|

Amatör kulüpten fair-play dersi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Kemahspor bu sezon örnek bir uygulama başlattı. Kırmızı-Lacivertliler konuk takım soyunma odalarına iki koli suyla birlikte anlamlı bir mesaj içeren pankart asıyor.

Yerel Futbol
00:00 - 11/03/2014 Salı
Güncelleme: 18:18 - 11/03/2014 Salı
Yeni Şafak
Amatör kulüpten fair-play dersi
Amatör kulüpten fair-play dersi

Spor Akademisi Stadı'nda Selami Ali Yeşil Sahaspor'u konuk eden İstanbul Kemahspor'un yöneticileri misafir soyunma odasına 'Evinize Hoşgeldiniz' pankartını asarken iki koli de su bıraktı. Dostça başlayan ve dostça biten karşılaşmada galip gelen taraf 6-0'lık skorla Kemahspor oldu.

Kaleci kazağı da verdiler

İstanbul Kemahspor Başkan Vekili Fuat Sevim, "Bu sene amacımız kırmızı kart görmeden bu ligi tamamlamak. Fair Play adına Başkanımız Hüseyin Çakmaktaş''ın ortaya koyduğu ve futbolu güzelleştiren hareketlere hep birlikte sahip çıkıyor ve uyguluyoruz. Her rakibi dost ve kardeş kabul ederek her maç için bir pankart hazırladık. Bunu misafir soyunma odasın asıyoruz. Sularını bırakıyoruz. Misafir takım geldiğinde onları karşılayıp bir ihtiyaçları var mı diye soruyoruz. Örneğin bugün misafir takım kaleci kazağını hakem kabul etmedi, biz de kendi yedek kalecimizin kazağını verdik kardeşimize" dedi.

Sevim, bu uygulamanın bundan sonra her maçta olacağının altını çizerek, "Hem sahada, hem tribünde herhangi bir olumsuzluk olmaması için yönetim ve teknik heyet olarak anında müdahale ediyoruz. Bugüne kadar böyle davrandık bundan sonra da devam edeceğiz. Bu konuda yönetim kurulumuzun kararı ve başkanımızın kesin talimatı var''' diye konuştu.

10 yıl önce