|

Aptalca bir cümleydi, kabul ediyorum

00:00 - 16/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 23:46 - 15/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Aptalca bir cümleydi, kabul ediyorum
Aptalca bir cümleydi, kabul ediyorum

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Trabzonsporlu oyuncu Didier Zokora'nın kendisine ırkçı sözler sarf ettiğini iddia etmesiyle ilgili olarak, 'Maçın içinde tansiyon yükseldiğinde, birbirimize ağır sözler söyledik. O da bana çok kötü sözler söyledi, benim de ağzımdan bazı kötü sözler çıkmış olabilir. Söylemiş olduğu kelimeyi de sarf etmiş olabilirim' dedi.


Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Trabzonspor'u 2-0 yendikleri karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa telefonla bağlanan Emre Belözoğlu, maçın yüksek tansiyonu nedeniyle Zokora ile birbirlerine ağır sözler sarf ettiklerini anlatarak, şunları kaydetti:


'Maçın içinde tansiyon yükseldiğinde, birbirimize ağır sözler söyledik. O da bana çok kötü sözler söyledi, benim de ağzımdan bazı kötü sözler çıkmış olabilir. Söylemiş olduğu kelimeyi de sarf etmiş olabilirim. Bunu da kabul ediyorum. Aptalca bir kelimeydi. Onun da bana ettiği ana avrat küfür de çok aptalcaydı. Bir kaç dakika sonra biz onunla buluşuyoruz, o benden, ben de ondan özür diliyorum. Maç bittikten sonra birbirimize sarıldık. Ancak daha sonra çıkıp bunu söylüyorsa, ben bunda art niyet ararım. Hata varsa, yanlış varsa Zokora'da da olabilir, ben de vardır. Bunu kabul ediyorum. Maç bitmiş birbirimize sarılmışız, bunu maçtan sonraya taşımanın ne anlamı var. O da özür dileyecekse, benden dilesin, benim tarafımdan özür dilenmesi gerekiyorsa, herkesten özür diliyorum. Aptalca bir cümleydi kabul ediyorum.'


Emre, İngilizce 'Negro' (Zenci) kelimesini kullanıp, kullanmadığına ilişkin soruya, 'Tam hatırlamıyorum, bilmiyorum, ağzımdan çıkmış olabilir. O bana küfür edince, bir cevap verdim ona. Ama ağzımdan tam olarak çıkıp çıkmadığını hatırlamıyorum. Ben yaptığım hatayı kabul ederim' şeklinde yanıtladı.

Kazandıkları maçın ardından isminin anlamsız bir şekilde gündeme geldiğini savunan Emre, vicdanen rahat olduğunu ifade etti.


12 yıl önce