|

Futbolculardan ilginç protesto: Topa dokunmadılar!

Bir önceki hafta puanı silinen futbol takımı oyuncuları, ilginç bir protestoyla aleyhlerindeki karara tepki gösterdiler.

İha
00:00 - 21/04/2013 Pazar
Güncelleme: 18:06 - 21/04/2013 Pazar
Yeni Şafak
Futbolculardan ilginç protesto: Topa dokunmadılar!
Futbolculardan ilginç protesto: Topa dokunmadılar!

Çanakkale U16 Ligi takımlarından Kepezspor geçtiğimiz hafta, deplasmanda mücadele edeceği Bozcaadaspor maçına, gemiyi kaçırdıkları için yetişemedi. Yapılan tüm müracaatlara rağmen maç ertelenmeyince, Kepezspor hükmen mağlup sayıldı. Takımın 3 puanı da silindi. Buna kızan futbolcular, bu hafta oynanan Hastanebayırıspor maçında, ilk 1 dakika topa dokunmayarak kararı protesto etti.

Kepezsporlu futbolcuların protestosunu destekleyen rakip takım, 1 dakika boyunca atak yapmak yerine kendi sahasında top çevirdi.

Çanakkale U16 Ligi'nde mücadele eden Kepezspor, geçtiğimiz hafta deplasmanda Bozcaadaspor'la karşılaşacaktı. U13 takımının Ezine ilçesinde oynadığı maçın ardından, Bozcaada'ya doğru yol çıkan futbolcu ve yöneticiler, saat 14.00'de Geyikli iskelesine geldiklerinde gemi saatlerinin değişmiş olduğunu, adaya gidecek bir sonraki geminin ise saat 15.00'de hareket edeceğini öğrendiler. Bu değişiklikten haberdar olmayan takım yöneticileri, saat 15.00'de başlaması gereken maçın 1 saat ertelenmesi için müracaatta bulundu. Ancak bu durum kabul edilmedi. Kepezspor takımı, gemiden başka ulaşım yolu olmayan Bozcaada'ya maç saatinde gidemeyince, hükmen mağlup sayıldı. Türkiye Futbol Federasyonu Çanakkale Futbol İl Temsilciliği, hafta içerisinde yaptığı toplantıda, Kepezspor'un 3-0 mağlubiyetine, ayrıca Kepezspor'un mevcut puanlarından 3 puanın silinmesine karar verdi. Temsilciliğin kararıyla, 2. sırada yer alan ve gruplara çıkma mücadelesi veren Kepezspor, 3. sıraya düşmüş oldu ve gruplara çıkma şansı zora girdi.

Bu duruma tepki gösteren Kepezspor yönetimi, takımı ligden çekme kararı aldı. Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, bu hafta oynanacak Hastanebayırıspor maçı öncesinde, maçın oynanacağı statta bir piknik organize etti. Kepezspor'un tüm branşlardaki sporcuları da bu pikniğe davet edildi. Yönetimin sahaya çıkmama kararını ise genç futbolcular onaylamadı. Futbolcular, 'Sahaya çıkmak istiyoruz' deyince Mutan, gençlerin kararına saygı gösterip, sahaya çıkmalarına izin verdi. Maç öncesi yazı-tura atışında maça başlama hakkı kazanan Kepezsporlu futbolcular, hakemin düdüğüyle birlikte oyunu başlatıp topu rakibe gönderdi. Ardından tüm futbolcular yerinde sabit kaldı. Rakibin üstüne gelmediğini gören Hastanebayırıspor futbolcuları da bu karara saygı gösterip, hücum etmek yerine kendi aralarında top çevirdiler. Seyircilerin de alkışlarla desteklediği 1 dakika süresince topla oynayan Hastanebayırıspor, ardından topu yeniden rakibe verdi ve karşılaşma normal olarak oynanmaya başladı.

Gençlerin haklarının gasp edildiğini ve bunun kendilerini üzdüğünü söyleyen Kepez Belediye Başkanı Öner Faruk Mutan, 'Geçtiğimiz hafta elimizde olmayan bir nedenle maça yetişemedik. Geç kaldık. Çıkmak istedik ancak izin verilmedi ve hem mağlup sayıldık, hem de 3 puanımız silindi. Bu çocukların emeklerine yazık. Biz rakip takım yöneticileriyle de görüştük. Onların da bir itirazı yoktu. Maçı oynamak istediklerini söylediler. Ancak İl tertip komitesi, bir tertibin içerisine girdi ve bizim hakkımızı gasp etti. Ben futbol adına, amatörlük adına, bu kararı alanları kınıyorum' dedi.

11 yıl önce