|

Aziz Yıldırım'ın iki seçeneği var

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Aziz Yıldırım'ın Şike Davası kapsamında aldığı ve Yargıtay tarafından onanan cezasına yaptığı itirazı reddetti. Avukatı 'Haberimiz yok' derken cezası kesinleşen Aziz Yıldırım ya cezaevine girecek ya da infazının ertelenmesini talep edecek.

Dha
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:41 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Aziz Yıldırım'ın iki seçeneği var
Aziz Yıldırım'ın iki seçeneği var

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Aziz Yıldırım'ın Şike Davası kapsamında aldığı ve Yargıtay tarafından onanan cezasına yaptığı itirazı reddetti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararından haberi ve bilgisi olmadığını söyleyen Aziz Yıldırım'ın Avukatı Köksal Bayraktar, "Eğer karar öyleyse Aziz Yıldırım'ın sağlık sorunları nedeniyle infazının ertelenmesini talep edeceğiz" dedi.

Süreç nasıl işleyecek?

İnfaz savcılarından alınan bilgilere göre Yıldırım'ın dava dosyası Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda ilgili mahkemeye gönderilecek. Dosya, daha sonra infaz savcısına gönderilecek.

3 yılın altında ceza alan ve cezası onanan sanıklar için davetiye çıkarılıyor. Ancak ceza 3 yılın üzerindeyse sanık hakkında 'yakalama kararı' çıkarılıyor. 3 yılın üzerinde ceza alan ve cezası onanan kişi, toplumdaki konumu ve yeri itibariyle kaçmayacak durumdaysa bu kişi hakkında da davetiye çıkarılıyor.

Ceza ertelemesi talep edebilir

Davetiyeyi alan sanık, yasa gereği cezasının ertelenmesini talep edebilir. Yasaya göre bir sanık cezasının ertelenmesini 2 kez talep edebilir. Savcı da sanığın cezasının ertelenmesine ilişkin gerekçeleri makul ve inandırıcı görürse bir yıla kadar ertelenebilir. Cezası ertelenen sanıktan ayrıca teminatta istenir. Örneğin 50 bin TL. Bir yıllık erteleme süresi dolduktan sonra sanık ikinci kez cezasının ertelenmesini talep edebilir. Talebi kabul edilirse sanığın cezası son kez ertelenir. Söz konusu ertelemenin süresi dolunca sanık hakkında davetiye çıkarılır. Sanık gelmezse teminat olarak sunduğu paralar hazineye aktarılır, sanık hakkında da yakalama kararı çıkarılır.

Şike Davası'ndan aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Aziz Yıldırım davetiye usulu infaz savcılığına çağrılacak . Aziz Yıldırım ya cezaevine girecek ya da infazının ertelenmesini talep edecek.


10 yıl önce
default-profile-img