|

Beşiktaş Kaboul seferine çıkıyor

Joleon Lescott transferi maddi problemlerden dolayı sıkıntıya giren Beşiktaş yönetimi, B planı için kolları sıvadı, rotayı da belirledi. Siyah-beyazlılar, devre arasında yine gündeme gelen Younes Kaboul için teklifini iletecek. Tottenham, Fransız stoperi kiralamaya sıcak bakıyor.

Süleyman Hatısaru
00:00 - 25/04/2014 Cuma
Güncelleme: 23:50 - 24/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Beşiktaş Kaboul seferine çıkıyor
Beşiktaş Kaboul seferine çıkıyor

Son 4 haftada ligi ikinci sırada bitirip Şampiyonlar Ligi''ne direkt katılma vizesi için mücadele edecek Beşiktaş, gelecek sezon transfer çalışmasının startını verirken devre arasında da gündeme gelen Joleon Lescott konusunda işler yolunda gitmeyince rotayı bir diğer adaya çevirdi. Siyah-beyazlı kulüp, yine Lescott gibi devre arasında gündeme gelen Younes Kaboul ile masaya oturacak. Tottenham''da iyi bir dönem geçirmeyen 1.90''lık yıldız stoperin 2015 yılı Haziran ayında bitecek sözleşmesine rağmen takımdan ayrılmayı düşündüğü öğrenildi. Bu sezon sadece 11 maçta forma giyen Fransız yıldızın, gelecek sezon için başka bir takıma kiralanması gündemde. Beşiktaş Kulübü''nün Dış Transferden Sorumlu yöneticisi Erdal Torunoğulları''nın Kaboul transferi için temasta olduğu ve bugün İngiltere''ye gideceği öğrenildi.

EN AZ 3 YABANCI TRANSFERİ

İngiltere yolculuğu öncesi transferle ilgili açıklamalarda bulunan Erdal Torunoğulları, 3 yabancı futbolcu transferi gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti. Savunmanın göbeğine, orta alana ve forvete takviye yapacaklarını dile getiren Torunoğulları, ''Çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Hedefi 12''den vurmak için ince eleyip sık dokuyoruz. 3 transfer yapmayı hedefliyoruz. Özellikle forvet hattı için birden fazla alternatifimiz mevcut. Beşiktaş''a yakışan bir oyuncu alacağız. Orta alan ve savunma için de mesafe katettiğimiz isimler var fakat iş bozulmasın diye henüz net açıklama yapmıyoruz'' ifadelerini kullandı.

B VE C PLANLARI HAZIR

Maddi problemler nedeniyle bir türlü anlaşılamayan Lescott''un durumuyla ilgili konuşan Torunoğulları, yıldız oyuncunun hiçbir zaman tek alternatifleri olmadığına vurgu yaptı. ''B ve C planları dahilinde belirlenen isimlerin üzerine gidiyoruz'' diyen Beşiktaş yöneticisinin, bu planlardan kastının Tottenhamlı Younes Kaboul olduğu öğrenildi.

Kupa Arena''da kalkacak

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yapımı süren Vodafone Arena Stadı''nda çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. ''Arkadaşlarımla burada olmak müthiş bir keyif. Burası beni dinlendiriyor'' diyerek statla ilgili tutkusunu dile getiren Orman, ''Stadı kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Kulübü ben ve arkadaşlarımın aldığı dönemdeki imkanlar belli. Takımı finanse etmek, geçmişten gelen yükleri kaldırmak zor. Ama mücadele ediyoruz'' dedi. Fikret Orman, ''Nasıl bir açılış hayal ediyorsunuz?'' sorusunu, ''30 Ağustos''ta açılışı olsun da nasıl olursa olsun. Beşiktaşlıların, bayrak ve flamalarıyla olduğu, kendi evimize dönmüş olduğumuz bir gün olsun. Siyah-beyaz renkler olmadan buranın anlamı yok. Stadın ruhu olmadan olmayacak. Bizim ruhumuzu yaşatacak bir gün olmasını istiyoruz'' şeklinde cevapladı.

KEŞKE ŞAMPİYON OLSAYDIK

''Burada büyük kupalar kazanılacak mı? sorusuna Orman, ''Beşiktaş''ta başkanlık yaptığım dönemde en büyük hedefim Avrupa kupası kaldırmaktı. Onun için uğraşıyoruz'' yanıtını verdi. Beşiktaş Başkanı lig konusunda ise, ''Keşke şampiyon olsak; ama isteğimiz arzumuz ikincilik. Bu dakikadan sonra söz futbolcularımızda. Bizim yapabileceklerimiz, oyuncularımızın maaşlarını ödemek, iyi bir spor alanında çalışıp sağlıklı şekilde yolculuk etmelerini sağlamak'' dedi.

Gökhan Töre göreve hazır

Pazar gecesi sabaha karşı omzundan vurularak yaralanan, geçirdiği ameliyat sonrası önceki gün taburcu olduktan sonra idmana çıkan Gökhan Töre, dünü takımdan ayrı düz koşuyla tamamladı. Teknik direktör Slaven Bilic ile sağlık durumuyla ilgili bir toplantı da yapan genç futbolcu, hocasına Sivasspor''a karşı oynayabileceğini iletti. Sivasspor maçında forma giymek istediğini ve kendini hazır hissettiğini kaydeden Gökhan''ın sırtında hala dikişler bulunuyor. Bilic, golcü oyuncuyla ilgili kararını maç günü verecek.

A2''den 8 takviyeli idman

Beşiktaş, Sivasspor maçı hazırlıklarını dün yaptığı idmanla sürdürdü. Çalışmaya Fernandes, Ersan, Cenk ve Mustafa katılmadı. Jones, Veli, İsmail, Ömer salonda; Gökhan ve Sivok sahada bireysel çalıştı. Dany ve Atiba takımla idmanda yer aldı. 11 eksik nedeniyle idmana A2 Takımı''ndan 8 takviye yapıldı.

10 yıl önce