|

Ana gibi yar olmaz

Kadıköy'deki farklı seyirci profili sarı-lacivertlileri de şaşırttı. F.Bahçe Dia'nın 41. dakikadaki golüne kadar oyunda kayboldu. Manisa, Nizamettin 48'de kırmızı kart görünce 10 kişi kaldı ama Bilica'nın kendi kalesine attığı golle beraberliği kurtarıp F.Bahçe'ye bu sezon ilk puan kaybını yaşattı. F.Bahçe'nin son saniyede bulduğu net gol, ofsayt gerekçesiyle sayılmadı

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 21/09/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:08 - 21/09/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Ana gibi yar olmaz
Ana gibi yar olmaz

Dünya tarihine geçen maçta Fenerbahçe Manisaspor ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler ilk yarıda Manisaspor karşısında yüksek pas hatasıyla oynarken pozisyon üretmekte zorlandı. Kanatlardan etkili olamayan sarı-lacivertliler, ilk yarıda bulduğu tek pozisyonu da Dia ile gole çevirerek ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi. İkinci yarıda 10 kişi oynayan Manisaspor karşısında ilk yarıya oranla daha iyi oynayan Fenerbahçe, ileride pozisyonlar bulmasına rağmen ikinci gol bulamadı 1-1'lik sonuçla bu sezon ilk kez puan kaybı yaşadı. 34 Yiğit Gökoğlan'ın sert şutu kaleci Volkan'dan döndü, Simpson'un kaleye giden topunu Bilica uzaklaştırdı. 41'de Fenerbahçe ilk kez tehlikeli geliştirdiği atak sonunda golü buldu. Semih ile başlayan atakta Caner'in nefis pasında Dia ceza sahası içinde topu ağlara göndererek sarı-lacivertli takımı 1-0 öne geçiren golü attı. 48'de Simpson'un vuruşunda top kaleci Volkan'da kaldı. 57'de Alex'in nefis şutunu kaleci İlker yumruklarıyla uzaklaştırdı. 66. dakikada 10 kişi oynayan Manisaspor, beraberliği yakaladı. Ziegler'in hatasında Ömer Aysal'ın vuruşunda top Bilica'nın ayağına çarparak Fenerbahçe ağlarına gitti. 77'de Ziegler'in pasında Caner'in sert şutu kale direğinin az farkla üstünden auta gitti. 79'da Alex'in korner atışında Cristian'ın kafa pasında Semih'in kaleye giden topunu kaleci İlker kornere çeldi.


Alex: Federasyon bize iyilik yaptı

Fenerbahçe Kaptanı Alex, maç programıyla ilgili Futbol Federasyonu'na serzenişte bulundu. Brezilyalı yıldız, "Maç sonunda üzüntü ve aynı zamanda da yorgunluk vardı. Puan kaybetmenin üzüntüsü var. Ancak şimdi TFF'nin bize yaptığı bir iyilik var; 2 gün sonra yine maç oynama iyiliği. Şimdi bunu unutup, tekrardan bu maça hazırlanmamız lazım" dedi. "Tribüne gelen tüm kadınlara, çocuklara teşekkür etmemiz lazım" diyen Alex "Ben bugünkü yaşadığım anıyı sonsuza dek saklayacağım. Bu kadar kadını ve çocuğu bir statta bir arada görmek rastlanmayacak bir olay çünkü” şeklinde konuştu.


'Anamız ağlayarak mücadele ediyoruz'

Fenerbahçe'nin başarılı kalecisi Volkan Demirel, Semih'in uzatma anlarında verilmeyen golü için hakeme tepki gösterdi. Maçın hakkının ya beraberlik ya da Manisa'nın galibiyeti olduğunu kaydeden Volkan, "Yine de verdiğimiz emeğin karşılığını aramalıyız. Biz her gün anamız ağlayarak mücadele ediyoruz. Bu tarz şeylerle yılmayacağız. Biz futbolumuzla şampiyonluğa adayız” ifadelerini kullandı.


Yolumuzdan dönmeyiz

Aykut Kocaman, Manisaspor beraberliğinin çıkışlarını durdurmayacağını ifade ederek, "Bu kadar coşkuyla, iştahla oynarken puan kaybı yaşandığında, yolumuzdan döneceğimizi düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Manisaspor maçında ilk yarıda gol atmalarını ikinci yarıda da gol yemelerini mucize olarak değerlendirdi. Bu beraberlikle Fenerbahçe'nin yolundan dönmeyeceğini kaydeden Kocaman, "Fenerbahçe'nin yolundan döneceğini düşünmüyorum. Bu kadar coşkuyla, iştahla oynarken puan kaybı yaşandığında, yolumuzdan döneceğimizi düşünmüyorum. Son dakikada ofsayta takılıp kötü bir son yaşadık. İlk yarıda gol yemememiz, ikinci yarıda ise gol yememiz mucizeydi. Aynı şekilde ilk yarıda gol atmamız, ikinci yarıda ise atamamamız mucizeydi. Yediğimiz gol de aynı şekilde ilginçti.

İçeride puan kaybı, şampiyonluk yolunda istenen bir durum değil. Artık önümüzdeki maça bakıyoruz" şeklinde konuştu. Tribünleri de değerlendiren Kocaman, "Böyle bir atmosferi hiç birimiz tahmin etmiyordu. Kulübümüz ceza almasın tabi ama ceza alırsa da böyle olur mu emin değilim. Her bakımdan tarihi bir gece oldu. Her türlü kısıtlamalara rağmen Fenerbahçe taraftarının bu stadı nasıl doldurabildiklerine şahit olduk. Maça gelen herkese teşekkür ediyoruz. Kelimelerle anlatılacak bir olay değil. Tarihe tanıklık etmek gibi bir şey" diye konuştu. Kocaman son olarak Selçuk'un durumu için "Bir kas durumu oldu. MR sonrası durumu netleşecek. Ancak durumu iyi gözükmüyor" diyerek sözlerini noktaladı.


Saraçoğlu doldu taştı

Fenerbahçe - Manisaspor maçıyla birlikte seyircisiz maç dönemi de sona erdi. Futbol Federasyonu'nun seyircisiz maç cezasında yaptığı değişiklikle sadece kadın ve çocuklarının alınacağı Fenerbahçe-Manisaspor maçına inanılmaz bir ilgi oldu. Şükrü Saracoğlu Stadı'nın çevresine sığmayan kadın ve çocuk Fenerbahçeliler karayoluna kadar kuyruk oluşturdu. Sabah saatlerinden itibaren Fenerium mağazaları önünde oluşan kuyrukların ardından ilk etapta maç için basılan biletler tükenirken, kulüp büyük ilgi nedeniyle yeniden bilet basmaya başladı. Maç için Fenerbahçe Kulübü'nün 27 bin bilet dağıttığı bildirildi. Sarı-lacivertli kulüp yoğun ilgi nedeniyle 7 bin bilet daha bastırdı bu da yeterli olmadı. Kulüp daha sonra yaptığı anonsla bileti olmayan taraftaların kimliklerini göstererek maça girebileceklerini duyurdu. Maç öncesi stattaki dev ekranlardan yapılan açıklamada karşılaşmayı 41.663 taraftarın izlediği duyuruldu. Ancak maç içinde kapıların açılmasıyla bu rakam 55 bini aştı.Stadın dışında da binlerce kadın ve çocuk kaldı. Erkek taraftarlar ise stat dışından takıma destek olmaya çalıştı.



13 yıl önce