|

Demirören'in kozu stat

Başkan Demirören Divan Kurulu üyelerine, "Beşiktaş'ın geleceği için en doğru kararı vereceğinizden eminim” dedi. Beşiktaş Başkanı, Fulya Projesi'nden sonra yeni dönemde bu kez BJK İnönü Stadı projesini bitirmek istediğini söyledi

ENGİN ALBAYRAK
00:00 - 22/01/2010 Cuma
Güncelleme: 23:49 - 21/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Demirören'in kozu stat
Demirören'in kozu stat

Beşiktaş'ta kongre için geri sayım sürerken, Başkan Yıldırım Demirören Divan Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Demirören'in burada yaptığı konuşmada “Tribünler anlık başarı veya başarısızlıklara göre aşırı tepki verebilir ama sizin her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp, Beşiktaş'ın geleceği için en doğru kararı kongrede vereceğinizden eminim” dediği öğrenildi. Fulya projesini hayata geçirerek Beşiktaş'ın ileriye yönelik gelir kazanacağını belirten Demirören, “Fulya'dan 2 yıl sonra başlamak üzere yılda 15 milyon dolar gelir kazanacağız. Şunu herkes bilsin ki üç büyük kulüp içinde mali açıdan en iyi durumda olan kulüp Beşiktaş'tır” dediği bildirildi.

Yeni stat projesinden de bahseden Demirören'in, “İçinde otel, kültür ve alışveriş merkezi, sinema salonu bulunan stadı yap-devret modeliyle yapacağız. Eğer bürokrasi sorununu aşarsak sayın Murat Aksu'nun projesinden daha çok kulübe gelir getirecek” dediği bildirildi. Bu arada Demirören'in Prof. Dr. Mete Düren, Prof. Mesut Parlak, Aleaddin Aykaç, Serdar Adalı, Fahrettin Curoğlu, Doğan Küçükemre, Cengiz Zülfikaroğlu, Orhan Saka, Kenan Öner, Ertunç Soğancıoğlu, Emine Sabancı Kamışlı, Sinan Vardar, Erdal Acar, Necip Sever, Hakan Aksoy, Bülent Deriş ve Hasan Bozkurter'i listesine aldığı öğrenildi.


Beşiktaş Avrupa'ya gidemeyebilir

Başkan Adayı Murat Aksu, Beşiktaş'ın borçları nedeniyle Avrupa kupalarına katılamama tehlikesi bulunduğunu söyledi. Aksu, şirketin özkaynaklarının geçen yıldan itibaren negatife döndüğünü belirterek, "Bu durum, şirketi 'hukuki anlamda borca batık şirket' konumuna sokmuştur. Ancak bu değerleme, uluslararası standartlar tarafından kabul edilmediğinden mevcut negatif özsermayeli bilanço ile Beşiktaş, UEFA kriterlerini karşılamak zorunda kalacak. Böyle bir bilançoyla da kulüp, uluslararası turnuvalara katılamaz durumda olacaktır" diye konuştu.




14 yıl önce