|

Brezilya'ya timsah yürüyüşü

Manavgat'ta düzenlenen Danone Küçükler Futbol Türkiye Şampiyonası'nda birinci olan Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu, Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkını kazandı.

Dha
00:00 - 18/04/2014 Cuma
Güncelleme: 17:58 - 18/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Brezilya'ya timsah yürüyüşü
Brezilya'ya timsah yürüyüşü

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Danone Küçükler Futbol Türkiye Şampiyonası, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nden 96 takım ve 1200 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. FIFA onaylı 10-12 yaş kategorisindeki ilk uluslararası çocuk futbol organizasyonu olma özelliğini taşıyan şampiyonada Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu, finalde İstanbul Kadıköy Melahat Akkutlu Ortaokulu'nu 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu.

Timsah Yürüyüşü yaptılar

Şampiyon takımın oyuncuları karşılaşma sonrası sahada timsah yürüyüşü yaparak başarılarını kutlarken, ikinci olan Kadıköy Melahat Akkutlu Ortaokulu'nun oyuncuları gözyaşlarını tutamadı. Turnuvada, Bursa İnegöl Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu üçüncü, İstanbul Sultanbeyli Hasan Ali Yücel Ortaokulu dördüncü oldu. Antalya Mecdude Başakıncı Ortaokulu ise fair-play ödülüne layık görüldü. Dereceye giren takımlara kupa, oyunculara ise madalya verildi.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, şampiyon takımın Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini söyledi.

10 yıl önce