|

Engel tanımadılar golleri attılar

Rize''de Kasım ayı içerisinde faaliyete giren Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu''nda eğitim öğrenim gören hafif zihinsel engelli gençler arasında düzenlenen futbol turnuvasının finali bugün yapıldı. Gençler, futboldaki başarılarıyla alkış topladılar.

İha
00:00 - 24/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:08 - 24/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Engel tanımadılar golleri attılar
Engel tanımadılar golleri attılar

Rize İtfaiye Müdürlüğü Sahası''nda gerçekleşen final müsabakasında, zihinsel engelli gençlerin futboldaki başarısı dikkat çekti. Gençler performansları ve şık hareketleri ile zihinsel engelin sporda yakalanabilecek başarılara engel olmadığını gösterdi.

Turnuva ile ilgili açıklama yapan Rize Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu Müdürü Sabri Şen, okul öğrencileri arasında düzenlenen futbol turnuvasının finalini oynadıklarını belirterek , ''Öğrencilerimiz çok mutlu. Biz de mutluyuz. Zaman zaman eğitim ve öğretim faaliyetlerimiz kapsamında bu tip etkinlikler düzenliyoruz'' dedi.

Şen, okullarının Kasım ayında faaliyete girdiğini ve Rize''de ilk olduğunu ifade ederek, ''Okulumuzda hafif zihinsel engelli öğrencilerimize mesleki eğitim veriyoruz. 65 öğrencimiz var. 9. sınıfta aldığımız bu öğrencilerimize ilk olarak el becerisi kazandırmaya çalışıyoruz. Aynı sınıfta öğrencilerimizin becerileri olan meslek dallarını tespit etmeye çalışıyoruz. 10. sınıfta ise bu öğrencilerimize çeşitli mesleki alanlarda mesleki eğitim verip mezun olduktan sonra onların eğitim aldıkları alanlarda iş sahibi olmaları için çalışıyoruz'' diye konuştu.

Öğrenciler ise yaptıkları açıklamada, okul tarafından düzenlenen futbol etkinliğinden dolayı duydukları mutluluğu dile getirip okul idarecilerine teşekkür ettiler.

10 yıl önce