|

'Feyenoord'a sahayı dar edeceğiz'

Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Feyenoord'u 2-1 yenen Beşiktaş'ta moraller yerinde. Futbolcular ikinci maçtan da galip ayrılmak istediklerini ifade ettiler.

Dha
00:00 - 31/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:01 - 31/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
'Feyenoord'a sahayı dar edeceğiz'
'Feyenoord'a sahayı dar edeceğiz'

Beşiktaş'ın yeni transferi Cenk Tosun Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Feyenoord'u 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Arkadaşlarım gerçekten her şeyini ortaya koydu. Güzel bir galibiyet oldu. Çok güzel bir maç çıkardık. Ama keşke son dakika penaltısı olmasaydı, o biraz üzdü bizi. Yine de süper bir sonuçla dönüyoruz İstanbul'a. Bu kadar büyük bir takım karşısında galibiyetle dönmek oldukça önemli. İstanbul'da taraftarımızın desteği ile Feyenoord'a sahayı dar edeceğiz. Burada bile tüylerim diken diken olduysa, İstanbul'da kendi evimizdeki maçı merakla bekliyorum. Olimpiyat Stadı'nda bu turu bitireceğiz. Hocamızı dinlersek, turu geçeceğimize inanıyorum."

Frei: İstanbul'da yenilmememiz lazım

Beşiktaş'ın ikinci golünü kaydeden Kerim Frei da, turu geçeceklerine inandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Topu rakibin üzerinden aşırdıktan sonra kafamda sadece gol vardı. Çünkü önümde boş bir alan vardı. Topu Mustafa Pektemek'e de verebilirdim. Mustafa çok akılcı bir hareketle, çapraz koşu yaparak önümü açtı. Sonra da bana kalan tek şey golü bulmaktı. Ben de onu yaptım. Bundan sonra da elimizden geleni yapacağız. Turu atlamak için İstanbul'da yenilmememiz lazım. Bugünkü maçta iyi oynadık. İstanbul'da da aynı şekilde oynayıp turu geçeceğimize inanıyorum."

Pektemek: Rehavete kapılmayacağız

Mustafa Pektemek de güzel bir maç olduğunu vurgulayarak, "Avantajlı bir skorla İstanbul'a dönüyoruz. İnşallah bu avantajımızı İstanbul'da değerlendiririz ve turu atlayan taraf oluruz. Hocamız takımı iyi analiz etti, biz de iyi bir mücadele örneği gösterdik ve avantaj elde ettik. İstanbul'da da aynı disiplinle sahaya çıkacağız. Rehavete kapılmayacağız. Hazırlık maçlarında iyi bir performans gösterdim, ama resmi maçlarda gol olmayınca bir anlamı olmuyordu. Bugün ilk resmi maçımızdı ve ben golle buluştum. Bana iyi bir moral oldu. Demba Ba ile iyi anlaşıyoruz. Sanki yıllardır bizim takımda oynuyormuş gibi hiç uyum problemi yaşamadı. Kendisini kanıtlamış bir isim. Beşiktaş da ondan faydalanmak istiyor. İnşallah takımı hep birlikte daha iyi yerlere taşırız" diye konuştu

10 yıl önce