|

Fenerbahçe 3. Lig'de!

Londra'da katıldığı 'Futbolun Liderleri Konferansı'nda' yeni Avrupa Ligi projesini ortaya atan Aysal'ın projesinin detaylarına Danimarka basını yer verdi. Aysal'ın önerisinde G.Saray, devlerin bulunduğu 1. Lig'de yer alırken F.Bahçe, iki basamak altta kaldı.

.
00:00 - 5/11/2013 Salı
Güncelleme: 00:36 - 5/11/2013 Salı
Yeni Şafak
Fenerbahçe 3. Lig'de!
Fenerbahçe 3. Lig'de!

Geçen ay Londra'da liderler konferansına katılan G.Saray Başkanı Ünal Aysal'ın, Juventus Başkanı Andrea Agnelli ile birlikte ortaya attığı, Bayern Münih CEO'su Karl Heinz Rummenigge'nin büyük tepkisini de çeken Avrupa futbol ligi formatının detayları gün yüzüne çıktı. Aysal'ın önerdiği formatta bir de sürpriz detay vardı. Danimarka'nın Tipsbladet Gazetesi'nin yayımladığı projede, Başkan Aysal, G.Saray'a Avrupa'nın devleriyle 1. Lig'de yer verirken; F.Bahçe ise 3. Lig'de gösterildi.

RUMMENİGGE ELEŞTİRMİŞTİ

Aysal'ın Avrupa'da kurulmasını öngördüğü yeni lig projesi, büyük yankı uyandırmış; Bayern Münih CEO'su Karl Heinz Rummenigge de buna 'Şampiyonlar Ligi dışında bir lige ihtiyacımız yok. Aysal, herhalde bu işi pek bilmiyor' şeklinde tepki göstermişti.

3 LİGDE TOPLAM 48 TAKIM

Danimarka'nın Tipsbladet gazetesi, bu projenin detaylandırılmış haline yer verdi. Ünal Aysal'ın Juventus Başkanı Agnelli ile birlikte bu ligin 20 takımlı olacağını söylediği hatırlatılırken, buna karşın büyük kulüplerin 3 lige ayrılan 48 takımlı yeni bir Şampiyonlar Ligi için çalıştıkları öne sürüldü. Bu formata göre Galatasaray 1., Fenerbahçe 3. Lig'de gösterildi. Galatasaray'ın yer aldığı 1. lig iki gruba ayrılacak ve 8'erli iki grup oluşturulacak. Her takım 7'şerden 14 maç oynayacak ve bu sonuçlara göre gruplarını ilk 4'te bitiren iki grupta 8 takım çapraz olarak çeyrek finalde birbirleriyle eşleşecek.

LİGDEN DÜŞME DE OLACAK

48 kulüp hem UEFA sıralamasındaki yerleri hem de ülkelerine yaptıkları katkılar göz önünde bulundurularak belirlenecek. İki ile dört takım her sezon sonu ligden düşecek. Ya son sırada olan takımlar direkt düşecek ya da dipte olan takımlar diğer liglerin zirvesindeki ekipler arasındaki müsabakalara göre belirlenecek.

10 yıl önce