|

Aslan 12'den vurdu

Türk Telekom Arena'daki derbide perdeyi Elmander açtı, Beşiktaş İbrahim Toraman'la skor tabelasına eşitlik golünü yazdırdı. Melo skoru yeniden değiştirdi, Semih'in kendi kalesini bulan vuruşu tansiyonu yükseltti. Maç biterken Elmander bir daha sahneye çıktı. Zirvede Beşiktaş'a 14, Trabzon'a 17, Fener'e 9'a fark yapan G.Saray play-off'a kalmayı garantiledi

Abdullah Eğilmez
00:00 - 27/02/2012 Pazartesi
Güncelleme: 23:54 - 26/02/2012 Pazar
Yeni Şafak
Aslan 12'den vurdu
Aslan 12'den vurdu

Spor Toto Süper Lig'de haftanın en önemli maçında lider Galatasaray, sahasında play off'u hedefleyen Beşiktaş'ı son dakikada attığı golle yıktı: 3-2. İlk yarının sonlarına kadar karşılıklı ataklar sonucu oyunun temposu düşmezken soyunma odasına ev sahibi mutlu girdi. 15. dakikada Elmander'in sert şutu önce üst direğe ardından da ağlara ulaştı: 1-0. 20'de soldan hareketlenen Simao, Semih tarafından yerde kaldı. 28'de Quaresma'nın gol denemesinde Muslera rahat bir kurtarış yaptı. 2. yarıya Beşiktaş tempolu başlayıp golü bulmasına karşın beraberliği koruyamadı. Fernandes'in yokluğunda Ernst-Veli ikilisiyle pas organizasyonlarını yapmaya çalışan siyah-beyazlılar, Quaresma'nın getirdiği toplarla etkili olmaya çalıştı. Lider Galatasaray ise Engin, Selçuk ve Melo gibi orta sahadan ayağa pas yapabilen ve hızlı oynayan futbolcularla gol aradı. 49'da Quaresma sıfıra inip altıpasa ortasını çıkardı. İbrahim boş kaleye topu gönderdi: 1-1. 52'de Selçuk'un savunmanın arkasına gönderdiği müthiş pasla Melo topun sahibi oldu. Kaleci Cenk ile karşı karşıya kalan Brezilyalı topu ağlarla buluşturdu: 2-1. 73'te Quaresma sağdan ortaladı Semih, Almeida'dan önce topu kesmek istedi ancak ters vuruşla topu kendi ağlarına gönderdii+: 2-2. 90+2'de Cenk'in ileri çıktığını gören Selçuk'un ortasına yükselen Elmander skoru belirledi: 3-2.


2 idmana çıktı 2 gol attı

Sarı-kırmızılı takımın İsveçli golcüsü sakatlığı nedeniyle geçen hafta son iki idmanda yer alabildi. Elmander buna karşılık Beşiktaş'a karşı takımının 3 golünden 2'sine imza attı. İsveçli oyuncu böylelikle ligdeki gol sayısını 11'e çıkarırken, sarı-kırmızılı takımın en golcü ismi oldu. Melo ise Türk Telekom Area'da Medical Park Antalyaspor ve Kayserispor maçlarının ardından, Beşiktaş derbisinde de gol bularak, bu statta üst üste 3 maçta fileleri sarstı. Melo'nun bu sezon attığı 8 golün 7'sini iç saha maçlarında kaydetmesi dikkat çekti.


Çıldırtan kutlama

Beşiktaş karşısında uzatma dakikalarında gelen galibiyet golü, Galatasaraylıları sevince boğdu. Maçın tamamlanmasının ardından taraftarlar ve futbolcular büyük sevinç yaşarlarken, futbolcular tüm tribünleri el ele gezerek elde edilen galibiyeti kutladılar.








12 yıl önce