|

Fenerbahçe'den sürpriz transfer hamlesi!

Fenerbahçe Yönetimi, mevcut kadronun kalitesi, yabancı kontenjanı, yerli oyuncuların pahalılığı ve kulübün mali açıdan yaşadığı zorluklar nedeniyle transferi Brezilyalı Diego Ribas ile tamamlamayı planlıyor.

Skorer
00:00 - 31/05/2014 суббота
Güncelleme: 10:04 - 31/05/2014 суббота
Yeni Şafak
Fenerbahçe'den sürpriz transfer hamlesi!
Fenerbahçe'den sürpriz transfer hamlesi!

Fenerbahçe, transfer dönemini sadece Diego Ribas ile kapatmayı düşünüyor. Geçtiğimiz gün yapılan yönetim toplantısında yeni sezonun değerlendirmesini yapan yöneticiler bu yönde bir karar alırken, şampiyon belki de son dönemlerin en sakin yaz günlerini yaşayacak.

Takımdaki en önemli eksik olan yaratıcı orta saha boşluğunu Diego ile doldurmayı başaran Sarı-Lacivertliler, ihtiyaç duyulmadığı takdirde iddialı başka bir transfere imza atmayacak.

Atletico Madrid ile olan sözleşmesi ay sonuna kadar devam ettiği için Diego transferini resmen açıklayamayan yönetim birçok nedenden dolayı yeni isimler konusunda frene bastı. Transfer yapılsa bile genç ya da gelecek vaad eden bir ismin kadroya dahil olabileceği belirtildi.

İşte yönetim kurulunun transfer konusundaki saptamaları;
1- İhtiyaç yok

Rakiplere büyük fark atarak sezonu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe''de çok iyi bir kadro bulunuyor. Birçok bölgenin iyi alternatifi zaten mevcut. Bu yüzden Diego ile oyun kurucu sıkıntısı da giderildi.

2- Mali durum

Mali zorluklar da lükse kaçabilecek bir transfer harcamasına izin vermiyor.

3- Yabancı kontenjanı

Yeni yabancı kontenjanı gereği sarı-lacivertliler elindeki yabancıları azaltmak zorunda. Bu yüzden yabancı transfere teknik olarak yer yok.

4- Tek kulvar

Takımın bu sezon da Avrupa Kupaları''nda yer almama durumu söz konusu olduğu için mevcut kadro yine lig şampiyonluğu için yeterli gözüküyor.

5- Yerliler çok pahalı

Düşünülen bazı yerli oyuncular için yüksek bedeller istenmesi sebebiyle bu isimlere de gerek görülmedi.

10 лет назад