|

Fenerbahçe Beşiktaş'a maç mı verecek?

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, bu hafta sonu oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi ortaya atılan sarı-lacivertli takımın maçı vereceği iddialarının komik olduğunu söyledi. Orman taraftarlara da önemli bir çağrı yaptı.

İha
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 14:19 - 16/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe Beşiktaş'a maç mı verecek?
Fenerbahçe Beşiktaş'a maç mı verecek?

Feriye Lokantası'nda Kalde ile yapılan sponsorluk anlaşmasında açıklamalarda bulunan başkan Fikret Orman, Fenerbahçe'nin Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne gitmesin diye derbide gerçek performansını sergilemeyecek söylentileri hakkında, "Bunlar komik şeyler. Beşiktaş ile Fenerbahçe ilk defa karşılaşmıyorlar. Rakipler birbirlerini ilk kez yenmiyorlar. Tarihten bu yana ezeli rekabet var. Fenerbahçe'yi derbiye motive etmek için iki kulüp haricindeki kulüplerin almış olduğu pozisyondur. Bunu da medya üzerinden yapıyorlar. Ne biz ne de Fenerbahçe Kulübü bunu yemez. Bunlar basit oyunlar. Herkes işine baksın" dedi.

'Biliç'in yeri hazır'

Gelecek sezon teknik direktör Slaven Bilic ile devam etmek istediklerini vurgulayan Orman, "Bilic'in üzerindeki elbise gerçekten Beşiktaş ile uyuştu. Beşiktaş ile kendisi çok iyi uyum sağladı. Ancak futbol gönülle yönetilen bir şey değil. Saha skorları önemli. Bizim gitmek istediğimiz birçok hedef var. Çok önemli işler yapmak istiyoruz. En büyük hedefimiz Avrupa'da kupa kaldırmak. O hedefi gerçekleştirmek için önemli bir yapılanma yapıyoruz. Bu yapılanmada Bilic'in yeri hazır. Biraz daha pekişmesi lazım. Futbolda iddialı lafları kullanmak kolay, temennimiz uzun dönemde anlaşma yapmaktır" diye konuştu.

'Herkes bir an önce kartını alsın'

Derbi öncesi e-bilet uygulamasına geçilmesinde zamanlama hatası olduğunu vurgulayan Orman, "E-Bilet bir kanunla başladı. Hukuk devleti kanununa göre uygulama başladı. Ligin bitmesine 5 hafta kala gündeme gelmesini de çok doğru bulmuyorum. Ligin başlangıcında olabilirdi. Böyle olursa daha sempatik olurdu. E-bilet olayı ile birlikte hemen negatif kampanya da başladı. Futbol seyircisi ile güzel oluyor. Derbi maçı Beşiktaş adına çok önemli. Fenerbahçe'nin, gelecek yıl Avrupa'da olmayacak olmasından dolayı Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkını elde edeceği önemli bir maçtır. Bu süreçte taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Taraftarlık iyi günde de kötü günde de takımın yanında olmaktır. Herkes bir an önce kartlarını alsınlar. Ben kartımı aldım. 5 bin kişiye değil, 80 bin kişiye karşı oynamak istiyoruz" diye konuştu.

'İki stat bildirmemiz lazım'

Gelecek yıl maçları oynamak için Olimpiyat Stadı'nın ismini bildirdiklerinden dolayı Vodafone Arena Stadı'nın yetişmeyeceği konusundaki iddialarının doğru olmadığını belirten Orman, "Stadımızın inşaatı devam ediyor. UEFA kurallarına göre iki stat ismi bildirmemiz lazım. Olimpiyat Stadı'nın ismini tedbiren bildirdik. Stadı bitirmek istediğimiz tarih 30 Ağustos'tur. Lig bitmediği için Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme var mı yok mu? 3 haftaya kadar her şey netleşecek. Biz her türlü durumu göz önüne aldık. İki stat bildirmemiz gerektiği için Olimpiyat Stadı'nın ismini bildirdik" açıklamasını yaptı.

10 yıl önce