|

Fernandes'e yeni sözleşme yok

Beşiktaş yöneticisi Erdal Torunoğulları, katıldığı radyo programında Manuel Fernandes ile sözleşme yenilenmeyeceğini açıkladı. Torunoğulları, Portekizli yıldızı idmana sarhoş çıkmakla suçlayan teknik direktör Samet Aybaba'ya da cevap verdi

Süleyman Hatısaru
00:00 - 19/12/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:15 - 19/12/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Fernandes'e yeni sözleşme yok
Fernandes'e yeni sözleşme yok

Beşiktaş yönetiminin önceki gün yaptığı toplantıda Fernandes ile sözleşme yenilememe şeklinde fikir birliğine varması, son karar için topu Slaven Bilic'e bırakması görüşleri ortaya çıkarken yönetici Erdal Torunoğulları, dün Radyospor yayınındaki açıklamalarında bu gelişmeyi doğruladı. Beşiktaş Kulübü'nün 'hayalcilik ürünü' diyerek yalanladığı bu gelişmeyi; yönetici kendi sözleriyle gözler önüne sererken Fernandes ile kesinlikle sözleşme yenilemeyeceğini dile getirdi. Erdal Torunoğulları, 'Biz sözleşme yenilemek istesek Fernandes ile çoktan sözleşme yenilemiştik. Böyle bir düşüncemiz yok' ifadelerini kullandı.

Beşiktaş yöneticisi, Portekizli yıldızı 'antrenmanlara içkili gelip, kavga çıkartıyordu' diye suçlayan eski teknik direktörleri Samet Aybaba'ya da cevap verdi: 'Hocam günaydın demek lazım kendisine. Geçen sezon neden konuşmadın? Konuştun da seni engelleyen mi oldu. Neden kadro dışı bırakmadın?''

PSİKOPATIN BİRİ ÇIKIYOR…

Torunoğulları, Kasımpaşa maçında sahaya giren ve Fernandes'e saldıran taraftar hakkında da ifadeler kullandı: 'Adam sahaya iniyor. Oyuncuma vuruyor. Nereden gelmiş. Kim göndermiş? Bunun ciddi biçimde sorgulanması gerekir. Ve bunu ödüllendirdiler. Bunu televizyona çıkaranları ayıplıyorum. Yarın öbür gün başkaları da bunun gibi ünlü olmak isteyecek. Psikopatın biri çıkıyor şov yapıyor. İşte Türk futbolunun düştüğü durum''

Adı güzel karakteri bozuk
Kasımpaşa karşılaşmasının baştan sona skandallar zinciri oluşturduğunu kaydeden Erdal Torunoğulları, maçın hakemi Barış Şimşek'i istifaya davet etti

Beşiktaş Kulübü'nün tekrarı için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurduğu Kasımpaşa maçındaki hakem hataları için de yorum yapan Erdal Torunoğulları, hakem yönetiminin karşılaşmanın ilk dakikasından son dakikasına kadar tam bir skandal olduğunu söyledi.

Mücadelenin hakemi Barış Şimşek'e eleştiriler yönelten Beşiktaş yöneticisi, 'Bu karşılaşmayı yöneten hakemin çok basiretsiz olduğunu, bu maç için yeterli kapasiteye sahip olmadığını düşünüyorum. İsmi çok güzel; ama karakteri bozuk bu hakemin. Bu tarz bir yönetimin ardından biraz vicdanı varsa istifa etmeli'' ifadelerini kullandı.

Donk'un hareketinden dolayı Türkiye'nin yurt dışında alay konusu olduğunu kaydeden Torunoğulları, 'Zekeriya Alp, daha raporlar yazılmadan maçtan hemen sonra 'hakem doğru yaptı' diye açıklama yapıyorsa sanırım bir yerden talimat aldı. Zekeriya Alp'in yaptığı açıklama hakem raporuna set çekmiş, etki etmiştir'' yorumunu yaptı.

Beşiktaş yöneticisi, ligdeki 12 puanlık farkı hakem hatalarına bağladı, maçın tekrar kararı verilmemesi durumunda ise ''Önce Tahkim Kurulu'na başvuracağız. Ardından da bunu Avrupa basınına taşıyacağım. Türk futbolunun yerlerde sürünmesine gönlüm razı değil' dedi.

Taraftardan operasyon

Beşiktaşlı taraftarlar, önceki gece TFF ve kulüp binasına pankart asarak Kasımpaşa maçındaki hakem yönetimini protesto etti. Maçta yapılan kural hatasına tepki gösteren siyah-beyazlılar, TFF binasına 'O maç hükmen Beşiktaş'ın, gereğini yapın' yazılı pankart astı. Kulüp binasına asılan pankartta ise 'Fernandes gidecek, Zekeriya Alp ihraç edilecek' yazılıydı.


10 yıl önce