|

Arda dört yıllığına Atletico Madrid'de

Galatasaray, tarihinin en genç Kaptan'na veda etti. Sarı-kırmızılı kulüp, Avrupa hayaliyle yanıp tutuşan Arda Turan'ı ikna edemedi ve kapıda bekleyen Atletico Madrid'in CEO'su Gil'e 'evet' dedi. 12 milyon euro bonservis ödeyerek Milli yıldızı kadrosuna katan İspanyol ekibi, Arda ile de yıllık 2.5 milyon euro garanti artı maç başı ücret karşılığı 4 yıllık anlaşma sağladı.

00:00 - 10/08/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:14 - 10/08/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Arda dört yıllığına Atletico Madrid'de
Arda dört yıllığına Atletico Madrid'de

Ve Arda Turan Atletico Madrid'de. Galatasaray'ın ligi 8. bitirdiği ve bir çok protestoya maruz kaldığı geçen sezondan bu yana sürekli Avrupa'ya gitmek istediğini söyleyen Milli yıldızın bu isteği gerçekleşti. Sarı-kırmızılı kulübün yıllık ücretinde yaptığı yüzde 50'lik artış, teknik direktör Fatih Terim'in çabaları ve camiadaki 'kal' baskısına rağmen Avrupa deneyimi yaşamayı kafasına koyan Arda Turan konusunda Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da pes etti ve dün gece bir araya geldiği Atletico Madrid Kulübü CEO'su Miguel Angel Gil ile 12 milyon euro bonservis ücreti karşılığında el sıkıştı. Atletico Madrid, 24 yaşındaki yıldız ile de 4 yıllık anlaşmada mutabakata vardı.

ÇABALAR ETKİSİZ KALDI

Dün öğlen saatlerinde Arda konusunda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Ünal Aysal, “Eğer bir futbolcu gitmeyi çok istiyorsa yapacak bir şey yok. Bu isteğine saygı duymak lazım. Bir karar aldı ve biz bunun önünde duramayız. Kalması için çok konuştuk. Mutsuzluk ya da para nedeniyle değil, Avrupa deneyimi yaşamak için ayrılmak istediğini söyledi. Bu konuda çok sabırsız” sözleriyle Galatasaray Kaptanı'nın gitmek için kararlılığını ortaya koymuştu. Arda'nın tüm çabalara rağmen ikna olmaması sonrası Başkan Aysal kapıda bekleyen Atletico Madrid ile görüşme kararı aldı.

DÖNERSE ÖNCELİK G.SARAY'IN

Akşam saatlerinde Atletico Madrid Kulübü CEO'su Miguel Angel Gil ile bir araya gelen Aysal, 12 milyon euro bonservis karşılığında Arda'nın satışı için anlaşma sağladı. Sarı-kırmızılılar, İspanyol ekibin gelecek yıl ligde ilk 7'ye girmesi halinde 1 milyon euro daha alacak. Arda ise 2.5 milyon euro garanti, en az 20 karşılaşmada oynaması durumunda 500 bin euro da maç performans ücreti alacak. Başarılı futbolcu, 16 Ağustos'ta basın önünde düzenlenecek törenle kendisini 4 yıllığına Atletico Madrid'e bağlayan imzayı atacak. Galatasaray Kulübü bu transferin kesinleştiğini dün gece Borsa'ya da bildirdi. Açıklamada Arda'nın satışının gerçekleştiği bildirilirken bir Türk kulübüne transferi halinde ise öncelikli alım hakkının Galatasaray'da olduğu da belirtildi.


Terim kalmasını istiyordu

Teknik direktör Fatih Terim, Arda ile yaptığı konuşmalarda kendisini takımda görmek istediğini belirtmiş, ona ihtiyacı olduğunu dile getirmişti. Terim, Arda'nın gitmesine olumlu bakmamasına rağmen genç yıldızla yaptığı son görüşmelerden sonra transfere izin verdi. Terim, Arda'nın boşluğunu doldurmaları gerektiğini de yönetime bildirdi.


AS'lar A2 takımına gol yağdırdı

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren G.Saray'da A takımı, A2 takımını farklı yendi. AS'ların gollerini Aydın (2), Melo ve Yekta kaydetti.

Galatasaray Futbol A Takımı, 2011-12 sezonu hazırlıklarına dün akşam Florya Metin Oktay Tesisleri'nde A2 Takımı ile yaptığı karşılaşmayla devam etti. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan ve A Takım'ın 5-0 kazandığı karşılaşmaya Ufuk, Semih, Ujfalusi, Ceyhun, Berkin Arslan, Aydın, Ayhan, Melo, Yekta, Okan ve Stancu ile başladı. A Takımı'nın gollerini Aydın Yılmaz (2), Ayhan Akman, Felipe Melo ve Yekta Kurtuluş kaydetti. Galatasaraylı futbolcular bugünü izinli olarak geçirecek.


Osmanlı takımının kaptanı geliyor!

Atletico Madrid Kulübü, Arda'nın transferinde tam anlaşma sağlandığını bildirdi. Resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, 'Osmanlı takımının kaptanı ve Türk futbolunun en büyük referanslarından biri olan Arda, gelecek perşembe Madrid'e gelecek' denildi.


TERİM KALMASINI İSTİYORDU

13 yıl önce