|

Fenerbahçe'den Trabzonspor'a fark

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, Trabzonspor Medical Park'ı 22 sayı farkla 84-62 mağlup etti. Bu maçın ev sahibi ekipten Oğuz Savaş için ayrı bir önemi vardı.

Aa
00:00 - 19/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 19:19 - 19/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe'den Trabzonspor'a fark
Fenerbahçe'den Trabzonspor'a fark

Karşılaşmaya tutuk başlayan Fenerbahçe Ülker karşısında üst üste sayılar bulan Trabzonspor Medical Park, 2. dakikada 7-0 öne geçti. Melih ile 8 sayı üreten sarı-lacivertli takım, 4. dakika içinde skoru lehine (8-7) çevirdi. Penney ile basketler bulmaya devam eden konuk ekip, 7. dakikada tekrar öne geçti (16-10). Fenerbahçe Ülker, 3 dakikada potasında sadece 1 sayı görmesine rağmen ilk periyot 17-16 bordo-mavili takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

Fenerbahçe Ülker, ikinci çeyreğin başında alan savunmasıyla içeriden rakibin sayılarına engel olmaya çalıştıysa da Trabzonspor Medical Park, Önder'in üç sayılık basketiyle 12. dakikada farkı 6 sayıya (24-18) çıkardı. Pota altında Oğuz ile sayılar bulan sarı-lacivertli ekip, Bjelica'nın üç sayılık basketiyle 18. dakika içinde 29-26 öne geçti. Ev sahibi takım, ilk yarıyı da 37-31 önde tamamladı.

Fark giderek açıldı

Sarı-lacivertli ekip, ikinci yarının başında iyi savunma yaptı ve rakibin skor bulmasını engelledi. Üç dakika potasında sayı görmeyen, Bjelica ve Ömer ile skor üreten Fenerbahçe Ülker, Preldzic'in basketiyle 28. dakika içinde farkı 20 sayıya (57-37) çıkardı. Karşılaşmanın üçüncü periyotu da 62-44 ev sahibi takımın üstünlüğüyle geçildi.

Son periyotta da rakibine oyuna ortak olma şansı vermeyen Fenerbahçe Ülker, karşılaşmayı 84-62 kazandı.

Oğuz Savaş 2 bin 500 sayı sınırını aştı

Karşılaşmada 16. dakikada basket faulden üç sayı bulan Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Oğuz Savaş, Beko Basketbol Ligi kariyerinde 2 bin 500 sayı sınırını aştı.

Aziz Yıldırım tribünde

Sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, kadınlar maçında olduğu gibi erkek basketbol ekibinin de karşılaşmasını izledi. Yıldırım'ı eski yöneticiler ve futbolcular da yalnız bırakmadı. İki takım arasındaki karşılaşmada taraftarlar, başkan Yıldırım'a büyük destek verdi.

Devre arası evlenme teklifi

Bu arada, devre arasında gerçekleştirilen yarışmaya katılan İsmail Yılmaz adlı taraftar, saha ortasında evlenme teklifinde bulunduğu kız arkadaşının parmağına yüzük taktı. Kulüp başkanı Aziz Yıldırım da bu ikiliyi tebrik ederek mutluluklar diledi.

Obradoviç: Kilit nokta savunma

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Trabzonspor Medical Park karşısında iyi savunma yaparak maçı kazandıklarını söyledi. Obradovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maç boyunca iyi mücadele ortaya koyduklarını belirterek, "Sezon içinde ilk defa bir haftalık çalışma fırsatı bulduk. Üç sayılıklarda ikili oyunları kullandık. Rakibin de üç sayılık atışlarını engelledik. İlk yarının sonundan itibaren savunma açısından daha iyi oynadık. Bu yüzden ikinci yarıda direncimiz daha fazlaydı" ifadelerini kullandı.

Demir: Zor bir deplasman maçını kazanamadık

Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Hakan Demir ise zorlu bir deplasman maçından mağlubiyetle ayrıldıklarını söyledi. Mücadelenin ilk periyodunda iyi mücadele ettiklerini vurgulayan Demir, "İlk periyot haricinde oyuna ortak olamadık. Maçı kazanacak ölçüde yeterli mücadele sergileyemedik. Fenerbahçe Ülker agresif oynadı. Zor atışları soktular" diye konuştu.

10 yıl önce