|

Başpehlivan Fatih Atlı kaldığı yerden devam

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Fatih Atlı, Ramazan arasından sonra katıldığı iki turnuvada da zirveye çıktı. Atlı, bayramın ilk günü Asarcık'ta birinci olduktan sonra Samsun Vezirköprü'de birbirinden zorlu rakipleri yenerek başpehlivanlığı kimseye bırakmadı.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 1/08/2014 Cuma
Güncelleme: 12:39 - 1/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Başpehlivan Fatih Atlı kaldığı yerden devam
Başpehlivan Fatih Atlı kaldığı yerden devam

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Kültür Sanat, Doğa ve Turizm Festivali kapsamında Kunduz Yaylası'nda düzenlenen güreşlerde Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı, başpehlivanlığı kazandı.

Güreşleri eski Gençlik ve Spor Bakanı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İ. Sadık Edis, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve 20 bine yakın vatandaş izledi.

Kunduz Yaylası'nda düzenlenen güreşlere katılan 170 güreşçi 400 kilogram yağ tüketirken, yapılan ağalık yarışının 250 bin lirayla Bilal Acar kazandı.

Başpehlivanlık kategorisinde 22 sporcu kispet giyerken birbirinden ilginç eşleşmeler oldu. Kırkpınar'da finalde karşılaşan Fatih Atlı ve İsmail Balaban bu kez ilk turda karşılaşırken Atlı rakibine rövanşı vermedi. Recep Kara da Kırkpınar'da çeyrek finalde elediği Orhan Okulu'yu mağlup etti. Ünal Karaman da favorilerden Şaban Yılmaz'ı devirdi.

Çeyrek finalde Fatih Atlı Murat Gençtürk'ü, Mehmet Yeşil Yeşil Hasan Cengiz'i, Abdullah Güngör Şükrü Kazan'ı, Recep Kara da Salih Erinç'i mağlup etti. Yarı finalde iki Ladikli sporcunun mücadelesinde Fatih Atlı Abdullah Güngör'ün sırtını yere getirirken Mehmet Yeşil Yeşil de Recep Kara'yı mağlup etti.

Büyük heyecana sahne olan finalde Samsun Büyükşehir Belediyespor'dan Fatih Atlı, Ankara Büyükşehir Belediyespor'dan Mehmet Yeşil Yeşil'i yenerek birincilik kürsüsüne çıktı. Recep Kara ve Abdullah Güngör üçüncülüğü paylaştı.

10 yıl önce