|

Bruma'nın talipleri bitmiyor

Sakatlığı nedeniyle Galatasaray'da henüz kendini gösteremeyen Portekizli futbolcu Bruma için birçok kulüp kapıyı çaldı. Kiralık önerisinde bulunan bu taliplilerle masaya oturmayı bile kabul etmeyen Cim-Bom, ancak satın alınması halinde görüşebileceğini kulüplere iletti.

Skorer
00:00 - 2/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:51 - 2/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Bruma'nın talipleri bitmiyor
Bruma'nın talipleri bitmiyor

Galatasaray'ın sakatlığı nedeniyle geçen sezon faydalanamadığı Bruma'ya talipler çıktı, ama izin çıkmadı.

Geçen sezonun ortasında yaşadığı ağır sakatlığın izlerini hazırlık kampında üzerinden attığı gözlenen ve fizik olarak hazır bir görüntü çizen Portekizli futbolcuya ilk olarak Fransızların ünlü takımı Monaco'nun talip olduğu belirlendi. Fransa'dan Marsilya'nın da teklifte bulunduğu 19 yaşındaki futbolcuyu İngiltere'den Sunderland'ın da istediği belirtildi. Her üç kulübün de kiralamak için sarı-kırmızılılara başvurduğu, Galatasaray'ın bu önerileri geri çevirdiği vurgulandı. Sarı-kırmızılıların ancak satın alınması halinde oyuncu için pazarlık masasına oturmayı kabul ettiği ve bu yüzden gelen öneriler için yüz yüze görüşmeyi dahi kabul etmediği ifade edildi.

Topla fazla oynama!

Galatasaray'ın geçen sezon büyük eleştirileri göze alarak henüz 18 yaşındayken bonuslarla beraber 12 milyon euro bonservis bedeli ile Sporting Lizbon'dan transfer ettiği Bruma, gelecek için olumlu sinyaller vermiş ama sakatlığın kurbanı olmuştu. Galatasaray formasını 15 resmi maçta giyen Bruma, 1 gol kaydetti. Süper Lig'de 7, Şampiyonlar Ligi'nde 5 karşılaşmada görev yapan Portekizli yıldız, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 kez şans buldu.

Tek golü Arena'da

Bruma tek golünü TT Arena'da Balıkesirspor'u 4-0 yendikleri kupa maçında attı. Portekizli oyuncu kampta Prandelli'den de tam not alırken, Bruma'yı oynatmak istediği hızlı ve tempolu futbola çok uygun bir isim olarak gördüğü belirtildi. İtalyan hocanın sadece topla gereğinden fazla oynadığı için futbolcusunu eleştirdiği ifade edildi. Sezona iyi bir giriş yapan Bruma, performansıyla teknik direktörü Prandelli'nin gözüne girmeyi başardı. Portekizli futbolcunun henüz 19 yaşında olması, Galatasaray'ı gelecek adına umutlandırıyor.

10 yıl önce