|

Beşiktaş için özel madde yok, söz var

Cihan
00:00 - 1/06/2012 Cuma
Güncelleme: 16:47 - 1/06/2012 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş için özel madde yok, söz var
Beşiktaş için özel madde yok, söz var

Sivasspor'un başarılı teknik direktörü Rıza Çalımbay, Lig TV'ye çarpıcı açıklamalar yaptı. Futbol Gündemi'ne konuk olan Çalımbay, Beşiktaş iddialarını ve gelecek planlarına dair bir çok konuda merak edilenleri cevapladı.

Sivasspor'da çok iyi bir yönetimle çalıştığının altını çizen Rıza Çalımbay, "Sezon bittikten sonra birkaç yerden teklif geldi. Ama hiç bir teklifi kabul etmedim. Yönetimimiz 'Hocam artık yeni sözleşmeye imzayı atalım' dedi. Ancak ben de; Beşiktaş gibi özel durumlar olmayacağı sürece Sivasspor'u bırakmayacağımı söyledim. Asbaşkımız Erdal Sarılar da 'Beşiktaş'tan teklif gelirse önün açık' dedi. Sözleşmede öyle özel bir madde falan yok. Sadece yönetimle karşılıklı güven ilişkimiz var." ifadelerini kullandı.

ÇOK BÜYÜK BİR TEKLİF ALDIM

Sivasspor'un yerinin kendisi için her zaman ayrı olacağını belirten Çalımbay, "Maçlar oynanırken çok büyük bir teklif geldi. Belki de kariyerim için çok önemli bir teklifti. Ben o teklifi de kabul etmedim. Sivas'ta çok mutlu olduğumu, Sivaspor'u çok sevdiğimi ve böyle bir teklife rağmen bırakım gidemeyeceğimi söyledim. Benim burada işim parayla falan değil. Huzur içinde çalışmak istiyorum. Bu yüzden Sivas benim için çok önemli." diye konuştu.

TEKLİF GELECEKSE BİR AN ÖNCE GELSİN

Beşiktaş'tan resmi bir teklif almadığını söyleyen Rıza Çalımbay, siyah - beyazlı kulüpten teklif gelmesi halinde neler yapacağını da şu sözlerle açıkladı:

"Bu iş olacaksa bir an önce olması gerekiyor. Çünkü benim Sivas'ta çok büyük sorumluluğum var. Ben Sivas'ı 2. plana atamam. Çünkü Sivas, benim doğduğum büyüdüğüm yer. Ama Beşiktaş da benim futbola başlayıp bıraktığım, tüm başarılarımı yaşadığım yer. Beşiktaş'ın dışında hiç bir takımın formasını giymedim. Benim için Beşiktaş'ın ayrı bir yeri var."

BİR ÇAKMAKTA SİZ ÇAKIN KAMPANYASI BİLE YAPILDI

Rıza Çalımbay, Beşiktaş'ın UEFA Tahkim Kurulu tarafından Avrupa'dan men edilmesine neden olan mali krizin içinden de çıkacağını söyledi. Çalımbay, kimsenin tedirgin olmasına gerek olmadığını da belirterek, kendi dönemlerinin daha kötü olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Biz kimseye yanlış yapmayız. Beşiktaş takımına ne bir imza attım, ne de kimseyle resmi bir görüşme yaptım. Beşiktaş'ın içinde bulunduğu durumu konuşuyorlar. Bunlar hiç önemli değil. Bu büyük camia bulunduğu bu durumun içinden rahatlıkla çıkar gider. Bizim zamanımızda Beşiktaş'ın durumu daha kötüydü. Hatta bir kampanya başlatılmıştı. 'Beşiktaş'ın geleceği için bir çakmakta siz çakın' diye. O yüzden kimse korkmasın Beşiktaş'ta bu yönetim içinde bulunulan bu sıkıntılı dönemden kulübü çıkarır. Herkes rahat olsun."

12 yıl önce