan fark yaptıkları Galatasaray'ın kendilerini yakalayabilmeleri için daha fazla çalışmaları gerektiğini söyledi. Sarı-kırmızılı oyuncuların "8 puanlık farkı kapatabiliriz" açıklamalarına değinen Alves, "Galatasaray 8 puan gerimizde. Bize yetişebilmek için biraz daha fazla çalışmaları gerektiğinin farkındalar. Bu şekilde konuşmaları doğal karşılıyorum. Bize yetişebilmeleri için biraz daha üstlerine koymaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'Aynısını biz de yapardık'

Tecrübeli futbolcu, Kasımpaşa-Beşiktaş maçında sahaya giren taraftara vuran vatandaşı Hugo Almeida'nın tepkisinin sorulması üzerine, "Aynı olay bizim maçta olursa, bütün takım arkadaşlarımız, birbirimizi koruma içgüdüsüyle davranabilir. Orada bir kişiye yapılan şey aslında tüm takıma karşı yapılmış sayılıyor. Almeida'nın yapmış olduğu hareket, aslında kalpten gelen bir şeydi. Aynısı bizim maçta da olsa bir arkadaşımızı korumak için bütün takım oraya giderdik" şeklinde yanıt verdi.

'Meireles'e saygı duyulmasını rica ediyorum'

Bruno Alves, gördüğü kırmızı kartlar, rakip futbolcular ve hakemlere karşı yaptığı hareketler nedeniyle eleştirilen vatandaşı Raul Meireles'e sahip çıktı. Meireles'e saygı duyulması gerektiğini anlatan Alves, "Meireles, Avrupa'nın ve dünyanın en iyi oyuncularından birisi. Onu Türkiye'ye getirmek kolay bir iş değildir. Kendisinin en iyisini ortaya koymaya çalıştığını biliyorum. Bazen futbolda kötü anlar oluyor. Her zaman istediğinizin en iyisini veremiyorsunuz. Bu anlarda oyuncu aleyhine konuşmak değil, onun hislerini anlamak çok önemlidir. Meireles'e biraz daha saygı duyulmasını rica ediyorum" diye konuştu.

'Takımımın renklerini korumak için'...

Sert oynamayı sevdiğini belirten yıldız oyuncu, "Sahaya çıktığımda defansı en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Takımımın renklerini korumak için sahaya çıkıyorum. Bunun için belki sert oynuyorum ama bu sertlik fair-play çerçevesinde" ifadelerini kullandı.

10 yıl önce