|

Bursaspor tur peşinde

İlk maçta golsüz berabere kaldığı Chikhura Sachkdere ile Gürcistan''da rövanşa çıkacak yeşil-beyazlılara, galibiyet dışında her türlü gollü beraberlik tur için yetiyor. Bursaspor''da sakat Bellus- chi ve Fernandao forma giymeyecek

.
00:00 - 24/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:53 - 23/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Bursaspor tur peşinde
Bursaspor tur peşinde

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön eleme turundaki temsilcimiz Bursaspor, bugün rövanş maçına çıkıyor. İlk karşılaşmada sahasında Gürcistan''ın Chikhura Sachkdere karşısında üstün oyununa rağmen golsüz berabere kalan yeşil-beyazlılar, bu kez deplasmanda Bursa''ya turla dönmenin hesaplarını yapacak. Temsilcimizde bu önemli maç öncesi iki önemli sakatlık mevcut. İlk maçta sakatlanan Fernando Belluschi ile Jose Fernandao bugünkü maçta forma giyemeyecek.

İlk maçta sakatlığı sebebiyle yer almayan Emre Taşdemir ve Serdar Aziz de bugün görev yapamayacak. Gürcistan''ın Tiflis kentinde Mikheil Meskhi Stadyumu''nda TSİ 20.00''de başlayacak karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonu''ndan Tomazs Musial yönetecek. Karşılaşma TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak. 0-0''lık sonuçta uzayacak ve uzatmada eşitlik bozulmazsa penaltılara gidecek karşılaşmada; galibiyet dışında her türlü gollü beraberlik Bursaspor''a tur için yetecek.

130 kişiyle Tiflis''e çıkarma

Bursaspor, Chikhura Sachkhere rövanş maçı için özel uçakla Gürcistan''a gitti. 130 kişilik yeşil-beyazlı kafilede futbolcular, teknik heyet, yönetim kurulu, taraftarlar ve basın mensupları yer aldı. Fernandao, Belluschi, Onurcan Piri, Emre Taşdemir ve Serdar Aziz kadroda yer almadı.

Güneş: Kazanarak tur atlamak istiyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ''Chikhura maçını kazanarak tur atlamak istiyoruz'' dedi. Güneş, maçın oynanacağı statta düzenlenen basın toplantısında maçla ilgili olarak, ''Chikhura Sachkhere karşısında sahamızda oynadığımız ilk maçı kazanmamız gerekiyordu, ancak kazanamadık. Biz burada kazanmaya çıkacağız. Gol yesek de atsak da tur atlamak istiyoruz'' ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin, ''Sakat Fernandao ve Belluschi oynamayacak olması sizi etkiler mi?'' sorusuna Güneş, ''Başka oyuncularımız da var. Onlar da ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır. Sahaya 11 kişi çıkacağız'' yanıtını verdi.

Volkan Şen: Turu geçeceğiz

Bursaspor''un deneyimli oyuncusu Volkan Şen maçın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Tecrübeli futbolcu, ''Oyuncular olarak hepimiz bunun bilincindeyiz. Rakibimizden daha çok isteyip, daha iyi oynayıp, maçı kazanıp, turu geçmek istiyoruz'' değerlendirmesini yaptı.


10 yıl önce