|

Bir puan iyi puan

Karadeniz Fırtınası İtalyan devini silkeledi ama bu kez deviremedi. Maçta ilk golü 18'de Alvarez'le İnter buldu. Trabzonspor bu gole 23'te Halil'le karşılık verdi, 75'te Adrian'ın şutu direkten döndü Bir puan, Trabzonspor'u grupta ikinci sıraya çıkardı. Bordo-Mavililer 7 Aralık'ta Lille deplasmanında berabere kalır, İnter evinde CSKA'ya yenilmezse tur biletini kapacak

Kamil Anahar
00:00 - 23/11/2011 Çarşamba
Güncelleme: 01:31 - 23/11/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Bir puan iyi puan
Bir puan iyi puan

Trabzon, kendisinden ikili averajda üstün olan iki takımın mücadelesinde Lille'in, CSKA'yı yenmesiyle, "Mutlak galibiyet" parolasıyla misafir ettiği grubun lideri İnter'i silkeledi, ancak düşüremedi: 1-1. Puanını 6'ya çıkararak grubunda ikinci sıraya yerleşti. Son maçında ise Lille'e konuk olacak. Şenol Güneş'in öğrencileri, güçlü rakiplerini golcü ayakları Burak ile yokladı. 14'te yaklaşık 30 metreden akıl dolu bir vuruş sergileyen forvete, kaleci Julio Cesar izin vermedi. Bu tehlikenin hemen ardından 18'de, İnter'in hücumcuları ceza alanı içersinde bir verkaç denemesinde bulundu. Savunma adeta 'uyuyunca' Alvarez affetmedi. Tolga'nın yanından tabelayı değiştirdi: 1-0. Bu golden 5 dakika sonra Halil Altıntop, Burak'a nazire yaptı. Yaklaşık 30 metreden füzesini yolladı, Samuel'e de çarpan top skoru dengeledi: 1-1. Güneş ikinci yarıda da 11'i bozmadı. 75'te Celustka'nın adrese teslim ortasına Adrian kafayı çaktı, direkte patladı. son dakikalarda da nefesler tutuldu, ancak son vuruş bir türlü gelmedi.


Trabzonspor'un ilk yerli golü Halil'den

Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele eden Trabzonspor'un bu gruplarda ilk gol atan yerli oyuncusu Halil Altıntop oldu. Inter ile yapılan ilk maçta Celustka, Lille maçında ise penaltıdan da Colman, bordo-mavili takımın gruptaki diğer gollerini kaydeden oyuncular olmuştu. Ayrıca, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Benfica maçında da Henrique gol kaydetmişti.


Lille'den büyük sürpriz : 2-0

Trabzon'un grubundaki 2 puanlı Lille, büyük bir sürprize imza attı. Deplasmanda CSKA Moskova'yı 2-0 devirerek 'Ben de varım' dedi. Karşılaşmanın 49. dakikasında Vasili Berezutski kendi kalecisini avladı: 1-0. Fransız ekibi, şoke olan CSKA'yı, Moussa Sow ile dondurdu: 2-0. Lille son maçta sahasında Trabzonspor konuk olacak, CSKA Moskova da Inter deplasmanına gidecek.


Rakiplerimizin önüne geçtik

Güneş, "Beraberlik bizi rakiplerimizin önüne geçirdi. 1 puan almamız önemliydi. Gruba başlarken şans verilmiyorduk, şimdi her şey elimizde" dedi

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, olumlu işler yaptıklarını, direkler olmasa galibiyetin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Tecrübeli hoca, "Zor bir maçtı. Bu maç öncesi Lille'in kazanması ile 5'er puanla 3 takım olmuştuk. Inter gruptan çıkmayı garantilemişti. Gruba baktığımız zaman kritik bir süreç geçiriyorduk. 1 puan almamız önemliydi, beraberlik bizi bir adım öne geçirdi. Şimdi son maçta Lille'in bizi geçmesi için bizi yenmesi lazım. Biz gruba başlarken şans verilmiyorduk ama son maça giderken her şey bizim elimizde. Kazanabilirdik kaybedebilirdik de. Maç gitti, geldi. Oyunun tamamında olumlu işler yaptığımıza inanıyorum. Oyuncularımı tebrik ediyorum, seyircimize teşekkür ediyorum" ifadelerin kullandı.

Güneş, tecrübeli bir ekiple oynadıklarını kaydederek, "Başlarken 4. gösteriliyorduk ama şimdi 2. sıradayız. Her maçı kazanabilirdik. Biraz da tecrübeli olsaydık çok daha rahat gruptan çıkabilirdik. Lille karşısında beraberliğin bizi gruptan çıkaracağını inanıyorum" şeklinde konuştu.


Dünyalar Oğuz'un oldu

Trabzonspor Kulübü, Van'ın Erciş ilçesindeki depremin ardından ailesiyle çadırda yaşayan ve talebi üzerine forma gönderdiği 5 yaşındaki Oğuz Can'ı, karşılaşmayı izlemek için Trabzon'a getirdi. Kardeşleri, annesi ve dayısı ile maçı izleyen Oğuz Can maç öncesi Burak Yılmaz'la birlikte seremoniye çıktı.


Ranieri: Trabzon rahat olsun

Trabzonspor'la berabere kalarak son haftaya girilirken grup maçlarını lider olarak bitirmeyi garantileyen İnter Teknik Direktörü Claudio Ranieri, CSKA karşısında elinden geleni yapacaklarını söyledi. Ranieri maç sonrası düzenlediği basın toplantısında “CSKA Moskova maçını da kazanmak için oynayacağız. Son maç olduğu için en iyi şekilde grubu bitirmeye çalışacağız. Trabzon, bu konuda rahat olabilir” dedi.



12 yıl önce