|

Dünyalar F.Bahçe'nin

Arena'ya 5 puan geride gelen F.Bahçe farkı 2'ye indirdi. Son maçta G.Saray'ı Kadıköy'de ağırlayacak olan sarı-lacivertliler 'Yarışta ben de varım' dedi. Nefesleri kesen dev maçta F.Bahçe Ziegler'le öne geçti. İkinci yarıda G.Saray oyunu tek kaleye çevirdi, Selçuk'la eşitliği buldu. Aslan ava giderken avlandı, Stoch, Volkan'ın degajında golü attı.

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 23/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 01:45 - 23/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Dünyalar F.Bahçe'nin
Dünyalar F.Bahçe'nin

Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda lider Galatasaray sahasında takipçisi Fenerbahçe'ye 2-1 yenildi. Sarı-lacivertli takım Arena'da elde ettiği zaferle zirvede dengeleri değiştirdi, şampiyonluk yarışında ise ipleri eline aldı. Maçtaki en kritik hamleyi teknik direktör Aykut Kocaman yaptı. Kocaman'ın maçın Galatasaray lehine seyrettiği anda Alex ile Caner'i oyundan alıp Stoch ve Özer'i sahaya sürmesi F.Bahçe'nin galibiyetinde önemli rol oynadı. 11'de Selçuk'un orta sahada kaptırdığı topta Necati'nin ceza sahası dışından vurduğu sert şutu Volkan iki hamlede kontrol etti. 17'de Alex'in nefis pasında Ziegler topu kaleci Muslera' nın solundan ağlara göntererek Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. 41'de Melo'nun vuruşunda top Volkan'da kaldı. 45+1'de Necati'nin net gollük pozisyonunda şutu kaleci Volkan'da kaldı. 68'de Selçuk'un serbest atışında top kaleci Volkan'ın müdahelesine rağmen ağlara gitti: 1-1. 70'de Aydın'ın altıpastan vuruşunu Volkan inanılmaz kornere çeldi. 71'de Selçuk'un şutu direğin az farkla yanından auta gitti. 80'de Bienvenü'nün pasında Stoch topu ağlara göndererek F.Bahçe'ye 3 puanı, daha da önemli artan şampiyonluk şansını getirdi.


Daha her şey bitmiş değil

G.Saray karşısında galibiyet golünü atan Miroslav Stoch, çok mutlu olduğunu söyledi. Bu gol sayesinde yarışta var olduklarını bir kez daha ortaya koyduklarını belirten Stoch, "Gol çok önemliydi. Bu gol sayesinde taraftarlar, bütün camia çok mutlu oldular. Daha her şey bitmiş değil. Puan farkını ikiye indirdik. Ancak bu işi bırakmamalı ve bu yolda devam etmeliyiz' dedi.


VOLKAN PATLADI!

Derbide maçın adamı Volkan oldu. F.Bahçe kalecisi maç boyunca yaptığı kurtarışlarla G.Saray'ın birden fazla gol atmasına izin vermedi ve takımının 3 puanı almasında baş rolü oynadı. Volkan karşılaşma sonrası performansı ile ilgili soruya cevap verirken 'Ben işime bakıyorum ve arkadaşlarıma yardımcı olmak istiyorum. Fenerbahçe kalesine yakışır şekilde orada olmak istiyorum ve en iyi halimle faydalı olmak için varım. Eğer katkılarım varsa ne mutlu bana. Geçen 7 maç kaldı dediğimde benim için 'Volkan'ın kafası mı güzel' dediler. Biz 2 kupaya da talibiz. Şuan 6 maç kaldı' dedi.


Derbilerde 'Kocaman' farkı

Galatasaray'ı deplasmanda 2-1 yenerek zirveyle puan farkını 2'ye indiren indiren Fenerbahçe'de, teknik direktör Aykut Kocaman, takımının başında çıktığı 10. derbide 5. galibiyetini aldı. Kocamanlı F.Bahçe, geçen yıl Kadıköy'de Beşiktaş ile 1-1, G.Saray ile 0-0 berabere kalırken, İnönü'de Beşiktaş'ı 4-2, Arena'da G.Saray'ı ise 2-1 yendi. Fenerbahçe, Kocaman yönetiminde geçen sezon başında Almanya'daki özel maçta ise Galatasaray'ı 1-0 yenmişti. Sarı-lacivertliler, bu sezon ise İnönü'de Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı, Arena'da G.Saray'a 3-1 yenildi. Kadıköy'de Beşiktaş'ı 2-0 yenerken, G.Saray ile 2-2 berabere kaldı. Dün de G.Saray'a 2-1'lik üstünlük kurdu.


Kaleye iki kere geldiler maçı onlar kazandılar

Necati Ateş, aldıkları mağlubiyeti 'Futbolun adaletsizliği' şeklinde değerlendirdi. Yıldız golcü, futbol adına sahada çok şey yaptıklarını belirterek 'Ne söylenir bilmiyorum. Futbolun adaleti yanımızda değildi. İki kere geldiler maçı kazandılar. Böyle oynadıkça şampiyonuz' dedi.


15-20 dakika topa dokunmadım

G.Saray file bekçisi Muslera, F.Bahçe'ye karşı üstün oluşlarını '15-20 dakika topa dokunmadığım anlar oldu' sözüyle dile getirdi. Rakibin 2-3 fırsatla kazandığını belirten Muslera, hala lider olduklarının unutulmaması gerektiğini söyledi.


Uzatmalarda 'zamana oynama' kavgası!

Uzatmalarda topun auta çıktığı bir anda Cristian kaleci Volkan'a bir şey anlatırken, o bölgede bulunan Melo, zaman geçirdiklerin i düşündüğü vatandaşına tepki gösterdi. Yobo da dahil olunca olay büyüdü, hakem Fırat Aydınus yatıştırdı.


Sow kritik, Alex'te ciddi bir şey yok

40. dakikada sakatlanarak yerini Bienvenü'ye bırakan Sow'da yırtık tespit edildiği ve durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Maçı tamamlayamayan bir diğer isim Alex'in ise sakatlığı ciddi değil. Brezilyalı yıldızda hafif bir ezilme söz konusu.









12 yıl önce