|

Fener yağmurla döndü

Kadıköy'de dün çifte sağanak vardı. Sarı-lacivertliler yağan yağmur kadar etkili olan futbolunu gollerle süsledi. Perdeyi Lugano açtı, Uğur, Edu ve Alex'le fark açıldı... Her maçta gol atan tek takım olan Timsah geç uyandı, Rodrigues ve Ozan'la cevap verdi. Kapanışı bu sezon ilk kez sahne alan gecenin assolisti Deivid de Souza yaptı...

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 26/10/2008 Pazar
Güncelleme: 03:33 - 26/10/2008 Pazar
Yeni Şafak
Fener yağmurla döndü
Fener yağmurla döndü

Geçtiğimiz hafta Kocaelispor'un deplasmanda son dakika golüyle yenerek ligdeki kötü gidişe dur diyen F.Bahçe son iki yıldır sahasında mağlup olduğu Bursaspor'u 5-2 mağlup etti, oynadığı futbolla da zirvedeki rakiplerine 'Yarışta ben de varım' mesajı verdi. Maça hızlı başlayan F.Bahçe, 6. dakikada Alex'in korner atışında Lugano'nun kafa golüyle 1-0 öne geçti. 10'da Gökhan Güleç'in vuruşunu kale çizgisinden Uğur Boral çıkardı. 15'te Sercan'ın kaleye giden vuruşunu Carlos kornere çeldi. 39'da Sercan Yıldırım Bursa adına net bir golden yararlanamadı. 45'te ceza sahasında Ömer Erdoğan, Alex'i düşürdü hakem devam kararı verdi. Alex, bu pozisyonun ardından hakemi aldatmaya yönelik sarı kart gördü.


SELÇUK OYUNDAN ATILDI

İkinci yarıda tempoyu yükselten F.Bahçe, bulduğu gollerle farka gitti. 50'de Uğur Boral'ın golüyle sarı-lacivertliler farkı ikiye çıkardı. 67'de Alex'in serbest vuruşunda Edu topu filelere göndererek skoru 3-0 yaptı. 74'te Alex'in golüyle F.Bahçe, 4-0'lık üstünlüğü buldu. Bursaspor ise 80'de Rodrigues ve 88'de de Bekir ile bulduğu gollerle skoru 4-2'ye getirdi. Bu gollere F.Behçe, 90+3'te Deivid ile cevap verdi ve skoru belirledi: 5-2. 82. dakikada ikinci sarı kartını gören Selçuk, F.Bahçe'yi 10 kişi bıraktı. Sarı-lacivertliler, Kocaelispor'un ardından Bursa'yı da geçerek ligde üst üste ikinci galibiyetini elde etti.


F.Bahçe kaleyi buldu!
  • F.Bahçe, 18 kez kaleye şut atıp 9 kez kaleyi bulurken, bu sezon en çok kaleyi bulduğu 90 dakikasını oynadı.
  • Sarı-lacivertliler, ligde üst üste 2. galibiyetini alırken, sahasındaki 4. karşılaşmasında da 3. zaferine ulaştı.
  • Lugano ve Edu, bu sezon Süper Lig'de ilk gollerini Bursaspor karşısında attı. Hem Edu hem de Lugano, birlikte son gollerini 2006-07 sezonu 32. hafta karşılaşmasında Galatasaray'a deplasmanda atmıştı.

    Aybaba, Sercan'a çattı

    Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, mağlubiyetin faturasını futbolculara çıkardı, özellikle Ümit Milli Takım'a da seçilen Sercan Yıldırım'ı kastederek oyuncularının dikkatini çekti: “Bazı futbolcular kendisi havalarda görmeye başladı. Ayaklarını yere indirmeliyiz. Son iki haftada takım olmaktan çıktık.”




  • 15 yıl önce