|

Aysal bombaları

İspanya'ya dün sabah çıkarma yapan G.Saray Başkanı Aysal ve kurmayları Atletico Madrid Başkanı Enrique Cerezo ile 3 yıldız için el sıkıştı. Reyes ve Ujfalusi ile her konuda anlaşıldı Forlan ile de bugün masaya oturulacak.

Abdullah Eğilmez
00:00 - 17/06/2011 Cuma
Güncelleme: 23:57 - 16/06/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Aysal bombaları
Aysal bombaları

Yabancı transferinde sadece Johan Elmander'i transfer ederek sessizliğe bürünen ve bu sessizlik nedeniyle yoğun bir şekilde eleştirilen G.Saray'da, üç bomba birden patladı. Dün saat 11.00'de Ali Gürsoy, Abdurrahim Albayrak ve Bülent Tulun ile birlikte İspanya'ya giden Başkan Ünal Aysal, Atletico Madrid'in Başkanı Enrique Cerezo ile masaya oturdu. Jose Antonio Reyes, Tomas Ujfalusi ve Diego Forlan'ı resmen isteyen Başkan Aysal, kıran kırana geçen pazarlıklar sonunda Başkan Cerezo'yu ikna ederek bu transferleri tamamladı.

FORLAN'A YILLIK 5 MİLYON EURO

A.Madrid Başkanı Enrique Cerezo'nun Reyes için öncelikle 10 milyon euro talep ettiği, Başkan Aysal'ın ise yoğun baskısına dayanamayıp bu rakamı 8 milyon euroya çektiği belirtildi. İspanyol kulübü ile Forlan'ın bonservisi için 3.5 milyon euroya el sıkışan Başkan Aysal, Tomas Ujfalusi için ise 2 milyon euro bonservis bedeli karşılığında anlaştı. G.Saray bu üç transfer için 13.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. 3 yıllık imza atacak olan İspanyol Reyes'e senelik 2.5 milyon euro, 2 yıllık imza atacak olan Çek Ujfalusi'ye de senelik 2 milyon euro verileceği belirtildi. Uruguaylı Forlan ile yarın görüşme yapacak olan G.Saray yönetimi 32 yaşındaki yıldıza senelik 5 milyon euroluk teklif yapacak. A.Madrid formasıyla 27 yaşında ve 1.75 boyundaki Reyes 44 maçta 7 gol 9 asist, 1.79 boyundaki Forlan 42 maçta 10 gol 5 asist, 33 yaşındaki Ujfalusi ise 42 maçta 2 asist yaptı.

BORSAYA BİLDİRİLDİ

A. Madridli üç yıldız için anlaşma sağlayan G.Saray, bu transferleri dün akşam SPK'ya bildirdi. İMKB'ye gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, “Club Atletico de Madrid futbolcuları Diego Forlan, Tomas Ujfalusi ve Jose Antonio Reyes'in Profesyonel Futbol Takımımıza transferi için görüşmelere başlanmış olup, gelişmelerden kamuoyu haberdar edilecektir” denildi. Bu arada transfer görüşmelerinin bildirildiği Kamuyu Aydınlatma Platformu'nun internet sitesi yoğunluk nedeniyle bir süre hizmet veremedi. Öte yandan A. Madrid'li ismini vermek istemeyen bir yöneticinin Ujfalusi ve Reyes'in transferlerinin gerçekleşebileceğini, Forlan'ın ise gitme ihtimalinin bulunmadığını söylemesi kafaları karıştırdı.



13 yıl önce