|

Fenerbahçe beraberlikte şampiyon olacak mı?

Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisinde alınacak 1 puan da takımın büyük ölçüde şampiyonluğa uzanmasını sağlayacak. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi öncesi puan ve şampiyonluk hesapları da yapılmaya başlandı. Fenerbahçe 66 puanla lider, Beşiktaş ise 54 puanla onu takip ediyor.

Sporx
00:00 - 20/04/2014 Pazar
Güncelleme: 13:47 - 20/04/2014 Pazar
Yeni Şafak
Fenerbahçe beraberlikte şampiyon olacak mı?
Fenerbahçe beraberlikte şampiyon olacak mı?

Futbol talimatnamesinde yer alan maddeye göre ise Fenerbahçe'nin Beşiktaş karşısında elde edebileceği 1 puan da takımı matematiksel olarak olmasa da büyük oranda şampiyonluğa uzanmasını sağlayacak.

Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşma 3-3 berabere sona erirken, Fenerbahçe'nin Olimpiyat Stadı'nda alacağı 'her türlü' beraberlik iki takım arasındaki ikili averajı eşitleyecek.

Statü gereği lig sonunda puanların eşit olması durumunda ikili averaja bakılırken, bu averajda puan eşitliği varsa deplasman golüne bakılmıyor.

Fenerbahçe'nin kalan 4 haftada kaybetmesi, Beşiktaş'ın kalan 4 maçını kazanması durumunda ise lig sonunda puanlar eşitlenecek ve genel averaj şampiyonluğu belirleyecek.

Fenerbahçe'nin genel averajda Beşiktaş'a karşı +16 averaj üstünlüğü bulunuyor.

Fenerbahçe'nin Beşiktaş karşısında alacağı galibiyet ise hesaplara bakılmaksızın takımı Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa taşıyacak.

10 yıl önce