|

Bu takım hiç yabancı oynatmayacak!

Yabancı oynatmama kararı alan ve ırkçılıkla suçlanan Altınordu'da Başkan Seyit Mehmet Özkan eleştirilere yanıt verdi. Özkan Süper Lig'e çıksalar dahi yabancı oyuncu almayacaklarını söyledi.

Dha
00:00 - 31/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 18:00 - 31/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Bu takım hiç yabancı oynatmayacak!
Bu takım hiç yabancı oynatmayacak!

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, PTT 1'inci Lig'de yabancı futbolcu oynatmama kararlarıyla ilgili yapılan eleştirilere, kulübün internet sitesinden yanıt verdi. Bu kararın ırkçılıkla ilgili olmadığını ifade eden Özkan, "İspanya'da Bask Bölgesi dışından futbolcu oynatmayan Athletic Bilbao, 1929 yılından bu yana Real Madrid ve Barcelona ile birlikte La Liga'da küme düşmeyen üç takımdan biri. Ligde 8, İspanya Kupası'nda 24 kez zafere ulaştılar. Biz de kendi çocuklarımıza imkan verip, sürdürülebilir başarı hedefliyoruz" dedi.

"Süper Lig'de yabancı olmadan düşersiniz" uyarılarına da değinen Özkan şöyle konuştu: "Bu sezon PTT 1. Lig'e alışma dönemimiz. Seneye Play-off, üçüncü sezon şampiyonluk hedefliyoruz. Süper Lig'e erken çıkarsak yine yabancı oynatmayacağız. Küme düşsek de dünyanın sonu değil, bizim yolumuz belli."

10 yıl önce