|

Cimbom hocalarını milli takımlara kaptırıyor!

Galatasaray'ı çalıştırırken, milli takımların başına geçen hoca sayısı altıya çıktı. Basketbolda Yıldızoğlu ve Ataman, voleybolda Barbolini ve Arığ, futbolda da Terim'in ardından Taffarel, ülkesinde göreve başladı. Sarı-Kırmızılılar, böylece dünyanın öbür ucuna, Brezilya'ya antrenör ihraç etmiş oldu.

Fanatik
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 09:43 - 25/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Cimbom hocalarını milli takımlara kaptırıyor!
Cimbom hocalarını milli takımlara kaptırıyor!

Sarı-Kırmızılılar, dünyanın dört bir yanına antrenör yollamaya devam ediyor. Kaleci antrenörü Claudio Taffarel de, Brezilya Milli Takımı'nda Dunga'nın ekibine katıldı. Daha önce Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın hocası Ceyhun Yıldızoğlu, eş zamanlı olarak milli takımı da çalıştırmıştı. Ardından Fatih Terim krizi yaşandı. Terim A Milli Takım'la uzun süreli anlaşma yapınca, Galatasaray'daki görevine son verildi. Bu krizden kısa süre sonra Galatasaray Bayan Voleybol Takımı'nın antrenörü Massimo Barbolini, milli takımın başına getirildi. Bir süre önce de Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın koçu Ergin Ataman, Ay-Yıldızlı ekibi de çalıştırmaya başladı. Son olarak Galatasaray Erkek Voleybol Takımı'nın hocası Reşat Arığ'a, A Milli Takım başantrenörü olarak görev verildiği duyurulmuştu. Taffarel'in de Brezilya'ya geçiş yapmasıyla, Galatasaray'ı çalıştırırken milli takımların başına geçen hoca sayısı 6'ya çıkmış oldu.

Yönetim şartlı onay verdi

Bu arada Taffarel'e Brezilya Futbol Federasyonu'ndan teklif geldikten sonra, yönetimin tecrübeli hocaya ilk etapta izin vermediği ortaya çıktı. Daha sonra yapılan görüşmelerde Tafo'nun her iki takımda birden çalışması fikri onaylandı. Başarılı antrenörün, kendisine gösterilen anlayış nedeniyle yönetime teşekkür ettiği bildirildi. Taffarel'in bu sezonun sonunda sözleşmesi bitince Galatasaray'la yollarının ayrılacağı da gelen haberler arasında.

İki kaleci antrenörü var

Prandelli'nin Florya'ya getirdiği ekipteki kaleci antrenörü aslında Vincenzo di Palma. İtalyan antrenör, Parma'da görev yaptığı dönemde Taffarel'i çalıştırıyordu. Ayrıca efsane eldiven Buffon'u da dünya futboluna kazandıran isim olarak tanınıyor. Taffarel'in Galatasaray'daki görevinde daha çok oyuncularla yönetim arasındaki ilişkiyi koordine edeceği, kalecileri çalıştırma görevinin ise Palma'ya ait olduğu belirtiliyor.

10 yıl önce