|

'E-bilet uygulamasında fişleme yok'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, E-Bilet uygulamasının fişlemelere neden olacağı iddiaları için açıklama yaptı.

İha
00:00 - 23/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:13 - 23/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
'E-bilet uygulamasında fişleme yok'
'E-bilet uygulamasında fişleme yok'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, E-Bilet uygulamasının fişlemelere neden olacağı iddiaları için, ''Bu uygulamayla, stada gelip de olumsuz hareket sergileyen kişiler çok açık bir şekilde ortaya çıkacak. Böyle fişleme mi olur? Bugün siz herhangi bir muhtarlığa gittiğinizde vatandaşlık numaranızı veriyorsunuz. Üzerinde vatandaşlık numarası olmayan bir kimlikle resmi işlem yapamazsınız'' dedi.

Muhtar bile vatandaşlık numarası istiyor

E-Bilet uygulamasının tribünlerde yaşanan şiddet olaylarının önünde geçmek amacı taşıdığını kaydeden Kılıç, fişleme eleştirilerine, ''E-Bilet konusunda çok tartışmalar oldu. Bu 2011 yılındaki yasayla başlayan bir süreç. Bu, daha önce ertelenen bir süreç. Ortaya konmuş olan bir irade var. Şiddeti engelleyeceğiz diyoruz. Bu uygulamayla, stada gelip de olumsuz hareket sergileyen kişiler çok açık bir şekilde ortaya çıkacak. Böyle fişleme mi olur? Bugün siz herhangi bir muhtarlığa gittiğinizde vatandaşlık numaranızı veriyorsunuz. Üzerinde vatandaşlık numarası olmayan bir kimlikle resmi işlem yapamazsınız. Bu 2013''te ihalesi bitmiş bir süreç. 2013 Ağustos''ta işlemler bitmiş. Bu bugün bir anda ortaya çıkarılan bir şey değil. Kaldı ki, burada spor kulüplerine aktarılan ciddi bir kaynak var. İlk başta bazı aksaklıklar olabilir. Ama sonucunda elde edeceğimiz huzur ortamını düşünmemiz gerekiyor. Alacağınız kartta kulüp ambleminizin olması gerekmiyor. Böyle bir fişleme de yok. O sizin tercihinize kalmış bir şey'' şeklinde cevap verdi.

10 yıl önce