|

Galatasaray: 0-Trabzonspor:0

Hakem Tolga Özkalfa maçı bitiren düdüğü çalıyor. Karşılaşma 0-0 berabere sonuçlanıyor.

00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 19:53 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Galatasaray: 0-Trabzonspor:0
Galatasaray: 0-Trabzonspor:0

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki karşılaşmada lider Galatasaray, Trabzonspor ile 0-0 berabere kalarak, şampiyonluk yarışında ciddi bir yara aldı.


İkinci yarının ilk bölümlerinde, ilk yarıya oranla daha az baskılı gözüken Galatasaray, Trabzonspor'u kendi yarı sahasında daha sık görmeye başladı. Orta alanda oyun hakimiyetini rakibine kaptıran sarı-kırmızılılar, bu nedenle rakip kaleye gitmekte de zorlandı. Ancak daha sonra Aydın ve Baros'un oyuna dahil olmasıyla yeniden rakibi üzerindeki etkisini arttıran Galatasaray, üst üste pozisyonlar bulmasına rağmen, bir türlü sonuca gidemedi ve seyircisi önünde çok önemli 2 puanı yitirdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına daha iyi başlayan taraf olan Trabzonspor, orta sahada çok top kaybı yapan Galatasaray karşısında üst üste pozisyonlar üretti. Ancak bordo-mavili takım Alanzinho, Burak ve Glowacki ile bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Daha sonra oyuna ağırlığını koyan Galatasaray karşısında genelde savunmada kalan Trabzonspor, ani ataklarla Burak ile girdiği gol arayışında başarılı olamadı ve 0-0'lık skora razı oldu.

55. dakikada Celustka'nın pasında ceza sahasının sağ tarafında topu kontrol eden Alanzinho'nun vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.


57. dakikada Elmander'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Engin'in sağ çaprazdan dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci Tolga iki hamlede topa sahip oldu.

63. dakikada Burak Yılmaz'ın uzak mesafeden sert şutunda, top yandan auta gitti.

64. dakikada Colman'ın soldan kullandığı korner atışında ceza sahasında Glowacki'nin kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

75. dakikada Selçuk'un ceza sahası dışında kullandığı serbest vuruşta, baraja çarpan top üstten kornere çıktı.

76. dakikada Selçuk'un soldan kullandığı korner atışında, kalesini terk eden Tolga'nın alamadığı top Necati'ye gelirken, bu oyuncunun etkisiz kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

83. dakikada sağdan gelişen Galatasaray atağında Eboue'nin ortasında, Baros'un ceza sahasında yaptığı kafa vuruşu yandan auta gitti.

87. dakikada sağdan çalımlarla ceza sahasına giren Henrique'nin pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Burak Yılmaz'ın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'dan döndü.

Karşılaşma 0-0 berabere tamamlandı.


12 yıl önce