|

Avrupa futbol liglerine kırmızı top!

Cihan
00:00 - 12/03/2010 Cuma
Güncelleme: 14:49 - 12/03/2010 Cuma
Yeni Şafak
Avrupa futbol liglerine kırmızı top!
Avrupa futbol liglerine kırmızı top!

'Lace Up. Save Lives' kampanyasıyla Avrupa ligleri kırmızıya boyanıyor. Önde gelen üç Avrupa futbol ligi, bu hafta sonu (NIKE) Red 'Lace Up. Save Lives' ortaklığına ilişkin bilinci artırmak amacıyla kırmızı top kullanacak. Nike'ın liglerin ev sahibi takım aksesuarları ürün yelpazesinden özel tasarım topunu piyasaya sürmesiyle ligler kırmızıya boyanacak.


Küresel inisiyatife birlikte destek vermek amacıyla, Barclays Premier League, İspanya'da La Liga ve İtalya'da Serie A liglerinde, 13 - 14 Mart Cumartesi ve Pazar günü oynayacakları maçlarda, takımların kendi sahalarındaki tüm maçlarda (NIKE) Red top kullanılacağı açıklandı.


Özel olarak tasarlanmış bir T90 Ascente olan (NIKE) Red top, şu anda üç ligde de kullanılan ve oyuncuların her hafta alıştığı teknolojik yeniliklerin tümünü içeren, ancak dış yüzünde (RED) bağcık resmi bulunan bir model.


Nike ve RED ortaklığı, herkesi bir çift (NIKE) Red bağcık satın alarak 'Lace Up. Save Lives' kampanyasına katılmaya davet ediyor. (NIKE) Red bağcıkların satışından elde edilen gelirin yüzde yüzü, HIV virüsü taşıyan kişilere ilaç, tedavi ve hizmet sağlayan AIDS programlarını finanse eden AIDS, Tüberküloz ve Sıtmayla Mücadele Global Fonu'na ve HIV enfeksiyonunun/AIDS'in önlenmesi konusunda eğitim sağlayan ve bilinç oluşturan futbol bazlı topluluk inisiyatifleri arasında eşit olarak bölünüyor.


Dünya AIDS Günü arifesinde, 30 Kasım 2009 tarihinde Didier Drogba (Chelsea), Joe Cole (Chelsea), Andrey Arshavin (Arsenal), Denilson (Arsenal), Marco Materazzi (İnter), Lucas Neill (Galatasaray), Clint Dempsey (Fulham) ve Seol Ki-Hyeon (Fulham), U2 solisti Bono ve Mark Parker ile Londra'daki Niketown'da bir araya gelerek ortaklığı duyurdu.


(RED) temalı oynanacak maçların takvimi aşağıdaki gibidir:


13 Mart: Hertha Berlin - Nurnberg (Almanya)
24 Mart: Basel - Zurich (İsviçre)
20 Mart: Avusturya Wien - Salzburg (Avusturya)
20 Mart: PSV Eindhoven - Twente (Hollanda)
20 Mart: Trabzonspor - Galatasaray (Türkiye)
1 Nisan: Corinthians - Cerro Porteno (Brezilya)

14 yıl önce