|

Bekir İrtegün'den Gazze yorumu

F.Bahçe'nin yıldızı Bekir İrtegün, Filistin'deki olayların vicdanı olan herkesi yaraladığını söyledi. Yaşananların çok acı olduğunun altını çizen milli oyuncu, 'Gazze'de her gün çocukların öldüğünü görüyoruz, bir an önce oraya huzur gelmeli' dedi

.
00:00 - 22/07/2014 Salı
Güncelleme: 01:57 - 22/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Bekir İrtegün'den Gazze yorumu
Bekir İrtegün'den Gazze yorumu

Fenerbahçeli Bekir İrtegün, Gazze'de yaşananların insanı derinden yaraladığını söyledi. Yeni sezon öncesi Topuk Yaylası'nda açıklamalarda bulunan Bekir, Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Yaşananlarla ilgili attığı bir twitle ilgili olarak Bekir şunları söyledi: 'İngiltere'den sonra Gaziantep'e ailemin yanına gittiğimde oradaki Suriyelileri gördüm ve çok kötü oldum. Gazze'de de her gün çocukların öldüğünü duyuyoruz, insanın nutku tutuluyor. Aslında bu da vicdanla ilgili bir şey. Geçtiğimiz günlerde yaptığım paylaşım ise vicdanla ilgiliydi. O sırada televizyonda 2-3 çocuğun öldüğü haberini duydum. Bir an önce oradaki insanların yeniden huzurlu günlere dönmelerini çok istiyorum.'

4 YILDIZI ÇOK İSTİYORUM

Şampiyonlukla ilgili de iddialı konuşan milli oyuncu, 'Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Ligi yine şampiyon bitirip 4. yıldızı takmayı belki de herkesten çok istiyorum. Ve bu başarıya ulaşırken de sahada olmak istiyorum' şeklinde duygularını dile getirdi.

KAĞIT ÜZERİNDE YİNE FAVORİYİZ

Ligde en güçlü kadronun kendilerinde olduğunu iddia eden tecrübeli stoper, 'Bizi yine kağıt üzerinde şampiyonluğun en büyük favorisi olarak görüyorum. Ama önemli olan kağıt üstündeki bu avantajı sahaya yansıtmak. Kalitemiz ortada, özgüvenimiz yüksek' diye konuştu. Geçen sezon kazanılan şampiyonluğun da kolay olmadığını vurgulayan Bekir, 'Hiçbir başarı kolay değildir. Bu yıl da böyle olacaktır' ifadelerini kullandı.

En kuvvetlisi Kadlec

Oyuncuların dayanıklılıklarını ve antrenman performanslarını ölçen GPS Spor Analiz sisteminin verilerine göre takımın en dayanıklı ismi Michal Kadlec. Çek defans oyuncusu, antrenmanda ölçülen hız, koşu mesafesi, dayanıklılık değerlerinin tamamında ilk sırada yer alıyor. Diego Ribas da uzun bir tatil süreci geçirmesine rağmen tüm ölçümlerde üst sıralarda yer alıyor.

Diego Türkçe öğreniyor

Diego Ribas sarı-lacivertli takıma çabuk uyum sağladı. Almanca, İtalyanca, Portekizce, İngilizce konuşabilen Diego, Türkçe kelimeler de öğrenmeye başladı. Günlük hayatta kendisine yardımcı olacak, 'Günaydın, Afiyet olsun' gibi kelimeleri öğrenen yıldız oyuncu, takım yemeklerinde yeni öğrendiği kelimeleri söylüyor.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen ITF turnuvasında milli tenisçi Çağla Büyükakçay, 2. tura ÇIKTI. 100 bin dolar ödüllü ITF turnuvasına 3 numaralı seri başı olarak katılan Büyükakçay, Kazakistan'dan Alexandra Grinchishina'yI 6-1 ve 6-0'lık setlerle adını 2. tura yazdırdı. Çağla, çiftler kategorisinde de Pemra Özgen ile birlikte mücadele veriyor.

Webo kampa katıldı

Dünya Kupası'nda Kamerun Milli Takımı forması giyen Pierre Webo, izninin tamamlanmasının ardından kampa katıldı. Sağlık kontrolünden geçen yıldız futbolcu, bir taraftarın formasını imzalarken 'Yeni formalarımızdan da getirin imzalayayım' esprisini yaptı. Webo, akşam üzeri ise Topuk Yaylası'na gitti. Webo'yu tesislerde ilk karşılaşan teknik direktör Ersun Yanal oldu.

Yanal'ın savunma stresi

Yeni sezon hazırlıklarını Düzce Topuk Yaylası'nda sürdüren Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal savunma hattı için çözüm arayışı içinde. Defansın önemli isimlerinden Egemen Korkmaz'ın dizindeki sakatlığı nedeniyle 3.5 aydır topa ayak bile sürmemesi, eski gücüne kavuşmasının zaman alacak olması nedeniyle yeni arayışlar içine giren Yanal, hazırlık maçlarında savunmada Bekir-Kadlec ikilisine görev vermeyi düşünüyor.


10 yıl önce