|

Galatasaray final biletini kaptı

33 dakikada Fernandao ile gelen iki Bursaspor golü, değil G.Saray'ın tur atlamasını maçın uzama ihtimalini bile akıllardan sildi. 45+1'de Sneijder ile gelen gol uyuyan devi uyandırdı. İkinci yarıda bambaşka bir G.Saray vardı; Selçuk, Burak (2), Melo ile fark geldi

.
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:21 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray final biletini kaptı
Galatasaray final biletini kaptı

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda finalde. İstanbul'da oynanan ilk maçta Bursaspor ile 2-2 berabere kalan sarı-kırmızılılar, deplasmanda aldığı farklı galibiyetle adını finale yazdıran taraf oldu: 2-5.

İlk yarıda maçın hem temposu hem de tansiyonu yüksekti. Başlama düdüğüyle iki takım da sahada etkili olmaya çalışırken, 16. dakikada Burak ile Volkan arasındaki tartışma maçın önemli anlarının arasına girdi. Gol perdesini ise 28. dakikada Bursaspor açan taraf oldu. Kullanılan serbest vuruşta iyi yer tutan Fernandao, kafa golüyle takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra hız kesmeyen yeşil-beyazlılar, 33'te Fernandao'nun volesiyle farkı ikiye çıkardı: 2-0. İlk yarının son dakikasında Sneijder'in attığı gol ise sarı-kırmızılıların tur umudunu yeşertti: 2-1.

İkinci yarıda adeta sahada Galatasaray fırtınası vardı. 51.dakikada penaltı kazanan sarı-kırmızılılarda topun başına Selçuk ve geçti topu ağlara gönderdi. Maçı uzatmalara götüren golle yetinmeyen Galatasaray, 53. dakikada öne geçti. Veysel'in şutunda dönen topu tamamlayan Burak, tabelayı değiştirdi: 2-3. Oyun disiplininden kopan Bursaspor'a cezayı Burak kesti. 68'de Sabri'nin pasında tek vuruşla topu ağlara gönderen golcü futbolcu, tur kapasını ardında kadar açtı. 71. dakikada Melo'nun penaltıdan attığı gol ise maçın sonucunu belirledi: 2-5.

G.Saray böylece 2004-05 sezonundan sonra kupada 9 yıl sonra finale çıkmayı başardı.

Kupa beyi Mancini!

G.Saray Teknik Direktörü Roberto Mancini, çalıştırdığı diğer takımlarda da kupalara ambargo koydu. Fiorentina, Lazio, Inter ve Manchester City'de göreve başlamasının ardından ilk olarak bu kupalara ulaşan Mancini, 2001'de, Fatih Terim'in 'İtalya Kupası'nda finale taşıdığı Fiorentina ile zafere ulaştı. Fiorentina ile yakaladığı kupa başarısın Lazio'daki ilk yılında da tekrarlayan tecrübeli çalıştırıcı, 2004'te Inter ile sezona yine İtalya Kupası'yla başladı. Mancini, Manchester City'nin de başında ise İngiltere serüvenine FA Cup ile start verdi.

Eleştirilmek umrumda değil

G.Saray Teknik Direktörü Roberto Mancini, 2-0 gerideyken bile iyi oynadıklarını belirtti. Deplasman fobisinin bir nedeni olmadığını kaydeden İtalyan hoca, '3 aydır deplasmanda kazanamayan G.Saray gerçekten garip. Bazen sebebini bulamıyorsunuz' dedi. İnsanların kendisini eleştirmesinin umrunda olmadığını kaydeden Mancini, lig yarışı için 'Şampiyonluğu hak eden Fenerbahçe var. İkincilik bizim için çok çok önemli' yorumunu yaptı. Mancini, Burak'a tepkisinin de kart görmemesi için olduğunu sözlerine ekledi.

Burak-Volkan kapıştı

Bursa'daki kritik mücadele gerilimle başladı. 16. dakikada Volkan'ın yerde yattığını gören Burak Yılmaz, Bursasporlu futbolcunun yanına gidip 'Neden zaman geçiriyorsun?' diye tepki gösterdi. Volkan bu harekete sinirli bir şekilde karşılık verdi. Burak ile Volkan arasındaki tartışmaya iki takımın diğer futbolcuları da katılınca bir anda ortalık karıştı. Bursaspor ve Galatasaray kulübeleri de sahaya girerek olayları yatıştırmak istedi. Bu sırada Bursaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, önce Burak ardından da Melo'yla tartışmaya tutuştu. G.Saray Teknik Direktörü Roberto Marcini de sinirli hareketler gösteren Burak'ı kavganın olduğu yerden tutup çıkardı. İtalyan teknik adam, Burak'ı sakinleştirmeye çalışarak belki de kırmızı kart görmesini engelledi. Hakem İlker Meral olayları başlatan Burak Yılmaz ile Volkan'ı sarı kart göstererek cezalandırdı.

Burak Yılmaz finalde yok

Karşılaşmanın 16. dakikasında Volkan ile girdiği münakaşada sarı kartla cezalandıran Burak Yılmaz, 84. dakikada da rakibine yaptığı müdahaleden dolayı ikinci sarı kartı ardından kırmızı kartı gördü. Çift sarı karttan oyundan atılan Burak Yılmaz, 7 Mayıs'ta oynanacak finalde forma giyemeyecek.

'Başkan Körüstan istifa etti' iddiası!

G.Saray'ın Melo ile attığı 5. golden sonra Bursaspor taraftarları, öfkesini kustu. Yönetimi istifaya çağıran taraftarlar, hakeme de tepki gösterdi. Maç sonunda ise bir grup taraftar ile Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan arasında tartışma yaşandığı kaydedildi. Tartışma sonrasında Başkan Körüstan'ın istifa ettiği iddia edildi.

Bursaspor tepkili!

Bursaspor'da 50. dakikada çalınan penaltı için hakeme yoğun tepki vardı. Sneijder'in ortasında İbrahim'in elinin vücuduna yapışık olduğunu öne süren yeşil-beyazlılar, hakem İlker Meral'e yoğun itirazlarda bulundu.

800 TL'lik tarihi biletler hiç satılmadı

Bursaspor Kulübü'nün şok bir kararla Galatasaray misafir tribünü için belirlediği 800 TL'lik biletler beklenildiği gibi rağbet görmedi. Yeşil-beyazlı kulübün belirlediği fiyat politikasına gösterilen tepkiye rağmen fiyatler düşmeyince kritik Bursaspor mücadelesinde tek bir Galatasaray taraftarı dahi yer almadı.

YEKTA'YA TRİBÜNLERDEN ÇAKMAK ATILDI

5. golün sevincini yaşayan Galatasaraylı futbolculara tribünlerden yabancı madde yağdı. Bu sırada atılan bir çakmak, sevinen grupta yer alan Yekta'nın kaşına isabet etti. Kaşı açılan yıldız futbolcuya hemen müdahale edildi ve kafası bandajlandı.

Fernandao yine boş geçmedi, sevinemedi

Bursaspor'un devre arasında kiraladığı Fernandao, şova devam etti. G.Saray maçıyla birlikte 11 lig, 7 de kupa maçına çıkan Brezilyalı golcü, Bursaspor'da 18. maçında 10. golünü attı.

Deplasman kâbusu bitti 109 gün sonra kazandı

Bursa maçından önce Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası gibi yarıştığı 3 kulvarda toplam 22 deplasman maçından sadece 4'ünü kazanan G.Saray, dün bu talihsizliği bozdu. Sarı-kırmızılılar, 28 Aralık 2013'ten sonra dün deplasmanda ilk kez kazandı, 5. galibiyetini aldı. Bursa'yı da 7 yıl sonra sahasında yendiler.


10 yıl önce