|

Dinamo Kiev'e tanıdık bir teknik adam

Bir dönem Türkiye'de Fenerbahçe forması giyen Sergiy Rebrov, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'in teknik direktörlüğüne getirildi.

Aa
00:00 - 18/04/2014 Cuma
Güncelleme: 12:52 - 18/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Dinamo Kiev'e tanıdık bir teknik adam
Dinamo Kiev'e tanıdık bir teknik adam

Kulüpten yapılan açıklamada, Rebrov ile teknik direktör olarak sezon sonuna kadar anlaşma sağlandığı bildirildi. Rebrov'un yardımcılıklarını Serhiy Fedorov ve Mykhailo Mykhailov'un yapacağı belirtildi.

Futbolculuk kariyeri boyunca iki dönem Dinamo Kiev'de top koşturan Rebrov, İngiliz ekibi Tottenham Hotspur'da oynarken, 2002-2003 sezonunun devre arasında Fenerbahçe'ye kiralanmıştı. Rebrov, 1.5 yıl boyunca oynadığı sarı-lacivertlilerle ikinci senesinde lig şampiyonluğu da yaşadı. Daha önce Dinamo Kiev ve Ukrayna Milli Takımı'nda yardımcı antrenörlük görevi üstlenen 39 yaşındaki futbol adamı, ilk kez teknik direktörlük deneyimi yaşayacak.

Dinamo Kiev, 23. haftası geride kalan Ukrayna Premier Ligi'nde 43 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Ukrayna'da Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun görev yaptığı Shakhtar Donetsk, 50 puanla liderlikte bulunuyor. Bu sezon inişli çıkışlı bir performans sergileyen Dinamo Kiev, son 4 haftada sadece 1 galibiyet alabildi. Başkent ekibi, Ukrayna Kupası'nda ise yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

10 yıl önce