|

Beşiktaş: 3 - Mersin İdmanyurdu: 0 (Maç özeti)

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, kendi sahasında Mersin İdmanyurdu'nu ilk yarıda bulduğu üç golle 3-0 mağlup etti. Siyah - beyazlı ekibin golleri Almeida, Oğuzhan ve Holosko'dan geldi.

Ajanslar
00:00 - 4/11/2012 Pazar
Güncelleme: 18:33 - 4/11/2012 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaş: 3 - Mersin İdmanyurdu: 0 (Maç özeti)
Beşiktaş: 3 - Mersin İdmanyurdu: 0 (Maç özeti)
Beşiktaş 3 - 0 Mersin İdmanyurdu
Stat:
İnönü Stadı
Hakem:
Barış Şimşek, Mustafa Emre Eyisoy, İsmail Şencan
Beşiktaş:
McGregor 6, Hilbert 5, Sivok 5, Ersan Gülüm 5, Uğur Boral 6, Holosko 7 (Dk. 73 Veli ?), Necip 6, Fernandes 6 (Dk. 85 Hasan Türk ?), Oğuzhan Özyakup 6, Olcay Şahan 6 (Dk. 79 Erkan Kaş ?), Almeida 7
Mersin İdmanyurdu:
Sehic 4, Boum 4, Murat Ceylan 4 (Dk. 46 Ergin Keleş 5), Ivan De Souza 5, Nduka 5, Culio 4 (Dk. 71 Murat Erdoğan ), Ben Yahia 5, Mustafa Keçeli 5, Aydın Toscalı 5 (Dk. 85 Milan Stepanov ?), Hakan Bayraktar 4, Mert Nobre 4
Goller:
Dk. 6 Almeida (Penaltı), Dk. 31 Oğuzhan, Dk. 45 Holosko (Beşiktaş)
Kırmızı kart:
Dk. 49 Oğuzhan (Beşiktaş)
Sarı kartlar:
Dk. 6 Boum, Dk. 64 Ben Yahia (Mersin İdmanyurdu), Dk. 19 Oğuzhan, Dk. 29 Hilbert, Dk. 70 Ersan Gülüm, Dk. 86 McGregor (Beşiktaş)
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, kendi sahasında Mersin İdmanyurdu'nu ilk yarıda bulduğu üç golle 3-0 mağlup etti. Siyah - beyazlı ekibin golleri Almeida, Oğuzhan ve Holosko'dan geldi.

İlk yarı

2. dakikada Holosko'nun sağ çaprazdan yerden şutunda, kaleci Şehiç topu iki hamlede kontrol etti.

5. dakikada Oğuzhan'ın yerden pasında altıpasın önünde topla buluşan Almeida'nın sert şutunda, meşin yuvarlak Boum'un eline çarpınca, hakem Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. 6. dakikada penaltı atışını kullanan Almeida, meşin yuvarlağı filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
 

19. dakikada Almeida'nın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Holosko'nun yerden şutunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti. 

20. dakikada Mustafa'nın sağ çaprazdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Ben Yahia'nın sert vuruşunda, kaleci McGregor başarılı bir şekilde meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

31. dakikada Uğur'un sol kanatta yerden pasında ceza alanı içinde Oğuzhan, meşin yuvarlağı bekletmeden düzgün bir vuruşla filelere gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0.
45. dakikada Beşiktaş farkı 3'e çıkardı. Oğuzhan, sağ kanatta Ivan'dan güzel bir hareketle topu kurtardığı anda ön direkte Holosko'yu gördü. Bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak bir kez daha filelere gitti ve Beşiktaş ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.
İkinci yarı

49. dakikada Beşiktaş bir kişi eksik kaldı. Bu dakikada Oğuzhan ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı. Culio'nun kullandığı serbest atışta genç futbolcu, barajda topa dirseğiyle müdahale edince ikinci sarı kartını gördü.

56. dakikada Olcay Şahan rakiplerini geçtikten sonra cezasahası dışından sert vurdu. Kaleci Sehic, güçlükle tehlikeyi uzaklaştırdı.

66. dakikada sol kanattan yapılan ortada Ergin Keleş'in yakın mesafeden kafa vuruşu az farkla yandan auta gitti.

82. dakikada ani gelişen konuk takımın atağında savunmanın arkasında topla buluşan Ergin Keleş'in yakın mesafeden vuruşunda kaleci McGregor tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

83. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında Necip'in ara pasında topla buluşan Fernandes, savunmanın arasına kaçan Hilbert'i gördü. Alman futbolcunun vuruşunda kaleci Sehic'ten seken topu savunma uzaklaştırdı.

90. dakikada Beşiktaş mutlak bir golden oldu. Bu dakikada Necip'in ara pasına hareketlenen Almeida, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda vuruşunu yaptı. Sehic, üzerine gelen tehlikeyi güçlükle uzaklaştırdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Beşiktaş'ın 3-0 üstünlüğü ile sona ererken, siyah - beyazlı ekip puanını da 15'e çıkardı ve 5. sıraya yükseldi.

11 yıl önce