|

"En dişli rakibimiz Galatasaray"

Fenerbahçeli futbolcu Selçuk Şahin, 105 yıldır ligde en dişli rakiplerinin Galatasaray olduğunu söyledi.

Cihan
00:00 - 10/11/2012 Cumartesi
Güncelleme: 17:11 - 10/11/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
"En dişli rakibimiz Galatasaray"
"En dişli rakibimiz Galatasaray"

Selçuk Şahin, Fenerbahçe gazetesinin 107. sayısına açıklamalarda bulundu. Sarı - lacivertli takıma geldiğinde 21 - 22 yaşında olduğunu hatırlatan Selçuk, "10 yılda pek çok şey öğrendik burada. Maç oynamak bizlere çok şey katıyor. Ben de birçok maçta forma giydim. Süper Lig''de uzun yıllardır oynayan biri olarak bu ligin nasıl bir lig olduğunu açıkçası çok iyi biliyorum. Zaman zaman ciddi sakatlıklar geçirsem de futbolumun her zaman üzerine koymaya çalıştım. Genel olarak geldiğim günden bugüne futbolumun üzerine çok şey koyduğuma inanıyorum ben." diye konuştu.

"Taraftarların tepkisine çok üzüldüm"

Kendi taraftarlarının tepkisiyle ilgili sorulan bir soruya Selçuk Şahin, "Bunu yaşamak lazım. Ben bunu anlatırım; ama yaşamayan insan çok fazla anlamaz. Dediğiniz gibi rakip taraftarın tepkisine alışığız ama kendi camianız, kendi taraftarınızdan bu tepkiyi görmek kolay bir şey değil." cevabını verdi.

"Her zaman sahada istediğinizi yapamıyorsunuz veya kötü gününüzde olabiliyorsunuz. Asıl o zaman taraftarınızın yanınızda olması gerekir." diyen Selçuk Şahin, şöyle devam etti:

"İyi oynadığınız maçlarda bir sıkıntı yaşamıyorsunuz ama işlerin kötü gittiği dönemde özgüveninizi yakalamanız için taraftarın yanınızda olması lazım. Zaman zaman ben yaşadım bunu. İstemediğim tepkiler oldu. Çok üzüldüm ve hiçbir futbolcunun yaşamak istemeyeceği bir durum. Ama hayat devam ediyor, tekrar çalıştık ve devam ettik yolumuza. Tepki gösterenler daha sonra alkışladılar. 10 yılda bazen oldu bunlar ama keşke hiç tepki almasaydım."

Selçuk Şahin, derbi maçlarda gösterdiği performansla ilgili olarak da "Kritik maçlarda kritik gollerim oldu. Şampiyonluğun geldiği maçlarda golüm oldu. Benim için en güzel günlerden bir tanesiydi. Galatasaray maçlarına bir Fenerbahçeli oyuncunun motive olması için ekstra bir şeye gerek yok. Çünkü maçın adı zaten Fenerbahçe-Galatasaray. Bana göre Türkiye''deki en dişli rakibimiz. Bu 105 yıldır böyle." şeklinde konuştu.

Derbi atmosferinin kendisini biraz daha motive ettiğini dile getirerek, "Ben öyle ateşli ortamlarda oynamayı seven bir oyuncuyum. Belki de hocalarım bu karşılaşmalarda bu yüzden şans veriyor bana. O atmosferi çok seviyorum ve bu yüzden performansım biraz daha yükseliyor olabilir." ifadelerini kullandı.

"Yedek bekleyerek hizmet vermeye hazır olmak bile bana onur ve gurur veriyor"

10 yıldır Fenerbahçe'ye hizmet ettiği ve zaman zaman yedek kalması zaman zaman da forma şansı bulmasını değerlendiren Selçuk Şahin, "25 tane çok büyük futbolcunun olduğu bir şube futbol. Herkes oynamak istiyor; ama 11 kişi sahaya çıkıyor." diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Sonuçta hocamızın da çok fazla yapabileceği bir şey yok 25 kişiyi de oynatamaz. Herkes iyi olduğunda bazıları da beklemek zorunda. Yedek kaldığım dönemde çalışmayı ve mücadeleyi hiç bırakmadım. Çok uzun bir maraton olduğundan dolayı mutlaka şans gelecektir. Benim için yedek kalmak problem değil çünkü burası Fenerbahçe. Yedek bekleyerek bu kulübe hizmet vermeye hazır olmak bile bana onur ve gurur veriyor."

Fenerbahçe'den ayrılan arkadaşları olduğunu ama ayrılanlardan mutlu olanını hiç görmediğini de belirten Selçuk Şahin, "Ama ben her zaman kalıp mücadele etmeyi savaşmayı seçtim. Hocalarımın hepsi sağ olsunlar zaman zaman görev verdiler ve özellikle sözleşmemin bittiği dönemlerde kalmam için rapor verdiler." diyerek şu ifadelerle sözlerini tamamladı:

"Kulübüm istedikten sonra maddi olarak herhangi bir sorun çıkaran biri de olmadım. Oyuncu yeteneğinin dışında diğer şeylerde önemlidir. İş disiplini, çalışma arzusu, takım içindeki uyumumuz gibi mesela. Çok iyi oyuncu olabilirsin ama takım dengesini bozacak disiplinsizlikler yaptığın zaman o takımda işin yoktur. Bazen de yeteneğin sınırlıdır ancak takıma katkın çok fazladır. Ben profesyonel yönü güçlü bir oyuncu olduğumu düşünüyorum. Herhalde hocalarım bunu görüyor ki 10 yıldır buradayım."

11 yıl önce