|

Favori gibi oynamalıyız

00:00 - 8/09/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:17 - 8/09/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Favori gibi oynamalıyız
Favori gibi oynamalıyız

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye olarak Malta karşısında favori olmanın gerektirdiği gibi oynayıp sahada karşılığını almak istediklerini söyledi. Tabelaya ve yol haritasına baktıklarında çok küçük de olsa herhangi bir maç için kaybetme kredilerinin bulunduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Bu avantajımızı korumak çok önemli. Malta da avantaj kaybetme niyetinde değiliz. Malta karşısında kesinlikle galibiyet düşünüyoruz” dedi.


MAZERETİMİZ YOK

Malta'daki hava şartlarının mazeret olarak görülmemesi gerektiğini belirten Terim, “Malta 6 ay önceki gibi değil. Türkiye'nin de hedefleri belli. Malta'dan iyi bir başlangıçla döneceğiz” şeklinde konuştu.. Takımda en büyük sıkıntılarının sakıtlıklar olduğuna dikkat çeken Fatih Terim, bu nedenle bir çok oyuncuyu kamptan göndermek durumunda kaldıklarını dile getirdi.


4 maçlık hasret bitecek mi?

Türkiye, Malta karşısında galibiyet özlemine son vermeyi hedefliyor. Elemelerde 24 Mart'ta deplasmanda Yunanistan'ı 4-1 yendiği karşılaşmanın ardından yaptığı ikisi resmi ikisi özel son dört maçta galibiyet alamayan, son ikisinde gol bile atamayan Milliler, bu süre içinde 2 kez berabere kaldı 2 kez de mağlup oldu. Hedef bugünkü Malta maçını kazanmak.


Hakan yeni unvan peşinde

A Milli Futbol Takımı forması altında birçok başarıya imza atan, son olarak da 241 golle, lig tarihinin en golcü oyuncusu rekorunu eline geçiren Hakan Şükür, şimdi de gözünü ay-yıldızlı forma altındaki kaptanlık rekoruna dikti. Türk Milli Futbol Takımı'nda şimdiye dek 32 kez kaptanlık pazubandını takan Hakan Şükür, bugünkü Malta maçında da kaptanlık yaparsa, aynı sayıda bu gururu yaşayan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve yardımcı antrenör Oğuz Çetin'i geride bırakacak. Hakan, A milli formayı giydiği 110 maçta, toplam 51 gol attı. A Milli Futbol Takımı'nın 84 yıllık tarihinde sahaya en çok kaptan olarak çıkan futbolcu ise 35 kezle efsane kaleci Turgay Şeren. Hakan, 5 Haziran 1999'da Helsinki'de Finlandiya ile yapılan ve ay-yıldızlı ekibin 4-2 kazandığı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında ilk kez kaptanlık pazubandını takmıştı.


Fatim Terim de Malta'ya gol attı

Milli Takım, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda bugün karşılaşacağı Malta ile geçmişte yaptığı 5 maçı da kazanmayı bildi. Milliler, 2'si İzmir, 2'si Valetta, sonuncusu da cezası nedeniyle Almanya'da yapılan ve hepsi de resmi 5 maçta Malta'ya toplam 13 gol atarken, kalesinde sadece 2 gol gördü. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de futbolculuk döneminde Malta'ya gol attı. 18 Mart 1979'da İzmir'de yapılan Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçını Türkiye 2-1 kazanırken, Fatih Terim, durum 1-1 iken, 56. dakikada attığı golle ay-yıldızlı ekibi galibiyete taşımıştı.


İlk 11'de hiç Fenerli yok!

Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde (C) Grubu'ndaki 7. maçında bugün Malta'ya konuk olacak A Milli Takım'ın açıklanan ilk 11'inde Fenerbahçeli hiçbir oyuncu yer almadı. Teknik direktör Fatih Terim, yarın yapılacak Malta maçında sahaya süreceği ilk 11'i bugünden açıklarken, sahaya çıkacak oyuncular arasında Fenerbahçeli hiçbir futbolcunun bulunmaması dikkat çekti. Malta'ya getirilen kadroda Fenerbahçe'den Mehmet Aurelio, Deniz Barış ve Volkan Demirel yer alırken, kart cezalısı olan Aurelio'nun dışında diğer iki oyuncu da Fatih Terim'in ilk 11'deki tercihleri arasında yer alamadı. Öte yandan, bugün kalede Beşiktaşlı Hakan görev yapacak. Siyah-beyazlı takımda 95 maç sonra bir kaleci forma giymiş olacak.


Ümitler de sahada

Ümit Milli Futbol Takımı, 2009 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki ikinci maçında bugün deplasmanda Liechtenstein ile karşılaşacak.Vaduz'un Rhein Park Stadı'ndaki karşılaşma TSİ 18.00'de başlayacak.Teknik direktör Ünal Karaman yönetimindeki ümit milliler, elemelerde 2. Grup'ta yer alırken, ilk karşılaşmasında deplasmanda Ukrayna'yı 2-1 yenmişti.Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan ve Liechtenstein'la aynı grupta yer alan Türkiye, grubu lider bitirdiği veya 10 grup içinde en iyi 4 ikinci arasına girdiği takdirde Avrupa Şampiyonası için play-off oynama hakkı kazanacak.


17 yıl önce