|

Beşiktaş'tan başkana doğum günü hediyesi

Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 yenen Beşiktaş, puanını 15'e çıkardı.

Aa
00:00 - 4/11/2012 Pazar
Güncelleme: 22:19 - 4/11/2012 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaş'tan başkana doğum günü hediyesi
Beşiktaş'tan başkana doğum günü hediyesi

BJK İnönü Stadı'nda ağırladığı rakibini, ilk yarıda bulduğu gollerle mağlup eden siyah-beyazlılar, Kasımpaşa maçının ardından ligde üst üste ikinci galibiyetini alırken, özellikle ilk yarıdaki oyunuyla taraftarlarını mutlu etti. 

Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Ofspor galibiyetiyle bu sezon ilk kez üst üste 3 resmi maçını kazanan 'Kara Kartallar', 11. haftada, ligde şampiyonluk yaşayan takımlardan Bursaspor'u yine Dolmabahçe'de ağırlayacak. 

Süper Lig'de bu sezonki ilk galibiyetini geçen hafta alan Mersin İdmanyurdu ise ikinci yarının hemen başında Oğuzhan Özyakup'un kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından, rakip kalede baskı kursa da gol üretemedi ve İstanbul'dan puansız ayrıldı. 

Akdeniz temsilcisi, 11. hafta sonunda 8 puanda kaldı ve Sanica Boru Elazığspor ile ligin en altından kurtulamadı. 

-Başkana doğum günü armağanı-

Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle, kulüp başkanı Fikret Orman'a doğum günü armağanı vermiş oldu. 

4 Kasım 1967 doğumlu olan başkan Fikret Orman, futbol takımının galibiyetiyle mutlu bir doğum günü geçirdi. 

-İlk yarı performansı ayakta alkışlandı-

Beşiktaş'ın ilk yarıda sergilediği oyun ve 3-0'lık skor, siyah-beyazlı taraftarları oldukça sevindirdi. 

Özellikle ilk yarının son dakikasında Oğuzhan Özyakup'un şık çalımı ve güzel asisti sonrası Filip Holosko ile gelen 3. gol, tribünleri coşturdu. Beşiktaşlı futbolcular, devre arasında soyunma odasına alkışlar altında gitti. 

-Almeida'dan gollere devam-

Beşiktaşlı Hugo Almeida, gollerine Mersin İdmanyurdu maçında da devam etti.

Spor Toto Süper Lig'de gol sayısını 4'e yükselten Portekizli futbolcu, ayrıca son 3 resmi maçı boş geçmedi. Almeida, Süper Lig'de Kasımpaşa ve Ziraat Türkiye Kupası'nda hafta içindeki Ofspor maçlarının ardından bu akşam da fileleri havalandırdı. 

-Karşı karşıya yine gol kaçırdı, yıkıldı-

Beşiktaşlı Almeida, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda kaçırdığı gollerine, Mersin İdmanyurdu maçında bir yenisini ekledi. 

Karşılaşmada uzatmalar oynanırken kaleci Şehiç ile karşı karşı kalan Portekizli futbolcu, meşin yuvarlağı yine kaleciye isabet ettirip, takımını golden etti. 

Geçtiğimiz sezon kritik Fenerbahçe derbisinde, bu sezon da Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonları gole çeviremeyen Almeida, kaçırdığı gol sonrası büyük üzüntü yaşadı. Saha içine yığılan Portekizli futbolcuya, Beşiktaşlı taraftarlar moral vermeye çalıştı. 

-Oğuzhan 'siftah' yaptı- 

Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup, siyah-beyazlı formayla ilk golünü Mersin İdmanyurdu'na attı.

Siyah-beyazlı kulüpte ilk sezonunu geçiren genç oyuncu, 31. dakikada Uğur Boral'ın şık pasında aynı güzellikle yaptığı plase vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi. 

-Göz doldurdu, kırmızı kart gördü-

İlk golde penaltı öncesi Almeida'ya pası veren Oğuzhan Özyakup, ikinci golü kendisi attı, üçüncü golde ise rakibinin sağından atıp solundan geçti ve Holosko'ya çok güzel asist yaptı. 

Performansıyla çıkış yakalayan genç oyuncu, Beşiktaş'ın 3 golünde de pay sahibi olurken, taraftarlardan büyük alkış aldı.

İkinci yarının hemen başında kullanılan bir serbest atışta topu eliyle oynadığı gerekçesiyle ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı bırakılan Oğuzhan Özyakup, büyük üzüntü yaşadı. Genç oyuncu, 9 Kasım Cuma günkü Bursaspor maçında forma giyemeyecek. 

-Golü, 'Gangnam Style' dansıyla kutladılar-

Beşiktaşlı futbolcular, Filip Holosko ile gelen 3. golü, son günlerin modası 'Gangnam Style' dansıyla kutladı. 

Asisti yapan Oğuzhan Özyakup ile golü atan Holosko'nun dansı, tribündeki taraftarları coşturdu. 

-Holosko'nun 3. golü-

Beşiktaşlı Filip Holosko, bu sezon ligde 3. golünü Mersin İdmanyurdu filelerine gönderdi. 

Slovak futbolcu, 2. haftadaki Galatasaray derbisinde fileleri 2 kez havalandırdıktan sonra ilk kez gol sevinci yaşadı.

-'Fiyatlar insin, kapalı dolsun'-

Beşiktaşlı taraftarların bir bölümü, kapalı tribündeki bilet fiyatlarının yüksek olduğu gerekçesiyle kulüp yönetimine tepki gösterdi. 

Açık tribündeki taraftarlar, 'Fiyatlar insin, kapalı dolsun', 'Yönetim, kapalı senin eserin', 'Fikret Orman baksana, kapalıyı saysana' diye tempo tutarken, kapalı tribündeki taraftarlar ise 'Yaşasın kapalı mücadelemiz' diye bağırdı. 

Bu arada, kapalı tribündeki taraftarlar maçın son 10 dakikasında protesto amacıyla tribünün orta kısmını boşaltırken, numaralı tribündeki taraftarlar, yönetim aleyhine bağıranlara tepki gösterdi. 

-Nobre, 5 maç sonra gol atamadı-

Mersin İdmanyurdu'nun golcü oyuncusu Mert Nobre, ligde 5 maç sonra gol atamadı. 

Süper Lig'in son 5 haftasında Gençlerbirliği, Trabzonspor, Kayserispor, Kasımpaşa ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor (2) filelerini toplam 6 kez havalandıran Brezilya asıllı futbolcu, BJK İnönü Stadı'nda eski takımına karşı suskun kaldı. 

'100'ler Kulübü'ne girebilmek için gün sayan Nobre'nin Türkiye'deki lig kariyerinde 97 golü bulunuyor. 

-Beşiktaş, 7 maç sonra kalesini gole kapattı-

Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 yenen Beşiktaş, bu sezon 7 resmi maç sonra kalesini gole kapattı. 

Süper Lig'de 4. haftada Sanica Boru Elazığspor'u 3-0 yendiği maçın ardından 5'i Süper Lig, 2'si de Türkiye Kupası olmak üzere son 7 maçında da gol yiyen siyah-beyazlılar, bu akşam rakibine gol izni vermedi. 

-Galibiyetler 3'er golle-

Beşiktaş bu sezon ligde 5. kez bir maçta 3 gol atarken, ligdeki 4. galibiyetini de yine 3 golle aldı. 

Galatasaray ile 3-3 berabere kalan siyah-beyazlılar, Kardemir Karabükspor, Sanica Boru Elazığspor ve Mersin İdmanyurdu'nu 3-0, Kasımpaşa'yı ise 3-1 mağlup etti.

-Barış Şimşek'e tepki-

Maçın hakemi Barış Şimşek, maç içindeki bazı kararlarıyla Beşiktaşlıların tepkisini çekti. 

Siyah-beyazlı taraftarlar, ilk yarıda Barış Şimşek'in verdiği bazı kararları protesto ederken, Beşiktaş Kulübü Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran da bir pozisyonda protokol tribününde ayağa kalkarak, hakeme tepkisini gösterdi. 

Öte yandan, Oğuzhan Özyakup'un gördüğü kırmızı kart sonucunda taraftarlar, 'Yeter Yıldırım Demirören' diye Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e protestoda bulundu. 

Bu arada, UEFA Hakem Konvansiyonu Türkiye Raportörü ve UEFA Mentoru Jorn West Larsen, FIFA kokartı takmaya hazırlanan Barış Şimşek'i izledi.

-Beşiktaş'ın ilk penaltısı-

Mersin İdmanyurdu karşısında penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen Beşiktaş, ligde bu sezon ilk penaltısını kullandı.

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında ilk penaltısını kazanan siyah-beyazlılar, Hugo Almeida ile atışı gole çevirdi.

Öte yandan, Süper Lig'de son penaltısını geçen sezonun 16. haftasında Samsunspor'a karşı Edu ile kullanan Beşiktaş, 33 lig haftası sonrasında penaltı kazandı. 

Diğer yandan, maçın 89. dakikasında sahaya giren bir taraftar, güvenlik görevlileri tarafından stattan çıkarıldı. 

11 yıl önce