|

Bir filmin tekrarı gibi

Puan farkının 1-2 maç çizgisine endeksli olduğunu kaydeden Beşiktaş Teknik Direktörü, “Bu takımlarla içerde ve dışarda mücadele edeceğiz. Beşiktaş'ın neyi başarıp neyi başaramadığını o zaman daha rahat göreceğiz” dedi.

00:00 - 1/01/2010 Friday
Güncelleme: 23:20 - 31/12/2009 Thursday
Yeni Şafak
Bir filmin tekrarı gibi
Bir filmin tekrarı gibi

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, şampiyonluk için en az geçen yıl kadar iddialı olduklarını söyledi. Beşiktaş Dergisi'nin ocak 2010 sayısına konuşan Denizli, “Bu takım normal çizgisinde olduğu zaman şampiyonluk iddiasını gerçekleştirir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Beşiktaş bu ligin belirleyici takımıdır ve kendi durumunu da yine kendisi belirleyecektir. Geçen yıl kazandığımız unvanları bir defa bizden almaları için olağanüstü çaba sarf etmeleri lazım” diye konuştu. Denizli, önlerindeki takımlarla aralarındaki farkların 1-2 maç çizgisine endeksli olduğunu kaydederek, “Neticede bu takımlarla içeride ve dışarıda mücadele edeceğiz. Beşiktaş'ın neyi başarıp neyi başaramadığını da o zaman daha rahat göreceğiz” dedi.

ŞAMPİYON 30. HAFTADA BELLİ OLUR

“30. Hafta” sözüne açıklık getiren Denizli, “Bunu söylediğim zaman herhalde ligin 9 ya da 10. haftasıydı. Bu sene geçen yılki gibi şampiyonluk yarışının son haftaya kalmayacağına, şampiyonun 30. haftada belli olacağına, bu takımın Beşiktaş olmasını da ümit ettiğime vurgu yaptım. Bu birinci derecede isteğim. Ondan sonra, çalışarak gerçekleştirebileceğim bir konu. O'nun dışında ilave ettiğim bir söz de var; Beşiktaş tamamen bu yarışın dışında da kalabilir. 'Ama lig bir şampiyon çıkaracaksa bu sene muhtemelen 30. haftada bu belli olur' dedim. Bu sözlerimden, 'Beşiktaş 30. haftada şampiyon' anlamını çıkarttılar. İnşallah... Bir defa da onların dilekleri olsun' ifadelerini kullandı. Denizli, ilk haftalarda Beşiktaş ile ilgili yapılan olumsuz yorumlar için şunları söyledi: “Ne bunlar akıllanır veya doğruyu görüp doğru eleştiri yaparlar, ne de Beşiktaş'ın bu yarıştaki sevgisi, mücadelesi sona erer. Eğer ligi 6 haftada 8 haftada bitiriyorlarsa zaten futbolla ilişkilerinin ne olduğunu söylemeye gerek yok. Türkiye'de öyle veya böyle tribün insanı bazı şeylerden etkileniyor. Bu etkilenmeyi ortaya da koyuyor. Beşiktaş'ın ne olduğu ve ne olacağı 6 mı 8 mi yoksa 34 haftada mı belli olur bunu birlikte göreceğiz.”

F.BAHÇE VE M.UNITED MAÇLARI UNUTULMAZ

Fenerbahçe ve Manchester United maçlarının hatırlanması gereken maçlar olarak hafızalarda kalması gerektiğini vurgulayan Mustafa Denizli, şöyle devam etti: “F.Bahçe maçı büyük bir ihtimalle arşive girecektir, Manchester United maçı da tarihe geçecektir. Yani bunların iki tanesi Beşiktaş tarihi açısından, bir tanesi ezeli rekabet açısından, bir diğeriyse ülke adına çok önemli. Bu sadece senin ülkende hatırlanan bir galibiyet olmuyor, bütün dünyada uzun süre unutulmayacak bir galibiyet olarak hafızalarda kalacak. Tabii ki bunlar benim birinci yarı itibariyle mutlu günlerim. Ama mutluluk futbol takımlarının yarışında, sonuçta yaşanacak olan mutluluktur. Ona da 4-5 ay var.”

BİR FİLMİN TEKRARI GİBİ BİR SEZON

Taraftarlara da seslenen Denizli, “Bir filmin tekrarı gibi bir sezon yaşıyoruz. Geçen yıl da aşağı yukarı aynı tabloları yaşadık. Sonuç itibariyle söylemiyorum; tribün ve takım görüntüsü olarak söylüyorum. İkinci devredeki Beşiktaş taraftarıyla, Beşiktaş takımının buluşması gerektiğini artık hem onların hem bizim idrak etmemiz lazım. Geldiğim günden beri taraftarla ilgili mesaj vermiyorum. Çünkü bu kadar çok sosyal içerikli, sportif içerikli mesaj üreten gruba karşı herhangi bir mesaj vermeniz havada kalabilir. Çünkü onlar da son derece üretken. Sadece şunu söyleyelim; onlar bizi biliyor biz de onları. Gerisi problem değil” ifadelerini kullandı. 2009'daki beklentilerinin 2010'da da devam ettiğinin hatırlatılması üzerine Denizli, “Tabii hedeflerin yanında en önemli konu sağlık... Ailem, futbolcularım, Beşiktaşlılar ve bütün insanlar için öncelikle sağlık diliyorum. Biz Beşiktaş olarak geride kalan yılda sağlıktan pek iyi not alamadık. Hastalıklar, sakatlıklar Beşiktaş adına çok olumlu bir tablo çizmedi açıkçası. Ama ümit ediyorum ki bütün bunlar bizim hedeflerimizi engellemeyecek” diye konuştu.


3 haftada 7 puan kaybına sinirlendim

Ligin başladığında yaşadıkları tablonun normal olduğunu belirten Mustafa Denizli, son 3 haftada 7 puan kaybetmelerine ise çok sinirlendiğini vurguladı. Denizli, geçen seneki yolu tekrar yürüyeceklerini anlatarak, “Ligin başında ve sonunda aldığımız sonuçlarla düşündüklerimizin biraz uzağında kaldık. Ligin başındaki tablo normaldi. Ancak son oynadığımız Diyarbakır, Manisa ve Bursa maçlarındaki kayıp 7 puan, benim düşüncelerimin çok uzağında bir kayıptır. Ben her şeye optimist yaklaşan bir insanım, ama bu üç maçtaki kayıplara çok sinirlendiğimi açık açık söyleyeyim” dedi. Bunu telafi etmeleri gerektiğini söyleyen tecrübeli teknik adam, “İki sezon arasındaki en önemli fark; geçen yıl rakiplerimiz bizi korku unsuru olarak görmezken, bu sene korku unsuru olarak görüyorlar. Bunu ikinci yarıda da hissedecekler. Çünkü hepsinin aklında 'Bak geçen yıl bunlar yaşandı. Böyle bir Beşiktaş yine gelecektir' düşüncesi belki onları biraz daha fit durumda tutar. Şampiyonluğun belirleyicisi bu beş takımın kendi arasında oynayacağı maçlar olacak. Peki bizim bu ilk beşle yapacağımız maçlar bizi nasıl etkiler? Tabloya baktığımız zaman üçüne kaybetmişiz; Galatasaray, Kayseri ve Bursa'ya. Fenerbahçe'yi yendik. Böyle bir tablo ikinci yarıda da oluşur mu? Söz konusu değil. Nerede oynarsak oynayalım böyle bir tablo bir daha olmaz. Beşiktaş'ın ilk yarıda bu dört maçtan üç puan alması, ilk yarıdaki puan cetvelindeki yerinde belirleyici unsurlardan biri oldu” diye konuştu.


Kahin yakıştırması hoşuma gitmiyor

Kendisinin 'Kahin' olarak gösterilmesinin hiç hoşuna gitmediğini belirten Denizli, “Zaten benimle onların futbola bakış açısını çok açıkça gösteren yargılardır. Kendi düşüncelerimi, tecrübelerimi ve görünen tablonun analizlerini ileriye dönük olarak yaptığım zaman o sonuçlara varıyorum. Kendi kişisel sonuçlarımı da açıklama cesaretini gösteriyorum. Kendinden korkanlar, kendine güvenemeyenler bu düşüncelerini açığa vuramazlar. Onlarla aramdaki fark bu” yorumunu yaptı.


Yıldırım'ın yaptığı kötü bir şey değil

Denizli, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın hakemler hakkındaki açıklamalarına “Bir kulüp başkanının rahatsızlığını ifade etmesi çok kötü bir şey değil. Bundan etkileniliyorsa karşı tarafı sorgulamak lazım” yorumunu yaptı.


Omzumuzdaki apoletleri daha kimse alamadı

Mustafa Denizli, davranış biçimi ve duruşunun, Beşiktaş'la ilgili davranış biçimi ve duruşu olduğuna dikkat çekerek, 'Tabii her takımın kendine has özellikleri vardır ama bu duruş Beşiktaş'ta önemli. Beşiktaşlı duruşu diye kamuoyuna verilen bir görüş de var. Biz duruşumuzdan memnunuz. Şu anda sırtımızdaki yükün ağırlığının farkındayız. En yakın süreçte omuzlarında yükü taşıyan, omuzlarında iki apoletli unvanı taşıyan takım Beşiktaş. Daha hiç kimse bunları alamadı. Önce bir alsınlar sonra konuşuruz. O zaman konuşacaklarımız varsa söyleriz' ifadelerini kullandı.



14 years ago