|

'Feldkamp'ı elimden zor aldılar'

Galatasaray'ın unutulmaz isimlerinden 'Rambo' lakaplı Yusuf Altıntaş, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ı nasıl dövmeye kalktığından UEFA Kupası'ndaki Roma maçında fırlayan takma dişlerine, Rıdvan ile saha içi diyaloglarına kadar ilginç anekdotlar aktardı

Fourfourtwo
00:00 - 27/07/2014 Pazar
Güncelleme: 12:43 - 27/07/2014 Pazar
Yeni Şafak
'Feldkamp'ı elimden zor aldılar'
'Feldkamp'ı elimden zor aldılar'

Galatasaray'ın unutulmaz isimlerinden Yusuf Altıntaş 1984'te Kocaelispor'dan transfer olduğu Galatasaray'da 11 sezon forma giydi ve Sarı-Kırmızılılar'ın savunmasında başarıyla görev aldı. 1995'te Kocaelispor'a dönen Altıntaş, 1996'da aktif futbol yaşamına son noktayı koydu.

Four Four Two dergisinin Temmuz-Ağustos sayısında Yusuf Altıntaş ile Hülye Güzelyurt'a konuşan Altıntaş'ın söylediklerinden satır başları şöyle:

'Fenerbahçe beni istedi, Alp Yalman odaya kilitledi'

* Fenerbahçeli kaleci Yavuz adında biri vardı. Fenerbahçe'nin istediği futbolcuları kaçırmak onun işiydi. O zaman Galatasaray'ın iki yıllık futbolcusuydum. Araya o girdi. Beni Fenerbahçe'nin Başkanı Tahsin Kaya'nın yanına götürdüler. 400 milyon lira para verdiler. 225 milyon liraya Galatasaray'da kaldım. Alp Yalman kaçırmasınlar diye beni odasına kilitledi.


'Takma dişlerim ağzımdan fırladı'

* 16 yaşımdan beri benim dişlerim takma. Genetik bizde. Roma maçında rakiple aynı anda kafa topuna çıktık. Çarpışınca benim dişler fırladı. Ben de havada yakalayıp ağzıma taktım. Hakem gülme krizine girdi. Adam yere çöktü, düdüğü çalamadı.

'Kadıköy'de halay çektim'

* Kadıköy'de Fener maçına çıktık. İlk yarı bitti. 1-0 mağlubuz. O zamanlar devre arasında sahaya folklor ekibi çıkardı. Devre arasında çıkıp ben de onlarla birlikte oynadım. Cüneyt abi bağırdı. 'Ulan mağlubuz. Kafayı mı yedin." Merak etme dedim. İkinci yarı 2-1 kazandık.

'Saha içinde İsmail'e tokat attım'

* Fenerbahçeli İsmail Er asker arkadaşımdır. Maçta beni çok sinirlendirdi. Sürekli arkamdan vuruyordu. Yağmur yağdığı için elim ıslaktı. Yoksa daha iyi tokat atardım.

'İnönü'den topa vurdum Dolmabahçe'ye düştü'

* Zaman geçirmemiz gerektiğinde toplara bir vururdum stattan çıkardı. Bir keresinde İnönü'de vurdum Dolmabahçe Camii'nin oraya gitti. Bir keresinde de Ali Sami Yen'de vurdum, Ortaklar Caddesi'ne gönderdim.

'Feldkamp'ı dövecektim'

* Karl Heinz Feldkamp milliyetçilik yapıyordu. Bir kere beni yine olmadık zamanda oyundan aldı. Çok sinirlendim. Yedek kulübesinde dövecektim de araya girip elimden aldılar.

'Rıdvan hep nasıl koyduk köylü derdi'

* Bizim dönemin en büyük futbolcusu Rıdvan'dır. Sadece Rıdvan beni geçtiği zaman hırs yapmazdım. Rıdvan gol attıkça bana 'Nasıl koyduk köylü' diyordu.

10 yıl önce