|

Asist Diego'dan füze Topuz'dan

Fenerbahçe''ye Sepehan karşısında galibiyeti getiren tek golü Mehmet Topuz attı. İlk kez sarı-lacivertli formayı giyen Diego başarılı performansıyla alkışlandı, tek golün de asistini yaptı.

.
00:00 - 27/07/2014 Pazar
Güncelleme: 00:39 - 27/07/2014 Pazar
Yeni Şafak
Asist Diego'dan füze Topuz'dan
Asist Diego'dan füze Topuz'dan

Süper Lig''in son şampiyonu Fenerbahçe, çıktığı ilk hazırlık maçında İran''ın İsfahan ekibi Sepahan FC''yi 1-0 mağlup etti. Düzce 18 Temmuz Stadı''ndaki maçta sarı-lacivertli takıma galibiyeti getiren tek golü Mehmet Topuz attı. Sarı-Lacivertli ekipte yeni transfer Diego Ribas, ilk maçına çıktı ve ortaya koyduğu başarılı futbolla beğeni topladı. Brezilyalı yıldız, Mehmet Topuz''un attığı nefis golün de asistini yaptı. İlk 45 dakikada oyunun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe''de ikinci yarıda ise teknik direktör Ersun Yanal, tüm oyunculara şans verdi. Mücadelenin ikinci devresinde de Fenerbahçe oyunun kontrolünü elinde bulunduran taraf oldu. Sow ve genç oyuncu Muhammed rakip kalede tehlikeli pozisyonlar üretse de maçta başka gol sesi çıkmadı ve Fenerbahçe 1-0 galibiyetle ayrıldı.

3 Kupa gelecek

Teknik heyet ve oyunculara inancını dile getiren Başkan Yıldırım, ''4. yıldızı takın ve bu camiaya layık olduğu mutluluğu yaşatın'' dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Topuk Yaylası''ndaki kampta yaptığı konuşmada, yeni sezonda teknik heyet ve oyuncularına olan inancını dile getirdi. Aziz Yıldırım, ''Bu sene 3 kupayla sezonu tamamlayacağız. Türkiye''nin en iyi kadrosuna sahibiz, önemli bir takviye yaparak kadromuzu güçlendirdik. İlk olarak sizlerden Süper Kupa''yı almanızı bekliyorum. Bu sene Fenerbahçe''nin şampiyon olması çok önemli. Bu sene de Avrupa''da olmayacağız; ama siz bu olayları hiç düşünmeyin. Siz sahada kalın, biz saha dışında gerekli mücadeleyi gösteriyoruz. Siz bu sene şampiyon olarak 4. yıldızı takın ve bu camiaya layık olduğu şampiyonluk mutluluğunu yaşatın'' ifadelerini kullandı.

''20. şampiyonluk için 20 numara''

-Geçtiğimiz sezon 25 numaralı formayı tercih eden F.Bahçe Kaptanı Emre Belözoğlu bu yıl 20 numaralı formayı tercih etti. 19 şampiyonluğu bulunan F.Bahçe''de Emre de 4. yıldıza ve 20. şampiyonluğa kilitlenmiş durumda. Başarılı oyuncu bu nedenle 20 numarayı giydi.

-Fenerbahçe-Sepehan maçında İsrail''e büyük tepki vardı. Tribünde ''Kahrolsun çocuk katili İsrail'' pankartı, slogan atıldı.

-İran''ın önemli futbol takımlardan Sepehan''da forma giyen oyuncular maç öncesi soyunma odasında dua etti.

-Fenerbahçe, 19 Ağustos''ta Salih Uçan''ı kiraladığı Roma Kulübü ile İtalya''da bir hazırlık maçı yapacak.

-F.Bahçe kalecisi Volkan Demirel maç kadrosunda yer almadı. Milli kalecinin teknik heyetten izin alarak özel aracıyla kamptan ayrıldığı öğrenildi.

10 yıl önce