|

Diego ile çok güçlendik

Emre Belözoğlu, her takımın Fenerbahçe''ye karşı farklı oyun sergileyeceğinin net olduğunu belirtirken bu sezon da ligin en büyük favorisi olduklarını herkese göstermek istediklerini söyledi

.
00:00 - 24/07/2014 Thursday
Güncelleme: 23:56 - 23/07/2014 Wednesday
Yeni Şafak
Diego ile çok güçlendik
Diego ile çok güçlendik

Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu, yeni sezonda şampiyonluk için büyük bir rekabete gireceklerini söyledi; ''4. yıldızı takan ilk takım olmak istiyoruz'' dedi. Bu sezon her takımın kendilerine karşı farklı oyun sergileyeceğinin net olduğuna vurgu yapan milli oyuncu, ligin en büyük favorisi olduklarını herkese göstermek istediklerini söyledi. Sezona iyi başlamak istediklerini belirten tecrübeli futbolcu, ''Geçen sene önce içeride oynamıştık, önemli maçları bu sene dışarıda oynuyoruz, bakalım ne olacak? Kolay bir sezon olmayacak. Kimine göre 4. yıldız, kimine göre başka rakamlar var. Galatasaray''la mücadele ligi daha tatlı hale getirecektir. İnşallah 4. yıldızı takan ilk takım biz oluruz. Bunun için buradayız'' değerlendirmesinde bulundu. Yeni sezona Ersun Yanal yönetiminde çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Emre, ''Artık Ersun Hoca bizi; biz de onu daha iyi tanıyoruz'' şeklinde konuştu.

DİEGO BENİ RAHATLATACAKTIR

Diego transferini değerlendiren Emre, ''Takım arkadaşlarımızla ona destek oluyoruz. Futbol iyi futbolcularla daha iyi oynanır. Diego''nun gelmesi takıma güç kattı. Diego kadar olmasa da iyi oyuncularımız vardı. Ben de ayağına hakim futbolcunun olmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Birbirimizi anladığımızda insanlara güzel futbol izlettirebiliriz. Saha içinde ayağına hakim bir oyuncunun olması beni de rahatlatacaktır. Diego total futbolun ne kadar gereği varsa hepsini yerine getirmiş bir isim. Özellikle bize içerideki maçlarda büyük katkı sağlayacaktır. Diego defansa da yardım edecektir'' dedi.

DAHA SAKİN BİR EMRE OLACAĞIM

Önümüzdeki sezon her maçı kazanıp, insanlara da daha sakin bir Emre izletmek istediğini vurgulayan Fenerbahçe Kaptanı, ''Umarım önümüzdeki sezon her karşılaşmayı kazanırız; ben de sakin sakin maçları tamamlarım. İnsanlara daha sakin bir Emre izletmek istiyorum. Ben tavlada bile maksimumla oynuyorum. Ama bunu nefrete dönüştürmem'' şeklinde konuştu. Profesyonel yaşamayı biraz geç öğrendiğini ancak son 3-4 yıldır yediklerine çok dikkat ettiğini de söyleyen Emre, ''Gençliğimizde bu kadar bilgili değildik. Bu sezon istikrarı yakalayacağıma inanıyorum'' açıklamasında bulundu.

10 Numara Diego!

Fenerbahçe''nin bu sezon kadrosuna kattığı tek oyuncu olan Diego Ribas, antrenmanlardaki performansı ve kişiliği ile teknik heyetin yüzünü güldürüyor. Brezilyalı futbolcu, çalışmalardaki isteği ile dikkat çekerken, sıcakkanlılığı ve arkadaşlarıyla olan iletişimiyle öne çıkıyor. Teknik direktör Ersun Yanal''ın sezon boyunca saha içindeki yardımcısı olacak 29 yaşındaki futbolcu, şimdiden takım liderliği görevini üstlenmeye başladı. Çalışmalarda arkadaşları ile sık sık diyalog kuran Diego, çift kale maçlarda arkadaşlarını oynatmayı ilk planda tutuyor. Fenerbahçeli futbolcular Diego Ribas için övgü dolu sözler sarf ederken, yıldız oyuncunun takıma saha içi ve saha dışında bu kadar hızlı uyum sağlaması teknik heyet ve yönetimi memnun ediyor.

''Sunderland Sow''u almalı''

Premier Lig ekiplerinden Sunderland''in forvet arayışları sürerken İngiliz basını alınması gereken isimler arasında Fenerbahçe''den Moussa Sow''u da gösterdi. Yeni sezon öncesi Sunderland''in yapması gereken transferleri kaleme alan Sports Mole, forvet hattı için Fenerbahçe''nin Senegalli golcüsü Moussa Sow''un adını öne çıkardı. Takımın golcü dışında bir sol bek ve orta sahaya ihtiyacı olduğunu düşünen İngilizler bu mevkiler için Sow''un dışında; Marcos Alonso (Fiorentina) ve Darren Fletcher (Manchester United) isimlerini kaleme aldı. Haberde Moussa Sow için, ''Daha önce hiç Premier Lig''de oynamadı ama defanslara büyük problem çıkartıyor'' ifadeleri kullanıldı. ''Kaslı vücudu ve sürati ile marke edilmesi zor bir forvet olan Sow, daha önce oynadığı Lille ve Fenerbahçe''nin düzenli ilk 11 oyuncusuydu'' ifadeleri dikkat çekerken, Senegalli yıldızın İngiltere''ye gelebileceğini, bunun için de 10 milyon Euro civarında bir bonservisin yeterli olacağı vurgulandı. Gustavo Poyet''in çalıştırdığı Sunderland''de Jozy Altidore ve Steven Fletcher dışında üst düzey bir forvet bulunmuyor.

Yeni formalar başımızın belası oldu

F.Bahçe''de geçirdiği 6 yıl içinde gördüğü en iyi formaların bu sezon çıktığını ve herkesin kendilerinden talepte bulunduğunu ifade eden Emre, ''Yeni formalar başımızın belası oldu. Herkes telefon açıp yeni forma istiyor. F.Bahçe''de 6. yılım. Gördüğüm en iyi forma üçlüsü. Satışlar da çok iyiymiş. Herkes bizim formayı bedava aldığımızı sanıyor ama biz de parayla alıyoruz. 100''e yakın talep geldi. Maaşı Aziz Başkan''a geri vereceğiz galiba'' dedi.

Futbolu yönetenler dikkatli olmalı

Hem futbolda hem de basketbolda geçtiğimiz sezon yaşanan gerginlikleri de değerlendiren Emre Belözoğlu bu konuda şu ifadeleri kullandı: ''Basketboldaki final serisinin ilk 2 maçında bir taşkınlık olmadı. İlk adımı atan taraf hep biz olduk. Futbolcular olarak elimizden geldiğince tansiyonu düşürürüz. Ama futbolu yönetenlerin da daha dikkatli olması lazım. İnsanların birbirinden bu kadar ayrışması doğru değil.''


10 years ago