|

Anlatılmaz yaşanır

İlk yarıyı yenik kapatan Beşiktaş, 2. yarıda kurdukları müthiş baskıdan sonra 3 dakikada oyunu lehine çevirdi; Bursa'nın cevabı gecikmedi. 60 dakikası 2-2 eşitlikle geçilen maçın 75. dakikasında skor 3-3'tü. 77'de Olcay, 90+4'te Ferhat net fırsatları kaçırdı, kazanan futbol oldu

Süleyman Hatısaru
00:00 - 10/11/2012 السبت
Güncelleme: 00:56 - 10/11/2012 السبت
Yeni Şafak
Anlatılmaz yaşanır
Anlatılmaz yaşanır

Süper Lig'de üst üste 4 haftada yaşadığı puan kayıpları sonrası Kasımpaşa ve Mersin İY galibiyetleriyle yükselişe geçen Beşiktaş, her mücadeleleri derbi tadı veren rakip Bursaspor karşısında iki puan bıraktı: 3-3. Sezon başından beri saha sonuçlarından çok sahadaki performansı alkış alan Kartal, dün de özellikle ikinci yarıda bu özelliğini bir kez daha gözler önüne serdi. İlk yarıyı yenik kapatan siyah-beyazlıların ikinci yarıda 3 dakikada oyunu lehine çevirdi ancak bunu koruyamadı. 28. dakikada Beşiktaş savunmasının dalgınlığından yararlanan Bursaspor, sağ kanatta Tuncay ile etkili geldi. Yıldız futbolcunun ceza sahasını ortasını kale önünde Sestak tamamladı: 1-0. İlk yarı bu golle biterken ikinci yarı futbol adına konuşulacak daha çok şey mevcuttu. Müthiş baskı kuran Kartal, 52'de Holosko'nun ortasına iyi bir vuruş çıkaran Olcay'ın golüyle beraberliği sağladı; hemen 3 dakika sonra bu kez golü atan Holosko'ydu. Fernandes'in ortasına ayağının ucuyla dokunan Slovak yıldız, skoru 2-1'e getirdi. Maçın başından beri susmayan Beşiktaş taraftarları daha da coşarken seslerini bastıran 59'da İbrahim'in beraberlik golü oldu. 67'de Veli'nin ceza sahasında dürülmesiyle kazanılan penaltıyı Almeida gole çevirdi: 3-2. 75'te bu kez Batalla sahnedeydi: 3-3. 77'de Hilbert'in ortasında Olcay, boş kale önünde topu dışarı attı. 90+4. dakikada Ferhat, Beşiktaş savunmasının arkasına sarkarak kaleciyle karşı karşıya kaldı, aşırtma vuruşu binlerce taraftarın bakışları arasında direği sıyırıp auta gitti.

Forvete takviye yapacak oyuncumuz yok

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Bursaspor karşısında özellikle maçın 2. yarısında en iyiye yakın oynadıklarını söyledi. Aybaba, takımın negatif yönleri içinse 'Biz büyük takımız, oyunu zorlamamız lazım. Öne geçiyoruz, oyuncularımız halen hücumu düşünüyor, kontrollü oynamıyorlar. Takımı tutamıyoruz. Devamlı hücum yapalım diyorlar, sonrasında geride açıklar veriyoruz' değerlendirmesini yaptı. Yedikleri iki golün kalitelerine yakışmadığını kaydeden Aybaba, 'Kulübedeki oyuncularımıza bakmak lazım. Oyuncularımın hepsi kaliteli ancak santrafor ve forvete yönelik kenar oyuncularla ilgili eksiklerimiz var' dedi.

Ozan'ın takası Ozan gibi kaliteli olmalı

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, iki puan kaybına rağmen stattaki taraftarlar ve televizyondan maçı izleyenlere müthiş bir mücadele izletmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Beşiktaş karşısında 3 puanı kaçırdıklarını kaydeden genç teknik adam, 'Sürekli mücadele ettik. Son anlarda kaçan pozisyonlar 3 puanı da götürdü' dedi. Veli'nin pozisyonunun penaltı olmadığını belirten Sağlam, Beşiktaş'ın Ozan İpek isteği için 'Henüz resmi teklif yok ama onun yerine alacağımız futbolcu da onun kalitesinde olmalı' yorumunu yaptı.

İsmail Köybaşı ile 3 yıl daha

Siyah-beyazlılar, dün genç yıldızı İsmail Köybaşı'nın sözleşmesini 3 yıl uzattı. Yeni sözleşmeye göre Köybaşı, 2013-14 sezonunda 1 milyon 800 bin, 2014-15 sezonunda 1 milyon 900 bin ve 2015-16 sezonunda da 2 milyon TL garanti ücretle tüm sezonlarda maç başı 30 bin TL ücret alacak.

Holosko: 3. golde hatalıyım

Bursaspor karşısında 1 asist yapan, 1 de gol atan Holosko, maçın hakkının beraberlik olduğunu söyledi. Kendi performans?n? da değerlendiren yıldız futbolcu, '3. golde benim de hatam var. Orada geç kald?m ve gol geldi' itirafında bulundu.

Dakika 66... Veli: Biri bana dokundu

Maç 2-2 devam ederken ceza sahası içinde yerde kalan Veli'nin düşüşüne hakem Fırat Aydınus penaltı çalarken bir hayli tereddüt etti. Pozisyonu değerlendiren Veli, 'Kaleye vurmak isterken ayağıma bir şey dokundu, kaleci mi, oyuncu mu anlamadım' dedi.

Basser'de travma şüphesi

Maçın 62. dakikasında surat?na top gelerek sakatlanan Bursasporlu Basser, beyin travması şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Çekilen beyin tomografisinde herhangi bir soruna rastlanmayan Faslı yıldız daha sonra taburcu edildi.

Kapalı bu kez doldu

Ligdeki Mersin İY ve kupadaki Ofspor maçlarında rağbet görmeyen biletler, Bursa maçında büyük ilgi çekti. 11 bin 600 kombinenin haricinde 13 bin bilet satıldı. Bilet fiyatları yüksek olduğu için boş kalan kapalı tribün dahi doldu. Alınan karar gereği rakip takım taraftarları maçta yoktu.


٪d سنوات قبل